Een strop voor Di Rupo – Voorpost zegt Waals-belgische eerste minister de wacht aan

De Waals-belgische eerste minister, “premier” van Vlaamse collaborateurs en Waalse profiteurs, Elio Di Rupo komt volgende week vrijdag naar de Vlaamse stad Gent. Hij komt daar géén eer betonen aan Jacob van Artevelde, aan Jan Hyoens, of andere Gentse helden. Hij komt daar de Gentenaars niet “vereren” met een in geradbraakt Nederlands gezongen versie van “Klokke Roeland”. En zijn bezoek aan de stad is ook al geen eer, in tegendeel.

Maar Di Rupo heeft de tijd mee. Vijanden van Vlaanderen worden niet meer in de stadscellen gegooid, met pek en veren bedekt, of aan de schandpaal genageld, laat staan dat ze de strop zouden krijgen. Alhoewel… is voor de Gentenaars de strop geen symbool van hun weerstand tegen tirannie en misplaatste “autoriteit”? Wordt het niet hoog tijd dat de Gentenaars de strop weer boven halen om duidelijk te maken dat ze de democratuur van Di Rupo niet aanvaarden en diens “autoriteit” niet erkennen?

De capo di tutti capi van de PS heeft in Gent, en bij uitbreiding in heel Vlaanderen, immers niks te zoeken. De baas van de door Vlaamse lakeien gesteunde regering die Vlaanderen slechts naar zijn ondergang leidt, is niet welkom in de schaduw van het Gentse belfort, en bij uitbreiding in de buurt van ook maar een van die vrijheidstorens die Vlaanderen rijk is. “Le grand chef” van Bergen zal het stormend roepen van Klokke Roeland goed horen:

Mijn ziel erkent het oude Gent
‘t Volk komt gewapend toegevlogen
‘t Land is in nood: Vrijheid of dood
De gilden komen aangetogen.

De stroppen zullen niet buigen voor Di Rupo, het is aan Di Rupo om te buigen voor de stroppen.

Johan Vanslambrouck
Voorzitter Voorpost

3 comments

  1. Oewij zaaine optimmistis met et slekt akkoord!! Leve de premiér van “ALLE” Belgen!

  2. limburg is dicht er zijn geen kolen meer wegens de milieuvervuiling dus weg ermee met Di Rupo

  3. niet ver genoeg , stuur hem terug naar land van herkomst

    ontevreden gentenaar

Comments are closed.