[NSV!] Udo Voigt spreekt in Antwerpen op 27 maart: “Raus aus dem Euro!”

De sociaal-economische situatie in Europa vandaag de dag is ronduit slecht. Bovendien zijn het slechts een beperkt aantal landen die het economische beleid bepalen in de Europese Unie en bijgevolg het lot bezegelen van elke aparte lidstaat van deze ‘unie’. Is de EU daarmee een democratische instelling? De NSV! Antwerpen meent van niet! Daarom vinden zij het belangrijk om deze problemen – die ons ten slotte allen aangaan! – op geregelde tijdstippen aan te kaarten.

Op 15 maart betogen deze rechtse, Vlaamsnationale studenten in Leuven tégen de Europese Unie, maar wel voor Europa. Hiermee wil de NSV! een duidelijk signaal geven dat het niet langer op deze manier verder kan met ons Europa waarbij verschillende naties in een wurggreep worden gehouden door enkele machtige landen binnen de EU.

In Europa staan steeds meer en meer volksnationalistische partijen kritisch(er) tegenover deze Unie. We gaven hier al aan hoe het Front National met Marine Le Pen een speerpunt maakt van dit thema in haar aanloop naar de presidentsverkiezingen. Een andere partij die er uitspringt is de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). ‘Raus aus dem Euro’ klinkt ook de leuze van deze rechtsnationale partij uit Duitsland.

Wat stellen zij dan als alternatieven voor? Wat zijn volgens hun de oplossingen om uit het socio-economische moeras te geraken? Om op deze vragen een antwoord te kennen en in het kader van het thema van onze betoging, nodigen we op 27 maart Udo Voigt uit in Antwerpen. Voigt was tot een half jaar geleden voorzitter van de NPD.

Zo wil de NSV! laten zien dat een kritische stem niet de mond gesnoerd wordt en stelt meteen de vraag: “Raus aus dem Euro, ook voor Vlaanderen?”

One comment

  1. Stop de geldverspilling roept Frank Vanhecke en strijkt intussen veel geld op als Europees parlementslid….Wat een hypocriet!

    NVDR: Wat stelt u voor? Dat de Europese parlementsleden die zich verzetten tegen EU-verspilling ontslag nemen? Zodat er in het parlement niemand nog protesteert tegen verspilling? CD&V, SP.a en VLD zullen u dankbaar zijn… Parlementsleden worden verkozen om te laten horen wat hun kiezers willen dat ze laten horen.

Comments are closed.