Koop uw eigen waterkanon!

Voorpost, Taal Aktie Komitee en zo verder: opgelet! De kans van jullie leven biedt zich aan! Vrees niet langer om de ‘slag tegen de polies’ te verliezen, want je kan nu je eigen waterkanon aanschaffen! Het is deze keer geen satire zoals dat bij het artikel over het Rode Kruis wel het geval was, maar absolute ernst. Nu ja, ernst. Het lijkt een mooi aanbod, maar erg realistisch is het niet. Praktisch al evenmin.

De overheid doet 10 waterkanonnen van de hand. U kent ze wel, die gigantische mastodonten die 29 ton wegen. Ze zijn wit en er staan oranje en blauwe strepen op. Je zal dus nog even wat schilderwerk hebben, maar verder zijn ze in goede staat. Het waterdebiet per kanon bedraagt 900 liter per minuut, wat wil zeggen dat een landbouwer er alvast niet veel mee kan aanvangen. Tenzij hij zijn gewassen met water wil oogsten.

Het voordeel is dat er geen minimumprijs opgegeven wordt, dus met wat geluk kan je ze aanschaffen voor één euro. De functie waarmee je traangas kan spuiten moet wel verwijderd worden alvorens je de weg opgaat. En dat laatste is wel degelijk mogelijk, want geen enkele wet verbiedt om met deze voertuigen van de openbare weg te blijven. Je moet enkel in het bezit zijn van een rijbewijs C.

Fin Shop, die de waterkanonnen en ander rijdend politiematerieel verkoopt meldt dat “kandidaat-kopers de sproeiwagens, samen met een aantal andere afgeschreven politievoertuigen en motoren, volgende week maandag kunnen bezichtigen in Neerhespen (deelgemeente van Linter). De openbare verkoop zelf vindt de volgende dag plaats.”

Zeg niet dat je niet op de hoogte was!

2 comments

  1. Niet doen…Denk aan de gevolgen…een goede Raad is Goud waard !!!

Comments are closed.