Rode Kruis hoopt op zware rellen bij de NSV!-betoging: “Elke manier om aan bloed te geraken is goed voor ons!”

Het Rode Kruis wenst een beroep te doen op de mensen van de NSV!- en anti-NSV! betogingen die zullen plaatsvinden op 15 maart. Om bloed in te zamelen hoopt de organisatie dat de rellen tussen betogers en tegenbetogers zwaar uit de hand lopen. “Rode Kruis hoopt op studentenbloed” zo wordt de nieuwe Bloedserieus-campagne aangekondigd in de media.

Het Rode Kruis ziet de NSV!-betoging in Leuven dan ook met grote verwachtingen tegemoet. Vorig jaar telde de Bloedserieus-campagne 8000 donoren. Nu mikt deze vereniging van verzorgende vrijwilligers op 8500 bloedgevers. “Aan de betoging van de NSV! nemen zo’n 300 à 400 studenten deel. We mikken op een zwaar gevecht waarbij de 1500 tegenbetogers toch zo’n 250 rechtse studenten neerslaan. Reken daarbij het stevige verzet van de NSV’ers en dan komen we in de buurt van die 500 extra donoren”, aldus een anonieme bron bij het Rode Kruis.

“Rode Kruis Vlaanderen hecht veel belang aan de actie omdat ze hoopt dat de jonge mensen hun hele leven bloed blijven geven”, zo vernemen we in de media. Hiermee bedoelen ze uiteraard dat ze hopen dat de huidige generatie studenten nog tot aan hun pensioen (dat uiteraard stelselmatig opgetrokken wordt qua leeftijd) deelnemen aan allerhande betogingen van rechtse verenigingen waarbij de kans op rellen relatief hoog ligt. Je kan niet zeggen dat het Rode Kruis niet strategisch te werk gaat!

“Alles is goed om het ‘rood’ uit onze lijven te slaan.”, zo zegt een woordvoerder van de NSV! “Normaal gezien zweren we geweld af en gaan we niet in op de jaarlijkse provocaties van ‘links’, maar voor het Rode Kruis maken we graag een uitzondering.” Ook de minst benevelde organisator van de tegenbetoging zette graag even zijn Carapils aan de kant voor een paar vragen van ons. “Iedereen ziet de jaarlijkse geweldplegingen van onze strijdmakkers als blinde haat en nodeloos geprovoceer, maar wij hebben al jaren een stilzwijgend akkoord met het Rode Kruis. Wij zijn dan ook bloedserieus, zoals de campagne aangeeft.”

Het Rode Kruis benadrukt wel dat de deelnemers aan de rellen “gedurende de 24 uren voor de betoging geen alcoholische dranken, gevulde pralines noch drugs tot zich mogen nemen.” Eveneens zullen er aan een Rode Kruistentje de nodige wapens en projectielen voorhanden zijn. Deze zullen roestvrij zijn om besmetting tegen te gaan. Alvast tot dan!

O ja, dit artikel is satire, als je dat niet doorhad zou je wel eens tot het ‘linkse’ kamp kunnen behoren.

(klik hier voor meer info over de betoging van de NSV!)

One comment

Comments are closed.