In Brussel is heibel ontstaan door een alternatieve kaart van de Brusselse hoofdstad. De wijken werden onderverdeeld per ‘etniciteit’ en kregen destbetreffende namen mee. Zo heb je de wijk ‘Brussels Brooklyn’, ‘Little Turkistan’, de ‘Polish Corner’, het ‘Quartier Flamand’, ‘Brussels Manhattan’, ‘Vibe-City’, ‘Gay Brussels’ en ga zo maar door. De gebieden buiten Brussel worden ‘Urban Pajottenland’ genoemd. Wat denkt u? Een campagnestunt van het Vlaams Belang? U vergist zich!

De kaart is afkomstig van de Open VLD. De blauwen die mee processen aanspanden tegen het vermeende racisme van die andere, net vernoemde partij. Twee van hun Brusselse kornuiten Khadija Zamouri en Ann Brusseel geven samen een campagnefolder uit naar aanleiding van de verkiezingen in 2012. In deze folder kan je dit kaartje als ‘komieke toets’ terugvinden.

FDF zit net als de PS op zijn paard en stelt dat de Open VLD (en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen) de hoofdstad niet, want de die bestaat volgens hen niet uit ghetto’s, maar uit mixculturen. De FDF-voorzitter stelt ook dat de kaart negeert dat Brussel hoofdzakelijk Franstalig is. En dat laatste moeten we helaas beamen. Zeker als je bij de geslaagde verfransingspolitiek in Brussel ook nog de tienduizenden vreemdelingen rekent die Frans spreken.

We hebben op de redactie van Rechts Actueel alvast hartelijk gelachen met het kaartje. Geslaagde humor, al is het beangstigend realistisch.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: