Een beter Vlaanderen, voor een lagere prijs: sociaal-economisch symposium van de Vlaams Belang Studiedienst

Dat we in een financieel slecht boerende era zitten, beseft ondertussen zowat iedereen. Het is dikwijls via de kleine details dat we ermee in aanraking komen, maar zeggen dat het niet goed gaat met de wereldwijde economie is een understatement. De vraag die bij iedereen op de lippen ligt is: wat doet de politiek hieraan? Welke partij reikt nu de echte oplossingen aan om uit de financiële crisis te geraken? Deze vraag wordt op 3 maart deels beantwoord op een symposium van de Vlaams Belang Studiedienst.

Het Vlaams Belang krijgt uit onverdachte hoek regelmatig het verwijt te liberaal ingesteld te zijn. Ook binnen eigen rangen zouden er wel eens stemmen in die zin opgaan. De partij lijkt nu deze kritiek opgenomen en verwerkt te hebben en herschreef de voorbije maanden zijn sociaal-economisch programma. Het Vlaams Belang lijkt eveneens de liberale stempel te willen kwijt geraken. Zo opent voorzitter Bruno Valkeniers reeds in de uitnodiging voor het symposium een aanval richting het (neo-)liberalisme.

“Het Vlaams Belang blijft de partij van de ondernemingen in een ondernemend Vlaanderen. Maar de dimensie van solidariteit neemt in onze standpunten een heel eigen en belangrijke plaats in. Daardoor ontstaat een heel andere visie dan degene die de meeste van onze politieke tegenstanders te zien geven, vastgeroest in hun socialisme of blindweg doorhollend in (neo-)liberale richting, meestal met een kritiekloze aanbidding van de Europese Unie.” aldus Valkeniers.

Iedereen is alvast uitgenodigd op dit symposium, maar inschrijven is wel verplicht. De redactie van Rechts Actueel raadt dan ook aan dat diegenen die kritiek hebben op het sociaal-economische standpunt van deze partij, de kans grijpen om deze kritiek meteen aan de juiste mensen, op de juiste plaats kenbaar te maken.

Het aantal deelnemers aan het symposium is beperkt. Inschrijven kan t.e.m. woensdag 29 februari. Dit doe je door een bericht te sturen naar studiedienst@vlaamsbelang.org of bel de studiedienst op 02 552 41 73.

2 comments

  1. Een beter Vlaanderen voor een LAGERE prijs.
    Als je buiten de transfers daarmee iets anders bedoelt dan moet het om een grap gaan van de studiediedienst.

    Een lager prijs sluit desinvesteringen in van de gemeenschap( staat

    Hoe ga je dan een relance voeren.

    NVDR: Mr. Hermy, we hebben alle respect voor uw bekommernissen. Net daarom raden we u aan dat u zich inschrijft voor dit symposium om ter plekke uw kritiek te uiten. Rechts Actueel is geen spreekbuis van de Vlaams Belang Studiedienst en kan bijgevolg uw commentaren hieromtrent niet bevestigen, noch weerleggen.

  2. Mooi zo! Hopen dat het Oranje boekje niet vergeten wordt! Maar de uitlatingen van onze voorzitter laten het beste hopen.

Comments are closed.