‘Voorpost is fascistisch’, zegt De Standaard – en N-VA?

In De Standaard van vandaag kauwen twee journalisten nog wat door op het relletje over de opname van ex-VB’ers in de N-VA.  Maarten Goethals, oud-hoofdredacteur van het studentenblad Veto, en Bart T’Sjampen, oud-paparozzo van roddelkrant De Morgen, laten daarbij weten: ‘Niet iedereen is zomaar welkom. Mensen met een extreem-rechts verleden – zoals een lidmaatschap van het fascistische Voorpost – kunnen het schudden. Die komen er niet in.’

Voorpost fascistisch?  Wat een onzin.  Wie het verschil niet kent tussen nationalisme en fascisme moet toch dringend eens wat studiewerk verrichten.  En als er één organisatie is die personen met een ongezonde nostalgie naar het Derde Rijk de deur wijst dan is het wel Voorpost…  We nemen aan dat Voorpost een recht van antwoord zal sturen.

Intussen weten we natuurlijk niet of de woordkeuze van het journaille zelf komt, dan wel van de N-VA.  Zouden ze daar het lidmaatschap van de Heelnederlandse beweging Voorpost echt als negatief uitsluitingscriterium gebruiken?  Misschien moeten we die vraag eens voorleggen aan enkele kersverse zwart-witte N-VA-konijnen.  Voor Karim Van Overmeire is het alleszins geen probleem geweest:  die gewaardeerde oud-Voorpost-militant was bij N-VA zeer welkom.

6 comments

  1. Vooruit Voorpost….N-VA Is Na-Voor en Achter.
    Het leven de Oude Kameraden…
    Voorpost…Je bent mijn Broeder…

  2. “een ongezonde nostalgie naar het Derde Rijk”
    Wat moet ik dan verstaan onder een een gezonde nostalgie naar het Derde Rijk ?

    NVDR: Leuke vraag, maar er valt niks achter te zoeken: we bedoelden wel degelijk dat zo’n nostalgie sowieso ongezond is. Vergelijk het met een zin als: ‘de ongezonde voorliefde van de Mossad voor het opblazen van Iraniërs’, bijvoorbeeld.

Comments are closed.