Logica Freya VdB: “Mitterand een fascist, Le Pen een communist”

Freya Van den Bossche haalde onlangs uit naar het aantal mensen dat van het Vlaams Belang was overgestapt naar de N-VA. Volgens haar is dat veelzeggend over de N-VA, etc… Kortom: het “fascistische beest” Vlaams Belang zou nu ook de N-VA besmet hebben. Immers, éénmaal een Vlaams Belanger, altijd een Vlaams Belanger.

Nu is de vraag, wat gebeurt er wanneer we Freya haar logica eens doortrekken naar de Franse politiek?

De feiten (Mitterand): François Mitterand werd in 1934 lid van de Volontaires nationaux, gelieerd aan het Croix de Feu, die door grote rellen in in februari 1934 erin sloegen om de linkse regering te doen vallen. Daarna schreef hij artikels in L’Echo die qua inhoud dicht stonden bij de denkbeelden van de Parti Social Français, een rechtse partij die als voorganger kan worden beschouwd van het Gaullisme.  Hij nam deel aan betogingen tegen de métèque invasion (immigratie van mensen uit het Middellandse Zeegebied) en had contacten met mensen van de fascistische Cagoule die niet terugschrokken voor een bomaanslag. Tijdens Wereldoorlog II werkte hij als ambtenaar voor het Vichy-regime en kreeg voor zijn verdiensten aan het regime, dat collaboreerde met het Derde Rijk, de Orde van de Francisque. Pas toen de Duitsers zware nederlagen begonnen te lijden, koos Mitterrand voor een andere koers die hem uiteindelijk zou leiden tot Frans president voor de Parti Socialiste.

Het verdict van Freya:Mitterand is duidelijk een fascist die collaboreerde met het Vichy regime. Door zijn aanwezigheid op een topplaats is de Parti Socialist van Frankrijk eerder de Parti National-Socialiste geworden. Ze zal ongetwijfeld geëvolueerd zijn naar een partij met een hard immigratiestandpunt. Als overtuigd socialiste veroordeel ik deze man.

De feiten (Le Pen): Jean-Marie Le Pen werd geboren in een klein zeedorpje in Bretagne als zoon van een visserman. Hij werd opgevoed als een pupille de nation (een wees opgevoed door de staat) nadat zijn vader in 1942 met zijn vissersboot op een Duitse zeemijn was gevaren. Op zijn 16, woedend over de dood van zijn vader en het feit dat Duitsland zijn geliefde Frankrijk bezetten, contacteerde hij de communistische Henri de La Vassière. Destijds was de overtuigd communistische Henri één van de grote leiders van het Franse Verzet. Wanneer hij later afstudeerde als politiek wetenschapper had zijn thesis als onderwerp “Le courant anarchiste en France depuis 1945″. Tevens draagt hij een vals oog nadat politieke tegenstanders hem aanvielen en hem zodanig toetakelden dat hij een oog verloor.

Het verdict van Freya:Al kan ik als socialiste niet helemaal volgen in zijn communistische overtuiging, al vermoed ik dat hij ook anarchistische denkbeelden heeft, toch steun ik principieel iedereen met een overtuigd links gedachtegoed. Zijn oog is hij ongetwijfeld kwijtgeraakt door een aanval van extreem-rechts. Was ik Française, ik stemde op de enige socialistische partij van Frankrijk: het FN!

Extra noot, als we over het verleden gaan spreken als enige punt om te zien wat voor een persoon iemand is of welke denkbeelden men aanhangt, dan kunnen we duidelijk concluderen dat Freya niet echt gekozen is voor haar verstand. We zouden haar eerder een sociaal-vulgarist kunnen noemen.

One comment

  1. Ik als Vlaams nationalist kan niet Mitterand volgen in zijn communistische overtuiging, al vermoed ik dat hij ook anarchistische denkbeelden heeft gehad, en dus steun ik principieel toch iedereen met een overtuigd rechts gedachtegoed. Zelfs als hij zijn oog ongetwijfeld kwijtgeraakt is door een aanval van extreem-rechts, was ik Fransman, ik stemde op de enige rechts-nationale partij van Frankrijk: op Marine Le Pen!“

Comments are closed.