Heeft u gisteren ook gezien hoe op Terzake ene Karel De Gucht, Open-VLD-politicus en Europees Commissaris, het maar normaal vindt dat de burger opdraait voor de economische crisis? En hoe hij zich – met een smoelwerk waar de schijnheiligheid in beken van af druipt – afvraagt hoe men ‘ongrijpbare structuren’ zoals de financiële markten (‘Wie zijn dat?’) kan doen betalen voor de crisis? Ongelooflijk wat voor een arrogantie deze man aan de dag legt!

‘De burger’ moet het gelag betalen: zoals in Griekenland zeker? Terwijl meer en meer gewone Grieken een voortijdig einde aan hun uitzichtloze leven maken, betalen de Griekse rederijen – met 16 % van alle handelsschepen de grootste handelsvloot ter wereld, met meer inkomsten dan het toerisme in Griekenland – amper belastingen aan de Griekse staat. Om nog maar te zwijgen van de Griekse miljardairs die hun poen op buitenlandse rekeningen geparkeerd hebben. Er is zelfs sprake van het dubbele van het Griekse bruto binnenlands product!

Dus, mijnheer De Gucht, alvorens te orakelen dat ‘de burger’ het allemaal moet betalen: zijn we wel zeker dat alle burgers gelijk zijn? Of is het zoals altijd de gemiddelde werkende burger die gebukt moet gaan onder de renteslavernij? Daarbij, laten we het eens hebben over uw problemen met de fiscus. Uiteraard is niemand schuldig alvorens hij veroordeeld is, maar uw naam duikt toch wel dikwijls op in lucratieve zaakjes. En als de BBI vermoedt dat u belastingen ontduikt, waarom verweert u zich dan zo tegen een onderzoek? Waant u zich misschien boven de gewone burger verheven?

Een hele tijd geleden verscheen er op de oudere versie van deze webstek een stukje getiteld: ‘Pek en veren voor Rudy De Leeuw’. Mij lijkt het ogenblik geschikt om Karel De Gucht eens flink te ‘taarten’. Wie durft?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Karel De Gucht (Open-VLD) vindt het normaal dat de burger voor de crisis betaalt.”

 1. voor de val van de banken heeft hij zen geld veilig gesteld tegen zen wet die hij zelf gemaakt heeft hij zou een een maand moeten mee helpen aan de voedselbanken dan zou hij weten hoe veel een burger nog kan dragen

 2. Onzin, trouwens dat de financiële markten “ongrijpbare structuren” zouden zijn. Financiële markten kunnen alleen maar bestaan dankzij financiële verrichtingen, en uiteraard kunnen die belast worden zoals elke overdracht van geld/goederen/diensten kan belast worden.

  1. Als dat zo makkelijk was, dan was dat al lang gedaan. De discussie over de Tobin-taks blijft aanslepen omdat men bij het invoeren van die belastingen het risico loopt dat men met de grote kapitalen direct gaat lopen naar het buitenland (1 muisklik en ze zijn weg). Rusland, China of Qatar zouden niet liever hebben dat Europa de Tobin-taks invoert, dan zitten zij zeer snel op een berg geld.

 3. Karel De Gucht gelijk u daar zit op de foto bent u maar 800 euro per maand waard, voor mij toch, wat anderen denken gaat mij niet aan .je moet eens luisteren .
  goedkope werkkrachten komen naar belgie om te werken ok ,maar aan 7a’8 euro
  de bazen schoppen ons belgen buiten omdat we te duur zijn …crisis U en u colega’s hebben dit veroorzaakt zeg eens waar is men 96 .000 euro pensioensparen naar toe ,failliet ???
  dat geld moet toch ergens zijn….ik heb ze nie op gedaan wat moet men kind nu in de toekomst
  is het echt nog niet genoeg geweest dat we nu nog eens extra langer moet werken om jullie shit op te lossen en jullie elke maand 16.000 euro uit te betalen …de kosten om te leven in dit corupt apeland zijn hoger dan de inkomsten t’is verdomme genoeg geweest …zoals huur staat in het wet boek dat dit 1/3 van de inkomsten mag bedragen waarom dan huur 548 euro met inkomen van 920 euro met 1 kind moet overleven met 200 per maand , in een sociale woning dan nog …
  BENT U ECHT NIET BESCHAAMD OM ZULKE UITSPRAKEN TE DOEN VANUIT U LUIE ZETEL

  JULLIE VOELEN DE CRISIS NIET IK ZOU DEZE UITSPRAAK ZELF’S NIET DURVEN DENKEN
  MVG

Trending

%d bloggers liken dit: