“Omzet van mijn tankstation gedaald wegens affiche van Vlaams Belang” (geen satire!)

De campagne van ‘Vrouwen tegen islamisering’, onder leiding van Anke Van dermeersch, is nu echt van start gegaan. Hier en daar zal je An-Sofie Dewinter tegen een gevel zien hangen in de vorm van een twintig-vierkante-meter affiche. Het beeld levert gemengde reacties op bij voor- en tegenstanders. Het beeld is volgens sommigen nogal zwart-wit en doet vermoeden dat er enkel de keuze bestaat tussen quasi volledig naakt of totaal ingepakt vrouwelijk schoon. Een tweede beeld met baby moet deze discussie een beetje in de kiem smoren. Sommige tegenstanders zijn echter wel heel erg origineel om deze campagne van het Vlaams Belang te boycotten.

Gisteren kwam er een telefoontje binnen op het Antwerps partijbureau van het Vlaams Belang, van een man die beweerde de uitbater te zijn van een tankstation in Hoboken. Tegenover zijn tankstation hangt zo’n affiche van An-Sofie en sinds de dag dat die affiche er hangt zou de omzet van zijn tankstation drastisch zijn afgenomen. “Tot 1500 euro per dag” aldus de man. “De klanten blijven weg omdat tegenover mijn tankstation een affiche hangt van het Vlaams Belang!” zo wist de man te vertellen.

Het klinkt nogal ongeloofwaardig, maar de man hield voet bij stuk: “ofwel haalt het Vlaams Belang die affiche hier weg, ofwel zal ik verdere stappen moeten ondernemen”. We kunnen geloven dat de vele allochtone moslims die in de bewuste wijk wonen, aanstoot geven aan deze affiche, maar dat omwille van deze affiche klanten van een tankstation zouden wegblijven, dat kunnen we moeilijk vatten.

De affiche hangt overigens zeer hoog én ver weg van het tankstation. Het bewuste kruispunt is immers gelegen aan een redelijk drukke baan, waardoor de afstand tussen affiche en tankstation minstens 100 meter zal zijn. Maar voor sommige mensen is blijkbaar elk excuus goed om een poging te ondernemen om het Vlaams Belang stokken in de wielen te steken.

(over de ethische waarde van deze campagne willen we het hier bewust niet hebben aangezien de meningen bij de redactie daarover verdeeld zijn en het naast de kwestie is wat dit artikel betreft)

9 comments

  1. eigenlijk nog geen slecht idee , laat onze vrouwen ook een boerka dragen ook in hofstade en zo . dan zullen de moslims wel wegblijven .of dan kunnen we ze rapper oppakken voor stelen .

  2. rara jongens die moslims kunnen ze niet tegen een beetje bloot nochtans ze gaan graag bv naar hofstade en waarom denkt u? niet voor het zand en het water maar voor??????????????????jaja wat er op die affiche te zien is

  3. De Vlamingen moeten veel meer verdragen dan die foto aan de muur van het Tankstation.
    De foto is NIET slecht bedoeld.Wie er slecht over denkt is zelf ook slecht.ALLAH houdt van de DUISTERNIS…en de Vlamingen houden van het LICHT…

    1. IK zou denken dat de moslims liever zouden hebben dat onze vrouwen met een boerka zouden aanlopen ,maar ze zitten wel achter onze meisjes en kijken de ogen uit hun kop.

      1. Da’s waar! En ik ben niet racistisch, want ik ben getrouwd met een moslim. (Ne goeie)

Comments are closed.