Onkelinx wil GEEN totaal verbod op alcohol (e.a. satire)

Met RechtsActueel brengen wij u graag verhalen die de nationale media niet halen. Zo denken wij aan de achtergrondinformatie over de oorlogen in Libië en Syrië, berichtgeving over de oppositie in het Europese parlement en anderen. Waar wij echter niet over hebben bericht, is het gerucht dat Laurette Onkelinx een totaalverbod op alcohol wil invoeren. Reden? Omdat dit een SATIRISCH artikel was van een webstek die een humoristische visie op het nieuws wil brengen.

De Raaskalderij, “kalt de raas ambachtelijk sinds 1836”, is één van de betere satirische websteks. Een ander voorbeeld is De Rechtzetting en nog een ander is TV Olen. Bij RechtsActueel kunnen wij die satire zeker smaken, maar dat wil wel zeggen dat wij de satire herkennen. Wij merken echter dat meer dan een handvol mensen ondertussen niet door heeft dat dit gaat om satirische websteks. Zo bracht De Raaskalderij reeds artikels over de eremoorden met Smurfin en Snorkel Dimmy, een wierookverbod dat de Kerk in problemen zou brengen, daklozen die kunnen schuilen in Maggy De Block en Lego dat een stakingsset op de markt zou brengen.

Wij wensen er dan ook op te wijzen dat dit gaat om een satirische kijk op de actualiteit en niet om werkelijke feiten. Tevens zouden wij het constructiever vinden om kwaad te worden op de Europese Unie die onze soevereiniteit steeds verder afneemt of op de staat die een enorme last op de volgende generaties aan het leggen is. Dat is immers veel belangrijker dan kwaad te worden op een satirisch artikel.