Abu Imran is veroordeeld tot 2 jaar effectieve celstraf. Dat weten we ondertussen al. De berichten die daarna verschenen doen vermoeden dat men deze baarddragende moslim het land wil uitzetten. Eerst dient dan uiteraard zijn Belgische nationaliteit afgenomen te worden. Peter Logghe, Vlaams Belang volksvertegenwoordiger, drong hier op aan bij Minister van Justitie Turtelboom. Deze zou het “onderzoeken”.

Eén en ander moet natuurlijk genuanceerd worden. Om te beginnen is het niet zo dat men een procedure wil opstarten om Abu (Fouad Belkacem in het echte leven) de nationaliteit af te nemen, om hem vervolgens zomaar het land uit te zetten. Het zou anders wel een logisch gevolg zijn van diens veertien veroordelingen door de politierechter en de vier veroordelingen door de correctionele rechter. Maar de man met het lange gewaad heeft ook een gereserveerde kamer voor zes jaar in de gevangenis in Marokko.

Frank Vanhecke, die mede aanklager was tegen Abu’s uitspraken naar aanleiding van het overlijden van Marie-Rose Morel, denkt echter dat Abu Imran zich niet al te veel zorgen hoeft te maken. “Mijn pronostiek is dat het haatdragende manneke zich niet teveel zorgen moet maken. De procedure om de natonaliteit af te nemen werd blijkbaar in dit land nog maar drie keer toegepast. Wie die drie keer vergelijkt met de waslijsten criminele feiten door recent genaturaliseerden die onze krantenpagina’s sieren, weet meteen hoe laat het is.”

Anderzijds is het volgens mij zo dat Abu wél eens kans zou kunnen maken om deze nationaliteit te verliezen. En ik heb hier misschien een iets te vergezochte theorie voor. Velen aanzien Abu als een geïsoleerde gek, met amper een aanhang van 20 andere geïsoleerde gekken wiens boodschap niet verder reikt dan hun eigen woonkamer. De ‘gewone’ moslims moeten niet van deze gekken weten en lachen eens met hun betogen en filmpjes. Dit is alvast de algemene tendens.

Nu, tot zover kan ik nog volgen. Maar in 2012 zijn het verkiezingen en we weten ook wie er in Antwerpen en masse voor de progressieve partijen stemmen. Deze kiezersgroep, de moslims dus, kiezen voor hun toekomst en bijgevolg voor partijen die veel eieren onder de moslims leggen. Ze zouden overigens gek zijn om dat niet te doen. Abu Imran en zijn veertig rovers pleiten echter radicaal tegen de democratie. En het kan nog zo zijn dat ze een beperkte aanhang hebben op hun eigen activiteiten, de aanhang bij de moslims op de straat kan, bij een oproep om – naar analogie met het anti-democratisch denken van sharia4belgium – niet te gaan stemmen, wel eens groot gehoor krijgen.

Ik verwacht nu niet meteen dat 10.000 moslims thuis gaan blijven, maar 1000 moslims of zelfs minder, die niet gaan stemmen, kunnen wel een zetel betekenen voor één van de progressieve partijen, in dit geval dus sowieso de Stadspartij van Patrick Janssens. Als ik dit vergelijk met de vorige verkiezingen waarbij de amper 100 stemmen voor een extreemrechts (nou ja) alternatiefje voor het Vlaams Belang dat plots opdook met een eigen lijst(je), er voor gezorgd hebben dat het Vlaams Belang nét geen extra zetel behaald heeft. Dit is niet algemeen bekend, maar het is wel een feit.

Net daarom verwacht ik dat ze Abu Imran dus wél eens zouden kunnen uitleveren aan Marokko. Het betekent niet enkel het einde van sharia4belgium, maar zal – nogmaals, naar mijn bescheiden mening – de aanloop naar de verkiezingen iets vlotter en meer volgens ‘moslimvriendelijk’ plan doen verlopen. Ik zeg het, het lijkt allemaal vergezocht en het heeft misschien een iets te hoog complotgehalte, maar in dit landje weet je maar nooit.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Abu Imran: uitlevering aan Marokko of niet?”

 1. soldier of allah

  of je hem het land uitzet of niet HET STOPT NIET BIJ HEM we zijn met een gemeenschap van 1.8 miljaard

 2. Zit wel iets in die redenering beste Bert. Al denk ik daarom nog niet dat het juridisch gezien zo gemakkelijk is om die provocateur de denaturaliseren en vervolgens te remigreren. Jammer maar helaas.

  Even ter zijde. Men zegt vaak dat dit een klein clubje is dat niet representatief is. Kan goed zijn. Men zegt dat eigenlijk altijd wel van de ‘extremistische moslims’. Vandaag nog zet een bekend Turks schepen alle zeilen bij om maar afstand te nemen van de fundamentalistische gekken die dankzij knap werk van het Vlaams Belang niet kunnen samenkomen in Godsheide (zie hbvl 17-02-2012).

  Maar is het niet zo dat alle grote revolutionaire stromingen ooit klein en marginaal begonnen? Uitgelachen en uitgespuwd… Te beginnen met onze eigen Vlaamse beweging. En kijk eens vandaag. Ware de Islam niet zo heterogeen dan kon het allemaal wel eens heel snel gaan.

  Daarom geen tijd te verliezen: Remigratie!

 3. Zeker en vast.Je sneller desto beter….Nog veel meer…Wordt Vlaanderen
  eindelijk wakker? Bedankt op voorhand.Met vlaamse Groeten…

Trending

%d