Italianen herdenken de ‘Foibe’ onder het motto: “De waarheid kan niet begraven worden!”

Dit weekend stond voor de Nationalisten in Italië weer volop in het teken van het herdenken van de anti-Italiaanse genocide, beter gekend als de Foibe (naar de putten waar de vele lijken werden gedumpt). Op 4 februari vond in Firenze reeds een grote betoging plaats waaraan honderden Italianen, van verschillende organisaties en partijen, gezamenlijk deelnamen.

Het feit dat rond dit thema samenwerking onder de verschillende nationalistische verenigingen mogelijk blijkt te zien kunnen we zeker als positief beschouwen. Casa Pound, La Destra, PDL, … gezamenlijk namen ze het heft in handen en eerden de vele tienduizenden Italiaanse doden, door op een gedisciplineerde manier door de straten te trekken met fakkels en tricolore Italiaanse vlaggen. Spijtig genoeg moesten in sommige steden (Bergamo, Massa…) de ordetroepen optreden tegen het communistisch gespuis, dat de Foibe bekijkt als een rechtvaardig iets. Tenslotte waren voor deze commies alle Italiaanse slachtoffers toch maar fascisten… dat vele slachtoffers eigenlijk zelf communisten waren, vergeten ze er voor de gelegenheid bij te zeggen… !

Een beeld van de betoging ter herdenking van de Foibe in Firenze.
Communistische voetbalfans van Livorno, met een spandoek: "Tito leerde ons, dat de Foibe geen misdaad was."
Ook aan de Italiaanse ambassade in Brussel werd de Foibe herdacht.

4 comments

  1. Goed artikel. Maar het gaat hier wel degelijk om Fascistische organisaties, geen Nationalistische. Dat is oké, ik heb er niks tegen dat we op de hoogte worden gehouden over de aktiviteiten van Fascistisch Italië, maar het gebruik van de term Nationalisme als pars pro toto, net zoals Antifa dat o.a. doet, stuit me toch tegen de borst.

    1. La Destra en PDL fascistische organisaties? Je kan hen toch onmogelijk onder dezelfde noemer plaatsen als zijnde ‘fascisten’…

      1. In het geval van CasaPound is het nochtans simpel en toch worden ook zij onder de noemer Nationalisten ondergebracht. En het is niet omdat iemand geen fascist is en rechts, dat hij dan maar Nationalist is. Evenmin trouwens als dat “revolutionaire, sociale nationalisten” nationaaldemocraten zijn.

        In elk geval: Nationalisme zou geen afvalterm mogen zijn, dat was mijn punt.

Comments are closed.