VRT en Zevende Dag overtreffen alweer eigen zelfcensuur

Weet u nog waarom links zo tegen het Rusland van Poetin, het Hongarije van Orban en het Italië van Berlusconi is?  De media zijn daar niet eerlijk, weet u.  De media daar geven teveel aandacht aan de zittende meerderheid en te weinig aan de oppositie, ocharme…  De rode VRT laat vandaag nog eens zien hoe het wel moet.  Een dag nadat een peiling uitwees dat de V-partijen in Vlaanderen op dit ogenblik goed zouden zijn voor 48% van de stemmen, zit volgens de aankondiging van de inhoud van De Zevende Dag geen enkele belangrijke V-man (of vrouw) in geen enkel belangrijk debat, op één uitzondering na.

Bekijk het gerust zelf even op http://www.een.be/programmas/de-zevende-dag/de-zevende-dag-deze-week.

Eerst komt er een gesprek met Maggie De Block over asiel en immigratie.  Welke partij heeft dat thema nu ook alweer decennia lang voor het eerst aan de agenda geplaatst?  Juist.  Dan volgt een gesprek over budget en besparingen, met Beke, De Croo en Tobback.  Welke partij had ook alweer voorspeld dat we een PS-belastingregering tegemoet gingen?  Juist.  Volgt een gesprek over de eurocrisis, tussen een Europees parlementslid van SP.a en…  Jean-Marie Dedecker (LDD), die geen Europees parlementslid is.  Welk Europees parlementslid van welke partij heeft als eerste gezegd dat een uitstap uit de euro voor Griekenland geen taboe mag zijn?  Philip Claeys van Vlaams Belang, maar die krijgen we niet te zien.  Tenslotte nog een gesprek over het rookverbod in café’s, waar LDD steeds het voortouw heeft genomen in het verzet.  Welke politicus mag aanschuiven?  Een senator van CD&V…

Conclusie 1: zelfs als in één van deze thema’s nog ergens een verdwaalde NVA’er of Belanger zou opduiken, dan nog is de scheeftrekking ten gunste van de drie traditionele maffiafamilies verpletterend.  De oorzaak daarvan is dat 80% van de journalisten rood-groen stemt, en leeft in het rood-groene wereldje van cultuur-media-politiek.

Conclusie 2: Zolang daartegen geen verzet komt zal dit blijven duren.  Het is verbijsterend dat LDD, N-VA en VB niet na elke aflevering een lading klachten naar Mediaregulator,  Journalistenraad en Parket wegens politieke discriminatie sturen; nog beter, dat zij tegenover boze Vlaamse burgers beweren dat zelfs leden van de raad van bestuur van de VRT ‘daaraan niets kunnen doen’, omdat een of ander ‘charter’ tot geheimhouding verplicht.  Juridisch is dat onzin:  één of ander ‘charter’ kan de vrije meningsuiting, zoals die in de Grondwet is vastgelegd, niet afschaffen, laat staan dat het een bestuurder zou verhinderen de koers van zijn bedrijf mee te bepalen…  N-VA en VB hebben zonder enige twijfel hun bekwaamste mensen naar die raad van bestuur van de VRT gestuurd;  kunnen die dan namens de belastingbetalende Vlaming eindelijk hun werk eens beginnen doen aub?