Onlangs werd bekend gemaakt dat er rond een Amerikaanse scherpschutterseenheid een klein schandaal was losgebroken. Nu het in de Amerikaanse media komt, is dat klein schandaal ondertussen een groter schandaal geworden. Het gaat om de Marine Scout Snipers die wij, voor redenen die hieronder staan, in de titel hebben afgekort tot de SS.

Deze eenheid is gestationeerd in Afghanistan en poseerde met de ganse eenheid voor de foto. U moet zelf maar zien waar het Amerikaanse leger een probleem mee zou kunnen hebben:

Niet direct een tweede vlag die verkeerd kan gezien worden door een bepaalde pose van Amerikaanse soldaten, maar duidelijk een vlag van de nationaal-socialistische elite-eenheden van de Waffen-SS. Ook op de geweren zelf van de Amerikaanse soldaten durft men wel eens de SS-runes terug te vinden:

Blijft de vraag uiteraard waarom dit gebeurt. Is het de militaire aantrekkingskracht van de Waffen-SS die, door propaganda van beide kanten bijna mythische proporties heeft aangenomen. Proporties die trouwens niet overeenstemmen met de echte gevechtskracht van de eenheid.

Of is het niet enkel dat en duidt het op het grote ongenoegen dat bij Amerikanen leeft naar hun regering toe? Kostelijke oorlogen met duizenden doden om de belangen van de kapitaalselite te verdedigen, hebben immers niets teweeg gebracht behalve de schuldenlast te verhogen en de Amerikaanse staat financieel helemaal aan de bedelstaf te brengen. Een feit dat de Amerikaanse soldaten op de eerste rij kunnen aanschouwen. Actief betrokken zijn in uitzichtloze oorlogen die nergens toe lijken te leiden, is zeer belastend en frustrerend voor mensen. Zeker wanneer blijkt dat de politieke elites volledig blind blijven en de Republikeinse kandidaten zelfs oproepen tot meer militaire interventies.

Dan is uiteraard de roep naar wel zeer radicale oplossingen veel aanlokkelijker. Men zal waarschijnlijk disciplinaire maatregelen nemen naar deze soldaten toe. Zij zijn echter niet de bron van het grote kwaad, zoals ze ongetwijfeld zullen bestempeld worden, maar de slachtoffers van corrupte politieke elites die met de soldaten hun levens spelen. Die elites moeten vervolgens niet schrikken wanneer hun pionnen vervolgens zich tegen hen keren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Kent u de Scout Snipers (SS) al?”

 1. Beste Yves,
  Ik ken je niet persoonlijk, maart aan je reactie’s te lezen denk iok niet dat jij de oorlog 40/45 mee maakte.. Geef dus je commentaren voor zaken die je persoonlijk kon mee maken en niet om over de zo gezegde gemiddelde SS er te spreken, gewoon belachelijk.

  1. Als we allemaal alleen een mening over hebben over wat we persoonlijk hebben meegemaakt, kunnen we gelijk de geschiedenislessen én alle politieke bewegingen bij wet laten verbieden.

   1. Belachelijk , dit is zelfs GEEN ANTWOORD !

 2. Hetgeen naar mijn mening afdoende aantoont dat de manschappen en de officiren van de Waffen Schutz Staffel een norm en een model hebben gesteld van strijdbaarheid, moed en efficiëntie, dat na al die jaren sommigen nog aanspreken en zullen blijven aanspreken.

 3. Pieter Huybrechts

  “Proporties die trouwens niet overeenstemmen met de echte gevechtskracht van de eenheid” ??? Ik denk dat vriend en vijand hebben toegegeven dat de inzet, de strijdvaardigheid, de offerbereidheid, de gevechtskracht, de wilskracht, de moed van de Europese vrijwilligers in de Waffen-SS onovertroffen was…

  1. Dat de SS een elite-eenheid was, trek ik niet in twijfel (staat er zelfs ook letterlijk in). Maar als je de propaganda soms bekijkt, lijkt het wel alsof de gemiddelde SS’er een tank voor ontbijt nam en tussendoor geallieerde of Russische soldaten gebruikte als tandenstoker. Propaganda die uiteraard diende om de eigen troepen beter te kunnen voorstellen omdat zij de “onoverwinnelijke SS” hadden kunnen verslaan.

Trending

%d bloggers liken dit: