Gianluca Iannone van Casa Pound Italia: “Als het Britse ‘rechts’ gereduceerd is tot de ‘botsing der beschavingen’, laat ons dan over voetbal spreken, dat zou beter zijn.”

Op de webstek www.alternativeright.com verscheen afgelopen zondag een vraaggesprek met Gianlucca Iannone, de voorzitter van het Italiaanse Casa Pound. Zoals steeds werden er vragen gesteld over het fascisme, het anti-semitisme, de ‘rechts-links’verhouding en zo meer. We geven u graag enkele interessante uitspraken van Gianlucca mee. Louter informatief, zonder zelf een oordeel te vellen over het fascisme of wat dan ook.

Op de vraag waarom Casa Pound in hun naam verwijst naar de Amerikaans-fascistische dichter Ezra Pound antwoorde Iannone: “Ezra Pound was een revolutionair en een fascist.  Ezra Pound heeft geleden voor zijn ideeën, hij zat tien jaar in de gevangenis om hem het zwijgen op te leggen. Voor ons is Ezra Pound een vrije man, die een zware tol betaalde voor zijn ideeën; hij is een symbool van de ‘democratische visie’ van de winnaars.”

Over de eventuele anti-semitische visie van Casa Pound: “Dat Ezra Pound kan geassocieerd worden met anti-semitisme is een misvatting. Net zoals het dat is voor Casa Pound, dat heeft geen zin. Het klopt dat we tegen de Israëlische politiek zijn ten overstaan van de Palestijnen, tegen de bombardementen op burgers en het embargo omtrent internationale hulp. Dat zeggen heeft niets te maken met anti-semitisme, het heeft alles te maken met het analyseren van feiten.”

Casa Pound is actief op alle gebied: sportclubs, studentenbewegingen (Blocco Studentesco), culturele bewegingen, artistieke bewegingen en uiteraard begeven ze zich graag op straat, onder het gewone volk, om hun boodschap over te brengen. Op de vraag of de Engelse activisten misschien maar beter de straat moeten mijden, gezien hun duidelijke verschillen met Casa Pound, antwoordde Gianlucca Iannone: “Ik geloof dat de EDL (English Defence League, waar de vraag over ging nvdr.) zich op het terrein van de ‘botsing der beschavingen’ bevindt. Voor mij en voor Casa Pound, ontlokt dit een soort van walging. Als het Britse ‘rechts’ hiertoe gereduceerd is, laat ons dan over voetbal spreken, dat zou beter zijn.”

Lees hier het volledige vraaggesprek.

0 comments

  1. Opvallend in het artikel is het gemeenschapsdenken zonder te vervallen in relativisme. Daarnaast is het jammer dat het weer gaat over links en rechts. Het links/rechts werd verstikkend op discussies over ideeën, het links/rechts denken is dus daarmee onderdeel van het probleem en niet van de oplossing. De toekomst van Europa is niet links of rechts volgens mij, maar ligt eerder in een resoluut afwijzen van cultuurrelativisme, seksuele en culturele promiscuïteit, economisch liberalisme en islam en het omarmen van een gemeenschapsgedachte die een “warm bed” zal zijn voor de gewone man en vrouw. Hierbij past het dat waarden als strijd, vastberadenheid, solidariteit (niet in de lege socialistische, puur economische zin) en uiteindelijk overwinning voor de Europese beschaving en de Europese mens op de Aziatische en Noord-Afrikaanse massa (KNIPKNIP) die ons via arbeidsmigratie getroffen heeft.