[FOTOVERSLAG] Vlaams Belang houdt internationale conferentie tegen ‘plaasmoorde’ in Zuid-Afrika

(Opgelet, schokkende beelden!) Het aantal slachtoffers van de gruwelijke ‘plaasmoorde’ in Zuid-Afrika, de moorden uitgevoerd op blanken die leven op afgelegen boerderijen, bedraagt al 1554.  Die plaasmoorde zijn geen gewone misdaad, maar passen in een context waarbij de ANC-regering om politieke redenen af wil van de vooral blanke boeren;  dit is dus een genocide en een misdaad tegen de mensheid.  Dat was de schokkende boodschap van Zuid-Afrikaan Henk van de Graaf, ondervoorzitter van de Transvaalse landbouwunie, in het Europees parlement.  Meer dan 50 personen woonden de internationale conferentie bij die georganiseerd werd door Philip Claeys (Vlaams Belang).  RechtsActueel was er voor u bij.

De golf van anti-blanke racistische ‘plaasmoorde’ in Zuid-Afrika roept steeds meer bekommernis op.  In het Europees parlement besloot Philip Claeys (Vlaams Belang) de zaak op de agenda te plaatsen met een schriftelijke verklaring; die werd mee ingediend door Andreas Mölzer van FPÖ en Fiorello Provera van Lega Nord, en intussen reeds door tientallen parlementsleden onderschreven.

De initiatiefnemers van de verklaring tegen de plaasmoorde: VLNR Andreas Mölzer (FPö), Fiorello Provera (Lega Nord), Henk Van de Graaf, Philip Claeys (Vlaams Belang)

Gisteren organiseerde de Europese fractie van het VB een conferentie over de zaak in het Europees parlement te Brussel, met als spreker de Zuid-Afrikaanse gast Henk van de Graaf.  Zowat 60 aanwezigen luisterden geboeid naar zijn toelichting; onder hen Europese parlementsleden uit Groot-Brittannië, Italië, Oostenrijk, Vlaanderen en Frankrijk.

Van de Graaf schetste de context van de ‘plaasmoorde’.  Zuid-Afrika heeft een vreselijk veiligheidsprobleem, met 44 moorden per dag.  De ‘plaasmoorde’ gericht tegen blanke boeren, vaak Afrikaners, zijn echter bijzonder, omdat de politie vaak weigert op te treden: ‘de auto is stuk’ of ‘er is geen benzine in de wagen’ zijn enkele klassieke uitvluchten.  Corrupte politiemensen verkopen wapens aan criminelen of nemen zelfs aan overvallen deel. Tegelijk ontmantelt de regering om ideologische redenen de ‘commando’s’, een veiligheidsstructuur waarbij boeren, ex-soldaten en gepensioneerden zelf nuttige veiligheidspatrouilles uitvoerden.

De plaasmoorde worden in de hand gewerkt door de sfeer tegen de boeren die door het ANC geschapen wordt.  Er worden verhalen verteld over ‘werkvolk dat door de boeren slecht behandeld worden’ – al blijken bewijzen steeds te ontbreken.  Boeren worden ook zonder bewijs beschuldigd van misdaden: ‘shoot the Boers, they are rapists’ is een uitspraak van ANC-jongerenleider Malema, die daarvoor wel veroordeeld werd – maar in beroep ging, mét de steun van het ANC.  Flagrant aanzetten tot racistische moord is dus voor het ANC OK.  Er wordt ook beweerd dat ‘de blanken 80% van het land bezitten’ – terwijl blijkt dat dit in 2001 nog maar 33% was, en sindsdien is blijven afnemen.

De omvang van de plaasmoorde wijst intussen op een genocide.  1554 plaasmoorde kan Henk exact documenteren, maar wellicht is dat cijfer onderschat;  er zijn wellicht sinds 1994 al 20.000 Afrikaners omgekomen.  Dit jaar alleen al zijn er al 17 doden (op een maand tijd), waarvan 6 door plaasmoorde!

Slachtoffer van 'plaasmoord' in Zuuid-Afrika, gedood in badkuip.

Van de graaf wees op de grote economische impact.  Een boerderij is na een plaasmoord soms 8 jaar uit bedrijf.  De Zuidafrikaanse boeren behoren tot de beste ter wereld, en slagen erin om in woestijn en semi-woestijn dankzij de ervaring van generaties de voedselvoorziening te verzekeren van 15 miljoen mensen.  Net als in Zimbabwe wil de zwarte ANC-regering echter om politieke redenen van de vooral blanke boeren af.  Men bepleit de ‘voortgaande interne revolutie’, zonder oog te hebben voor de waarschijnlijke gevolgen: het instorten van de voedselproductie en hongersnood, net als in Zimbabwe…

De Afrikaners doen een oproep aan de wereld om de plaasmoorden, de genocide en het anti-blanke racisme te doen stoppen.  Ze hebben daarvoor intussen klacht ingediend bij het Internationale Strafhof in Den Haag wegens misdaden tegen de mensheid.  ‘ Wij zullen ons uiterste best doen om dit probleem de volgende maanden en jaren blijvend op de agenda te plaatsen’, zo besloot Europees parlementslid Philip Claeys de conferentie.

9 comments

 1. Dankie vir wat julle doen. Dankie dat julle ons gebedsroep hoor. My hart is seer vir my volk. Die moorde, verkragtings en armoede. Die wreedheid! Die onmenslikheid! Klein kindertjies! Kinders wat moet sit en kyk hoe hulle pappa vermink en vermoor word met pangas en mamma deur verskillende mans verkrag word en dan word hulle self wreed vermoor! Hulpelose gesinne!!! My hart is stukkend!
  Ons land wat so mooi was het niks van oorgebly nie. Alles word vernietig. Tot ons geskiedenis is besig om herskryf te word. As iets nie dringend gedoen word nie, gaan daar niks oorbly van ons boere volk nie. Asseblief bid vir ons! Asseblief, help ons! My volk is geknak. Ons is stukkend.

 2. boontje komt om zijn loontje, als ik deze artikels en video’s erover bekijk
  dan denk ik maar aan één ding en dat is de zoete wraak die genomen wordt!

  1. Stuur dit die wereld in julle is te still help ons klein kinders van 1 jaar word dood gemartel Vertel die wereld.Please help why are you so quiet tel the world they cannot run as nation

 3. I plead with the European people to please open there eyes and ears to the plight of white South Africans. If the president sings “shoot the Boer” the rest will follow. This is a genocide happening daily. For the sake op innocent woman and children please help us!!! We young Whites have no hope, we live all over the world in fear to bring up our children in our country of birth. We live in fear every day. I have 3 brothers on farms, a father and parents-in-law living on farms. I fear for there lives. I fear for the little children. We are not safe. Please help!

  Julle hulp en gebede word opreg waardeer deur die Boere gemeenskap van Suid-Afrika

  Groete van ‘n Boeremeisie.

 4. Nochthans zijn ze ter linker (—-> SOCIAAL-DEMOCRATISCHE) zijde in het Europees Parlement erg verontwaardigd, en druk bezig met het ‘boe-roepen over de (MOGELIJKE…???…) betrokkenheid van een aantal Oost-Duitse nationaal-socialisten (van de NSU) die verantwoordelijk ZOUDEN zijn voor de dood van NEGEN Turken over een periode van tien jaar………..!!

  * Iets met selectief verontwaardigd *

Comments are closed.