Voorpost klaagt communautair akkoord aan op CD&V-nieuwjaarsreceptie

Vorige zaterdag was het verzamelen geblazen voor de nieuwjaarsreceptie van de CD&V. Ook Voorpost trok naar de Zuiderkroon op het Antwerpse Zuid; niet om zich te goed te doen aan borrelnootjes en bubbels, maar om aan te klagen dat de christen-democraten weer maar eens een slecht communautair akkoord hebben afgesloten. Daarbij kregen de Voorpost-militanten het gezelschap van de lieve goede Sint, die een bordje met zich droeg waarop de boodschap ‘Dankzij de CD&V alle dagen Sint-Niklaas in Wallonië’. Ook werd verwezen naar de franstalige rechters in Halle-Vilvoorde, de miljoenentransfers naar Brussel, het uitbreiden van de faciliteiten in de Zes enz.

De CD&V’ers moesten haast spitsroeden lopen tussen de dertigtal Voorpost-militanten en één TAK-militant, waarbij vooral het hautaine gedrag van sommige tsjeven opviel. Heel wat kopstukken – al dan niet met pokerface – passeerden de revue, onder wie Servais Verherstraeten, Pieter ‘Crembo’ De Crem, Kris Peeters en Europees president Herman Van Rompuy, die ook nog eens voor ‘dief’ werd uitgemaakt. Dé man van de onderhandelingen, Wouter Beke, kregen de actievoerders niet te zien. Die sloop als een dief in de nacht langs een zijdeur de zaal binnen. Heeft Beke iets te verbergen? Staat hij niet recht in zijn schoenen? De actievoerders zagen hem wél achter de grote vensters van de Zuiderkroon met zijn breedste commerciële glimlach handjes schudden.

Aan de opmerkingen van de CD&V’ers aan de Voorpost-militanten te horen was er niets mis met het communautaire akkoord.  Ze vonden het zelfs een goed akkoord en prevelden iets over ‘verantwoordelijkheid opnemen’ of zo. We zullen zien wat de gevolgen ervan zijn over tien jaar. En wat de gevolgen zullen zijn voor de ‘Grote Staatsmannen’ van de CD&V zelf… met de volgende verkiezingen.

One comment

Comments are closed.