Vrouw bijna gestenigd door haatbaarden wegens westerse kledij

Uiteraard is het nog wachten op de ongetwijfeld sterke veroordeling die vast en zeker nog moet komen van politici over de ganse wereld. De Israëlische krant Haaretz meldde dat in Beit Shemesh, ten westen van Jeruzalem, de 27jarige Natali Mashiah bijna gestenigd is wegens haar westerse kledij. Daders? Fundamentalistische gelovigen met lange baarden.

Moest het artikel gaan over islamitische fundamentalisten dan was er ongetwijfeld al een internationale storm losgebarsten. Ondertussen blijft het, ook bij de tegenstanders van “primitieve, beestachtige gewoontes” muisstil. De vrouw werd echter aangevallen omdat ze westerse kledij droeg en dat in een gebied dat anders bekend staat om de complete onverdraagzaamheid naar andersdenkenden toe. In Israël is er al een tijd controverse rond de steeds radicalere gedragingen van ultra-orthodoxe joden. Een achtjarig meisje werd in december 2011 daar ook bespuwd toen men vond dat ze niet passend genoeg gekleed was.

Toen men deze haatbaarden vervolgens in het openbaar veroordeelde als onverdraagzamen, organiseerden zij een protestmars waarbij zij hun tegenstanders afdeden als nazi’s. Dit door zichzelf te kleden in kledij van gevangen uit de concentratiekampen van Wereldoorlog II. Voor hen is het beleid naar hun joods fundamentalisme toe hetzelfde extreemrechtse beleid als dat van nazi-Duitsland. Het komt u vast en zeker bekend voor als zijnde de kritiek die andersdenkenden in Europa ook wel eens naar hun hoofd krijgen. Ondertussen krijgen ultraorthodoxen in Israël wel zendtijd op de openbare televisie om hun gedachten over het christendom te verspreiden. Iets waar de Taliban nog een puntje aan kunnen zuigen:

In het Iran van de Islamitische Revolutie zijn meer dan 70% van de studenten van het vrouwelijke geslacht en dit met de goedkeuring van de islamitische machtshebbende clerus. U denkt toch niet dat deze ultraorthodoxe haatbaarden dat zouden toelaten?

7 comments

 1. Joden en moslims komen uit dezelfde achterlijke Aziatische traditie. Alleen zijn er minder Joden dan moslims en hebben de meeste Joden door eeuwenlang verblijf in het Westen beschaafde manieren geleerd. Maar allebei horen ze niet thuis in Europa.

 2. Dat van die vrouwelijke studenten in Iran intrigeert mij trouwens wel. Heeft iemand daar een bron en/of een verklaring voor?

 3. De israelische joden, de gewone, de normale of iets ongewonere joden, moeten dezen aanpakken, want anders wordt zelfs ik als projoodse en pro-Israelische supporter voor antisemiet uitgescholden.Doch, het zijn eigenlijk de deze, die door Jezus en Johannes als farizeérs en schriftgeleerden werden bezien, die in de bijbel, ” addergebroed” werden genoemd!Jezus zelf, veroordeelde hun daden! Ze denken dat ze de wet houden en beter zijn dan de anderen, maar er ontbreekt hun de heiligheid van’liefde’ te hebben voor de anderen!

  1. @Erwin

   “De Joden”?
   Dit betreft een rare secte, 1 promille van de Israeli’s.

   U zegt toch ook niet dat Nederlanders hun kinderen niet inenten, omdat 100.000 fanatieke christenen dat niet doen?

 4. Keren de Joden zich nu ook al tegen het Westen?
  Dit is nu stank voor dank…

Comments are closed.