Op zondag 22 april 2012 vindt de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaats, gevolgd door een tweede ronde op 6 mei. Vanaf 17 mei 2012 zal dan de nieuwe Franse president zijn mandaat voor vijf jaar opnemen. Het Bloc Identiaire, dat de voorbije jaren is uitgegroeid tot een heuse organisatie met een betrekkelijk grote en jeugdige aanhang, heeft, na een interne peiling, bekend gemaakt dat het geen enkele presidentiële verkiezingskandidaat zal steunen.

Hier alvast de resultaten van de peiling onder 2104 leden van het Bloc Identitaire:

  • Geen stemadvies : 62.64 %
  • Marine Le Pen: 33.46 %
  • François Bayrou: 2.04 %
  • Frédéric Nihous: 1.66 %
  • Anderen: 0,20%

Dit resultaat geeft de duidelijke mening weer van een meerderheid van de leden van de identitiare beweging. Net geen 63% van de leden geeft te kennen dat ze zich in niemand van de kandidaten kan herkennen, evenals in hun respectievelijke programma’s. Als volwaardige politieke onafhankelijke stroming, zal de identitaire beweging voor geen enkele kandidaat of politieke partij campagne voeren. Zelf schuift het Bloc Identitaire overigens geen kandidaat naar voor.

Eenderde wenst echter wel zijn steun te geven aan Marine Le Pen van het Front National.  Een sterke uitslag, geven ze grif toe, “al zou dat percentage misschien hoger hebben gelegen indien de FN-kandidate zich meer genuanceerd had uitgelaten over Europa, de regio’s, de lokale thema’s… ” aldus Bloc Identitaire. De hautaine houding van sommige FN-kopstukken ten overstaan van de identitairen, zal zeker ook een rol hebben gespeeld.

“Elke identitair zal voor zichzelf moeten beslissen, in eer en geweten, na bestudering van het programma van elke kandidaat, voor wie hij kiest. Deze keuze zal genomen worden in het belang van onze toekomst.”

Ondanks het resultaat van deze peiling, plaatst het Bloc Identitaire het volgende motto voorop voor 2012: “Hun campagne begint, onze strijd gaat verder. Bijgevolg zullen wij, via de politieke, sociale en culturele lijnen – die we nu al 10 jaar uitzetten – tussenbeide komen in deze campagne.  En dit op onze gekende manier. Wij lanceren vanaf heden een nieuwe militante campagne rond ‘nationaliteit’ en de ‘Franse identiteit’ om zo te herinneren dat Fransman zijn, meer is dan enkel in het bezit zijn van een stukje papier.”

Deze campagne zal, volgens het Bloc Identitaire, gevoerd worden “met een nieuw pamflet en zelfklevers, zonder natuurlijk de acties op het terrein te vergeten. Frankrijk en Europa zijn aanbeland in een beslissende periode. Wij zullen op de eerste lijn blijven staan om onze identiteit te verdedigen. Voor, tijdens en na deze verkiezingen.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Presidentsverkiezingen Frankrijk: de ‘identitaire’ beweging zal geen enkele kandidaat steunen”

  1. beste waar gaat ons land eigenlijk naar toe heb vandaag vtm teletext gelezen page 108
    spreekt voor zich het is al zo moeilijk ze verbieden in het huur contrakt rokers heb nog gezegd 15 jaar terug dat ze ons in ons blootje op straat zullen zetten wanneer zal dit eens ophouden

Trending

%d