Levert Casa Pound de volgende Romeinse burgemeester?

De organisatie ‘Casa Pound Italië’ (CPI) blijft voor nieuws zorgen. De beweging wordt week na week groter, tot grote ergernis van zelfs extreemlinks hier in Vlaanderen, getuige hun opmerkelijke aandacht plots voor deze Italiaanse jongens en meisjes. CPI had deze week opmerkelijk nieuws dat we u niet gaan onthouden: CPI wenst namelijk deel te nemen aan de Romeinse burgemeestersverkiezing in 2013.

Huidig burgemeester en voormalig Italiaans minister, Giovanni Alemanno, reageerde al vrij gepikeerd op het nieuws. Zelf is hij eveneens een rechts politicus, komende vanuit de MSI (Movimento Sociale Italiano) en via de partij van Gianfranco Fini, de Alleanza Nazionale, verkozen tot ‘duce’ van Rome. We schrijven ‘duce’ omdat bij de overwinning van Alemanno zijn aanhangers Duce! Duce! scandeerden, waarop hij fier de Romeinse groet bracht.

Aanhangers van huidig Romeins burgemeester Alemanno brengen de Romeinse groet ter ere van de overwinning van de burgemeester. Deze krijgt nu concurrentie op de rechterflank van Casa Pound Italië. Alemanno is er niet gerust in.CPI.

Alemanno kan concurrentie aan zijn rechterzijde wel missen als kiespijn. Casa Pound Italië is het niet eens met het sociale beleid van Alemanno en wil nu zelf de puntjes op de i zetten in Rome. De toon is in ieder geval gezet en het belooft een boeiende campagne te worden. Meer informatie is er momenteel nog niet, maar ten gepasten tijde zal er meer gecommuniceerd worden over hoe, wie of wat.