Net zoals de vele andere websteks zijn wij met Rechts Actueel solidair in de strijd tegen het Amerikaanse SOPA. Zoals wel vaker het geval is bij vrijheidsbeperkende wetgeving is ook dit keer een samenspel bezig van de Amerikaanse staat en grote multinationals. De wet houdt in dat alle websteks waar illegale content op staat, kunnen afgesloten worden van zoekpagina’s, zoals Google, (waardoor ze niet meer terug te vinden zijn), geen reclame-inkomsten meer kunnen krijgen of zelfs afgesloten kunnen worden.

Dan kan u denken: men moet maar geen illegale dingen op een webstek plaatsen. Maar dit gaat ook op voor mensen die op een webstek dingen plaatsen, zonder dat direct geweten is door de eigenaars van de webstek. Een gebruiker kan bijvoorbeeld op Rechts Actueel in de commentaren een link plaatsen naar een filmpje waarin een populair liedje voorkomt. Vervolgens kunnen de artiest van dat liedje en een bedrijf dat toeziet op de legale verspreiding van liedjes, zoals het “populaire” SABAM, eisen dat Rechts Actueel wordt afgesloten wegens “illegale content”.

U kan wel al raden wat dit kan geven in samenspel met politici die bepaalde denkbeelden willen stoppen. Men laat gewoon iemand zo’n filmpje of liedje plaatsen, belt dit direct door naar het bevoegd bedrijf en voor de eigenaars van een bepaalde webstek het door hebben, is de webstek afgesloten. Zeker met de rol van de nieuwe sociale media bij de politieke bewustwording van grote aantallen mensen, is deze wet een zegen voor het establishment.

Daarom zijn wij met Rechts Actueel solidair met het protest tegen SOPA. Stop de muilkorfwetgeving!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d