Hongarije blijft de gemoederen bedaren. Deze ochtend werd over de ‘conflicten’ aldaar op Radio 1 een gesprek gevoerd tussen  Europees parlementsleden Ivo Belet (CD&V) en Annemie Neyts (Open VLD). Men was er niet goed uit of Hongarije nu een democratie is of niet, aangezien de rechtse partijen er een tweederde meerderheid hebben. We begrijpen dat dit voor de (centrum-) linkse vrienden een lastige zaak moet zijn. Het gesprek lokte echter wel een uitspraak van formaat uit, die we u niet willen onthouden.

(beluister door hier te klikken het hele debatje op radio 1)

Op 08:45 min. stelt de interviewer de volgende vraag: “Op termijn lost de democratie dat op, Jörg Haider is overleden, de FPÖ is uit de regering en is versplinterd, na een tijd was die crisis ook opgelost. Misschien gebeurt dat nu ook met Viktor Orban?

Annemie Neyts benadrukte meteen dat ze “niemand zijn dood wenste” en dat is maar geheel terecht ook! De interviewer gaat zwaar door de bocht door te stellen dat iemands dood zou leiden tot het ‘redden’ van de democratie. Want die ‘crisis’ waar hij in zijn vraag naar verwees, ging natuurlijk over het feit dat de FPÖ – volgens VRT-termen een extreemrechtse partij – mee in de regering zat in Oostenrijk. Uiteraard werd de FPÖ op de meest democratische wijze verkozen. Nogmaals, het moet moeilijk te vatten zijn voor (centrum-) links dat rechtse partijen volgens de regels van de democratie verkozen geraken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Radio 1: “Oostenrijkse democratie gered door overlijden Jörg Haider…””

  1. Naar aanleiding van de uitspraken over Jörg Haider, gaat de interviewer van radio 1 zeker zwaar uit de bocht hij zou beter passen in een radiostudio ergens in een of communistischland. Alle rechtse partijen die democratisch verkozen zijn hebben zeker het recht om als volwaardige partij mee te regeren.
    Wat links of centrum links ook mag en kan ondernemen om rechtse partijen te bekampen het zal hun niet lukken om ons van de kaart te vegen, ons rechts nationalistische gedachtengoed dat kunnen ze niet uitschakelen wat ze ook mogen doen of ondernemen.

  2. Wouter Boghaert

    Grappig hoe die journalist in het begin nog neutraal probeert over te komen maar naar het einde toe alleen nog maar spreekt “een probleem met de democratie” dat moet “worden opgelost”.

Trending

%d bloggers liken dit: