Di Rupo tegen ACOD: “Vlaanderen betaalt voor België”

Op de nieuwjaarsreceptie van de PS te Bergen stonden vakbondsmilitanten van het socialistische ACOD pamfletten uit te delen. In die pamfletten werden enkele regeringsmaatregelen als asociaal omschreven en werd de PS verweten teveel toegevingen te hebben gedaan. Di Rupo diende hen, verbazingwekkend eerlijk, van antwoord.

Di Rupo vond dat de vakbond met zulke standpunten het klimaat ter linkerzijde schade toebrengt. Door dergelijke overdrijvingen zouden de vakbonden de “burgers naar de afgrond leiden”. Als partij heeft de PS immers wel degelijke grote verwezenlijkingen behaald: er is een regering en België staat nog recht. Wat ineens veel zegt over de prioriteiten van de PS. Di Rupo ging verder met te stellen dat in Vlaanderen er andere prioriteiten zijn én dat Vlaanderen elk jaar zeven miljard (7.000.000.000) euro aan Wallonië overmaakt als solidariteit. Was België uiteengevallen, dan had Wallonië dat “budget zelf moeten slikken”.

Tsja…

5 comments

  1. ‘De Vlamingen leegzuigen’ is het enige punt in het programma van deze socialistische kinderverkrachter!

  2. het is te hopen dat de vlaamse partijen die samen met de DI RUPO VLAMINGENHATERS EN PROFITEURS nu EINDELIJK EENS voor HUN LANDGENOTEN gaan en uit de regering stappen.dan is het direkt gedaan met de 182jarige FRANSTALIGE overheersing.LAAT NU AUB ZIEN DAT  U ER BENT VOOR DE VLAMINGEN.laat deze UNIEKE KANS NIET voorbij gaan

  3. Ach dat was van op voorhand afgesproken dat die uit de stakingskassen betaalde ACOD lamzakken daar wat zouden komen roepen, nadien trekken ze naar het Volkshuis om zich vol te laten lopen. Nu heeft Don Pipo zich kunnen manifesteren als de Redder des Vaderlands en de Man met Verantwoordelijkheid. Wedden dat weer heel wat naiëve Vlamingen daar in zullen trappen?

  4. O, Vlamingen! Wanneer zult ge het eindelijk begrijpen? O, Volk van Doven, Blinden en Lamme Goedzakken, zelfs als ze u in uw gezicht uitlachen, gelooft gij nog aan hun leugens.! O, volk van Verkwisters en Over-de-balk-gooiers, zijt gij dan zo pervers dat ge het leuk vindt u te laten verarmen?

Comments are closed.