De voorzitter van de ACLU (American Civil Liberties Union), tot voor kort een hevig voorstander van president Obama, heeft zich zeer sterk uitgesproken tegen die president. Op nieuwjaar ondertekende Obama de NDAA (National Defence Authorization Act) waardoor hij een wet goedkeurde waarmee Amerikaanse burgers onbeperkt kunnen vastgehouden worden in militaire gevangenissen, indien die burgers verdacht worden van “terrorisme” en dit zonder proces. Ook Human Rights Watch heeft reeds geprotesteerd tegen deze krijgswet.

Obama, die kort na zijn aanstelling tot Amerikaans president de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, zet hiermee een stap verder in een agressief beleid van de Amerikaanse staat. Onder zijn beleid werden de aanvallen met onbemande drones opgedreven in die mate dat er al meer aanvallen met drones zijn geweest, met alle burgerslachtoffers van dienst, dan onder de 8 jaar Bush. Hier een kaart met enkel al de drone-aanvallen in Pakistan. Met het ondertekenen van deze wet zet Obama de weg open om de macht van het Amerikaanse militair-industrieel complex ook legislatief enorme macht te geven. In een verklaring bij het ondertekenen zei hij dat hij deze wettelijke mogelijkheid nooit zou gebruiken, maar dat betekent absoluut geen rem op de mogelijkheid daarvan. Een amendement waarmee een uitzondering zou worden gemaakt voor Amerikaanse burgers werd afgewezen door de Amerikaanse senaat.

Toen Bush destijds de Patriot Act ondertekende, schreeuwde de wereld moord en brand.  Dezelfde Patriot Act die trouwens door Obama werd verlengd. Toen de NDAA getekend werd, werd het in Europa amper vermeld. Dit terwijl de gevolgen veel groter zijn. Obama had de grondwettelijke mogelijkheid om zijn presidentieel veto over deze wet af te roepen, hij deed dat niet. Met als resultaat dat wanneer oorlogshaviken, Mitt Romney of Rik Santorum het Witte Huis betreden zij enorme macht hebben, met dank aan Obama natuurlijk.

Als u trouwens wil weten wat voor gevaarlijke terroristen onder andere opgepakt kunnen worden; John Whitehead, advocaat en stichter van het Rutherford Instituut, meldde reeds dat anti-abortusmilitanten opgepakt kunnen worden met de NDAA. Iedereen die in de toekomst zijn bedenkingen uit tegen beslissingen van de Amerikaanse regering kan ook zeer snel worden beschouwd als terrorist. Welkom in het land der vrijen?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nobelprijswinnaar Obama ondertekent krijgswet”

  1. Zo zie je maar dat die media ons al lang in een bepaalde richting proberen te sturen. Ze vertellen ons enkel wat hun links gedachtengoed kan ondersteunen. De persvrijheid wordt op deze manier écht wel totaal uitgehold…

Trending

%d