New York: gemiddeld 40% van de zwangerschappen eindigt in abortus

Sommigen menen dat wij een voorbeeld moeten nemen aan de Amerikaanse samenleving en maatschappij. Meestal zijn dit ook diegenen die niet weten hoe veelzijdig die is, maar meestal hebben zij het wel over het mooie New York en de grote steden daar. Dat er een andere kant is aan die pracht en praal is al geweten, maar het kost helaas ook maar al te vaak het leven van zij die zonder stem, en volgens sommigen zonder rechten, zijn.

Het Department of Health van de stad New York bracht onlangs data naar buiten waarin men kon lezen dat in 2010 in New York alleen al 83.750 abortussen zijn gepleegd. Van alle gekende zwangerschappen is dat “goed” voor 40%. In sommige delen van de stad loopt dit getal zelfs op tot meer dan de helft. Bij tieners en jongvolwassenen was het nog erger, tegenover 7.207 geboortes stonden 12.139 abortussen. Dit betekent dat 63% van de zwangerschappen in die leeftijdsgroep bewust worden afgebroken. De stad New York is momenteel  bezig met de mogelijkheid te onderzoeken om kinderen in het onderwijs in de stad, zowel privé als openbaar, verplicht te laten onderrichten over de mogelijkheid van abortus. Een beslissing die vooral door de katholieke gemeenschap in New York wordt aangevochten.

De gemiddelde New Yorker blijkt er toch echter een andere visie op te hebben. 64% van de New Yorkers vindt dat er teveel abortussen plaatsvinden in de stad, meer dan de helft (51%) vindt dat er tussen de aanvraag tussen abortus en het uitvoeren minstens 24 uur dient te zitten en 63% vindt dat de beide ouders van een minderjarig meisje toestemming dient te geven voor men een abortus kan plegen. Voeg daar nog een mogelijkheid om anoniem te kunnen bevallen bij en RechtsActueel kan zich volledig in die stellingen vinden.

Uiteraard beseffen wij dat er gevallen zijn waar een zwangerschap op z’n minst lastig kan genoemd worden. Verkrachting is daar één geval van, iets waarbij de anonieme bevalling bij kan helpen. Maar dit artikel geeft ook daar een ander beeld van. In Vlaanderen vinden we de meest bekende anti-abortusmilitanten bij de rechterkant van de Vlaamse Beweging en natuurlijk bij de Sinterklaasbeweging.

2 comments

  1. Ik heb de indruk dat men in Vlaanderen er eerder voor kiest om de zwangerschap niet stop te zetten. Hoe jonger de zwangere moeder hoe meer ze het kind willen maar niet kunnen houden.
    Abortus moet een mogelijkheid blijven maar het mag niet misbruikt worden.
    Waar ook ter wereld blijven de cijfers voor zich spreken; het zijn er veel.

  2. Als je niet zwanger wilt worden, tenzij na een verkrachting, moet je neen tegen je vriend of partner kunnen zeggen. Als je vriend dan van je weg gaat bewijst hij dat hij je alleen voor de sex nodig heeft. Sex kan zonder liefde… Liefde kan niet zonder sex. Als een vrouw abortus laat uitvoeren is zij een MOORDENAARES van haar ongeboren kind.

Comments are closed.