Gisteren stelde aartsbisschop Léonard zijn nieuwe boek “Handelen als een christen in leven en wereld” voor aan de pers. In dit boek spreekt hij zich terecht uit tegen de vele misbruiken die worden gegaan door het huidige parlementaire regime. Voorbeelden hiervan zijn het ontwaarden van de rol van het gezin en de ontneming van de waardigheid van de persoon in alle fases van het leven, men denke dan vooral aan abortus en euthanasie.

In het boek schrijft Léonard dat er een ideale juist orde bestaat die de politieke orde van vandaag de dag overstijgt. Tevens vindt hij het terecht een catastrofe wanneer het parlement via meerderheidsstemming bepaalde wiskundige, wetenschappelijke of metafysische waarheden zou gaan bepalen. Léonard beklaagt zich ook dat de christelijke waarden te weinig aan bod komen in het parlement. Voor hem is er dringend nood aan jeugdige christelijke politieke militanten. De man heeft gelijk, MAAR… Uiteraard moet een aartsbisschop zich niet moeien met de werking van het parlementaire proces. Een heilige als Padre Pio zijn mening over deze vorm van bestuur was bijvoorbeeld duidelijk genoeg. Wanneer een aartsbisschop zich echter uitspreekt op dit vlak dan zou het enkel maar logisch zijn om ook de verdere stap te zetten en katholieken op te roepen om hun medegelovigen niet uit te sluiten, ongeacht verdere (partij)politieke voorkeur. Tevens zou hij eens uitgebreid moeten gaan spreken met het priesterbroederschap Pius X, waar men het traditionele katholicisme beleeft en op veel jeugd kan rekenen. Later zal op dit weblog dieper worden ingegaan op het boek van Léonard. Hier kan men alvast de bespreking lezen, die in Revolte (magazine Voorpost) verscheen, van zijn vorige boek.

Ook werd aangekondigd dat zondag de nieuwjaarsboodschap in de kerken van het aartsbisdom Brussel-Mechelen zal worden voorgelezen. Daarin excuseert Léonard zich voor zijn uithaal naar de N-VA en betreurt hij het feit dat velen dit zagen als een bisschop die tegen mensen zegt waar wel en niet voor te stemmen. Hij verdedigt zich echter, terecht, met de boodschap “Maar ik mag mijn mening geven zoals elke burger. Vakbonden protesteren ook tegen wetten die democratisch goedgekeurd zijn, maar die ze daarom nog niet rechtvaardig vinden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: