De Wever verpulvert Beke bij Knack’s ‘Belg van het jaar’

Het weekblad Knack laat jaarlijks een ‘Belg van het jaar’ verkiezen.  Dat Vlaamsnationalist Bart De Wever de titel binnenhaalt is eerder komisch te noemen, maar wel prachtig is dat CD&V-chef Wouter Beke verpulverd wordt:  De Wever haalt dubbel zoveel stemmen als Beke.  De voorsprong van De Wever ontstond nadat RechtsActueel bekend maakte dat de CD&V de poll manipuleerde met een email om voor Beke te stemmen.

Even ter herinnering:   op 13 december werd vanuit het CD&V-hoofdkwartier een mail verstuurd van de directeur communicatie om de poll te beïnvloeden door voor Wouter Beke te stemmen, de email werd echter een dag later gepubliceerd door RechtsActueel met de melding dat het bij ons nu wel kriebelde om te gaan meedoen…

De CD&V-manipulatie ergerde blijkbaar wel meer Vlamingen, want niet alleen werd ons bericht intussen duizenden keren gelezen, het werd ook zo’n 300 keer gedeeld op Facebook.  Met resultaat:  op het ogenblik dat wij het artikel schreven lag Wouter Beke nog 500 stemmen voor, een dag na onze publicatie was die voorsprong al weg.  En het eindresultaat is bepaald een afgang voor CD&V: met 12000 stemmen voor De Wever en slechts 6000 voor Beke wordt die grondig verslagen.

Het belang van dit soort polls moet natuurlijk niet overschat worden, maar elke gelegenheid is goed om de weekdieren van CD&V duidelijk te maken wat de Vlamingen denken van een Waalse belastingregering zonder Vlaamse meerderheid: weg ermee!

Het blijft trouwens opmerkelijk hoe tendentieus het kandidatenlijstje van Knack was samengesteld; niemand van Vlaams Belang opnemen is en blijft journalistieke onnozelheid.  Knack doet de laatste tijd pogingen om terug meer te worden dan het politiek-correcte zeurblad voor bij de tandarts, maar oude gewoonten slijten blijkbaar langzaam…

Ook opmerkelijk is dat de toch wel opzichtige (en op internet druk becommentarieerde) mail van CD&V om de poll te beïnvloeden nergens in de ‘serieuze gazetten’ vermeld wordt.  Elke compleet onbeduidende uitschuiver van een lokaal lid van VB of LDD wordt uitvergroot tot een staatszaak, maar een staats- en machtspartij als CD&V wordt door de redacties blijkbaar nog steeds met andere maatstaven aangepakt…  Er is gelukkig één uitzondering: het verhaal was uiteraard ook te lezen bij onze vrienden van ‘t Pallieterke.  Als ‘t goed is zeggen we het ook!