Congolezen betogen in Antwerpen: RechtsActueel was erbij!

Op 23 december 2011 betoogden te Antwerpen Congolezen tegen de frauduleuze “verkiezing” van Kabila tot president van Congo. De politie schat het aantal betogers op zo’n 750, wij gokken meer op een duizendtal. Uiteraard was RechtsActueel erbij.

We moeten toegeven, het was één van de meest memorabele betogingen die we tot nu toe hebben meegemaakt. Het ganse geheel verliep rustig (op z’n Congolees) en had een grote verzameling van allerlei organisaties en denkbeelden. Bij het aankomen zagen we meerdere Congolezen zwaaien met Vlaamse Leeuwen. Leeuwen met rode klauwen zo viel ons op, al werd later duidelijk waarom. Agenten spraken immers Congolezen aan die de Leeuw met zwarte klauwen droegen om die weg te doen. Dat was immers te radicaal en verboden door de politie. Na een tijdje begonnen grotere groepen aan te komen, waaronder één die met de bus was gekomen, op een typisch Congolese manier. Zingen, dansen en springen zorgde ervoor dat niet-Congolezen vaak geamuseerd en verwonderd toekeken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Opvallend was het moment waarop een Marokkaanse vrouw ons aansprak om te vragen wat er gebeurde. Wij legden haar uit dat het een betoging tegen Kabila was. Haar reactie was dat die Congolezen beter in hun eigen land konden gaan betogen en, als ze er dan toch waren, maar ineens konden blijven. Ook een andere groep Marokkanen, die net uit een nabijgelegen moskee kwamen, dachten er het hunne van en besloten om binnen te blijven tot die “collectie negers” voorbij was gelopen. Kleurrijke figuren waren er ondertussen genoeg gearriveerd. Enkelen droegen bijvoorbeeld volledige militaire uniformen, sommige vrouwen waren gekleed in een groot propagandakleed met slogans op. Een enkeling dook op met een Ché Guévara-tas, maar de opmerkelijkste figuren doken pas tegen het einde op. Groot was onze verbazing toen wij meerdere grote borden zagen verschijnen, met op één ervan een groot hakenkruis. Navraag leerde ons dat het leden waren van een Congolese kaballa-organisatie die zichzelf zagen als een mythische stam van het volk van Israël die nog leefden volgens de joodse wetten. Inclusief besnijdenis, zo benadrukte de man die we hadden aangesproken.

Over borden gesproken, er waren ook grote plakkaten met slogans op. Opvallend was, naast de Vlaamse Leeuwen, de boodschap dat de Congolese gemeenschap voortaan op Vlaams-nationalistische kandidaten, (i.a.w. de N-VA) zouden stemmen. Schoonheidsfoutjes als oproepen om te stemmen voor “Bart De Waever” en voor meer “Vlanderen” zullen we door de ogen zien, de idee is er immers en de bereidheid om Nederlands te leren blijkbaar ook. De betoging vertrok uiteindelijk, na een toespraak van de organisatoren die nogmaals benadrukten dat geweld uit den boze was, tegen drie uur op een luidruchtige en bij momenten chaotische manier, maar niet in de mate dat men kon spreken van de zekerheid van rellen zoals in Brussel.

De foto’s in dit artikel zouden u een goed idee moeten geven van de betoging. Ook de undercover-agenten waren ruimschoots aanwezig, al vielen ze deze keer net dat beetje meer op dan normaal. Wij werden alvast door de Congolezen hartig begroet, zeker toen wij vermelden dat wij met RechtsActueel een andere kijk willen geven op de actualiteit en los staan van de traditionele media. Voor de N-VA ligt hier alvast een grote electorale kans, het benieuwt ons wat ze er mee gaan doen.

3 comments

  1. Ik ken een afrikaan uit de Antwerpsestraat in Brussel die zich inzet voor de dakloze, overtuigde christen is en zeer goed het verschil weet tussen al de partijen en wie het vlaams Belang is.Hij praat enkel Frans en TOCH weet hij dat ze geen rascisten zijn en wat de andere partijen uitspoken. WIe verantwoordelijk is voor de asielpuinhoop! De bedriegerijen om asiel te krijgen.Hij waarschuwt zijn broeders om daar niet aan mee te doen, niet te protesteren voor meer rechten voor asielzoekers, omdat het niet klopt en niet eerlijk is! Die man ziet haarscherp wat er aan de hand is.En het ergst is dat hij niet meer voor het Vlaams Belang kan stemmen in Brussel of amper en dat De Mol weg is!Ook heeft hij gezien hoe de moslims en de Marokanen met zware wapens rondlopen en zij daar moeten over zwijgen en machteloos zijn! Heel erg! Ik moest die man niks vertellen, hij vertelde het zelf!Ze doorzien onze politci, de Afrikanen die eerlijk zijn met zichzelf en vooral de christenen!. Er ligt een kiezerspotentieel van enkele tienduizenden mensen open in Brussel en Antwerpen .Ik heb dit al gezegd;Als ons Vlaams Belang geen Afrikanen op de lijst zet, moeten ze niet komen klagen!! Vele Afrikanen worden in Brussel opgestookt tegen het VB, door de MR en de CDH! Als de lijst van het Vlaams Belang zwart kleurt in Brussel en Antwerpen , zijn ze goed bezig!Zo niet, ben ik teleur gesteld in mijn partij!!

  2. Het is goed dat ze het hypocriete karakter van België doorhebben. Welkom bij de Vlaamse oppositie zou ik zeggen.

Comments are closed.