Linkse magistraten klagen omdat hun pensioen van 5000 euro per maand in gevaar komt…

Morgen staakt het merendeel van de ambtenaren en leggen zo het ganse land (nog maar eens) plat. De verzuchtingen van de traditionele vakbonden zijn discutabel, maar iedereen is het er over eens dat we in financieel moeilijke tijden leven. Kritiek hebben op de pensioenen en lonen is van alle tijden. De ongelijke verschillen tussen privé en overheid zijn ook al jaren een twistpunt, maar één groep(je) vindt het nu perse nodig om ook eens aan de alarmbel te trekken… omdat hun pensioen van 5000 euro per maand in gevaar komt.

Dit groepje noemt zichzelf ‘links’ en ‘progressief’ en heeft zelfs een naam: de rechters van ‘Magistratuur en Maatschappij’. Deze linkse jongens en meisjes vormen dus een clubje van linkse magistraten en zijn nu boos omdat ze langer zullen moeten werken voor een volwaardig pensioen. Het moet gezegd, het verschil in werkjaren is inderdaad groot. Van 22,5 jaar werken gaan ze naar een regeling waarbij ze plots 36 jaar moeten werken.

We zouden bijna compassie krijgen, ware het niet dat hun pensioen (en loon) voor de gewone arbeiders en bedienden onbereikbare hoogten kent. Volgens de Gazet van Antwerpen ligt het gemiddelde pensioen van een magistraat rond de 5000 euro. Ter vergelijking: een gemiddeld ambtenarenpensioen bedraagt om en bij de 2200 euro en dat van een gewone werknemer (wat de meeste Vlamingen toch zijn tenslotte) ligt dit gemiddelde rond de 1100 euro.

Het is ook altijd wat met die linkse en progressieve revolutionairen die opkomen voor de kleine man. De meeste leden van dit obscure clubje zitten in de Gentse magistratuur. Was het niet in de rechtbank van Gent dat destijds het verfoeide Vlaams Blok verboden werd door de veroordeling van haar vzw’s? Het is maar een bedenking natuurlijk…

3 comments

 1. Dit groepje linkse (jonge) magistraten zouden beter hun mond houden want nu weet wel iedereen voor welk SCHAMEL PENSIOEN zij staken !
  Is er een oplossing ? Een grensbedrag als maximum pensioen en een als minimum pensioen vaststellen en toepassen voor alle categorien pensioen gerechtigden.

 2. Het is overbodig om te zeggen dat deze “illuminatie” de “verlichte geesten” zich geen bal aantrekken van de kleine man ,die ze met veel branie “veroordelen” voor verkeersovertredingen die dan meestal nog het gevolg zijn van slechte infrastructuur en een morbide heksenjacht .
  Hun pensioen mogen ze zeker afromen ,geen medelijden , dat hebben ze ook niet met ons , ze meten ook met twee maten en twee gewichten ,allochtonen en autochtonen deze laatste worden steeds zwaar gestraft ,terwijl de eerste soort meestal vrijuit gaat.

 3. Een gewone magistraat heeft een pensioen van gemiddeld 3000 euro. Het zijn alleen de topmagistraten die een pensioen van 5000 euro kunnen krijgen

 4. Zo’n ambtenaren staking is wel goed, het illustreert dat 80 % van al die zakkenvullers overbodig zijn.

 5. Met vier kinderen, die ik alleen groot gebracht heb, kon ik niet werken. Een kind is zwaar mentaal gehandicapt.Mijn ex- echtgenoot chronisch verslaafde alcoholist werkte slechts sporadisch,vloog overal buiten.Heb altijd mijn plan getrokken.Ben 77 jaar jong.Ben in een uitstekende conditie.Heb een klein pensioentje door te weinig gewerkt te hebben. Toch ben ik tevreden met het minimum voor bejaarde personen zijnde de som van 773 zevenhondertdrieenzeventig euro per maand.Met deze melding te maken wil ik alleen hopen, dat er heel veel mensen zouden kunnen geholpen worden met slechts een klein gedeelte van een pensioen van 5000 euro die onterecht bij sommige gepensioeneerde niet voldoende is. Ik voel me goed…. Men zegge het voort!

 6. ze mogen daar iets van pakken
  zelf van de ministers zoveel loon en niks doen en ze zijn nog met zoveel meer
  en wat doet dat zakken vullen en nemen van de kleinne mens met een almoes moeten wij leven
  terwijl ze smijten met miljaarden

Comments are closed.