PVDA op VRT over Noord-Korea: ‘Daar respecteert men de mens als mens’ / Jef Bossuyt was PVDA-lijsttrekker, PVDA censureert eigen archief

Dat bij de VRT aan de Reyerslaan vooral de rode lamp brandt, wisten we al langer, maar gisteren werd toch weer een hoofdvogel afgeschoten.  In een bijdrage in Terzake over het moorddadige bewind van het socialistische Noord-Korea, mocht zowaar ene Jef Bossuyt van de PVDA de zaak komen toelichten. ‘De mens wordt daar als mens gerespecteerd’, zo kregen we bij beelden van verhongerende kinderen te horen.  ‘ En er is inspraak op alle niveau’s’. 

Ziehier de beelden:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.19117/2.19118/1.1180428

Van ons mag de PVDA gerust op de openbare omroep – haar (weinige) kiezers betalen tenslotte ook belastingen.  Alleen zou het wel fijn zijn, voortaan bij bv. een debat over de rellen in Londen dan ook een vertegenwoordiger van het Vlaams Belang te zien.  Die kiezers betalen ook belastingen – maar worden net iets minder vaak vertegenwoordigd.  

Overigens zou men er verkeerd aan doen, de PVDA te beschouwen als een ongevaarlijk folkloreverschijnsel.  Bij de bevolking stelt de club niets voor, in het rood-groene incestwereldje van politiek-media-cultuur is de extreem-linkse club stevig verankerd.  Zij krijgt via bv. VRT-acteur Dirk Tuypens ruim baan tot de opiniepagina’s van kranten (zoals vandaag in De Standaard), slurpt via erkende jeugd- en ontwikkelingshulpclubs miljoenen belastinggeld op, runt met overheidsgeld de website dewereldmorgen, organiseert partijfeesten met optredens van bv. Raymond van het Groenewoud, bestuurt samen met CD&V, SP.a, VLD en N-VA het Antwerpse district Hoboken, beïnvloedt stevig de koers van vooral het ABVV en wordt omgekeerd op haar partijfeesten openlijk gesteund door woordvoerders van het ABVV. 

UPDATE:  De krasse verklaringen van Bossuyt doorkruisen de pogingen van de PVDA om zich een meer respectabel jasje aan te meten.  Op de PVDA-website verscheen dan ook een halfslachtige tekst, waarin geenszins het communistische regime van Noord-Korea wordt veroordeeld, maar wel afstand wordt genomen van Jef Bossuyt.  Zoals het stalinisten past wordt meteen censuur toegepast:  wie in Google de naam Jef Bossuyt googlet, krijgt een verwijzing naar de archieven van het PVDA-blad Solidair, waarin hij duidelijk wordt voorgesteld als ‘postman en PVDA’er’.  Maar… de link blijkt plots niet meer te werken.  Een stukje Noord-Korea in Vlaanderen, als het ware…

Communistische censuur is echter niet meer wat hij geweest is, want op andere websites blijkt de PVDA-kleur van Jef Bossuyt duidelijk genoeg.  Op de website van PVDA-jongerenorganisatie COMAC wordt hij – op het ogenblik dat we dit schrijven – nog trots voorgesteld als PVDA-lijsttrekker.

Nog beter is echter de link naar een vrij recent artikel in het PVDA-blad Solidair uit 2005: http://www.ncpn.nl/archief/2006/01/koreaptb.htm  Daarin schrijft Jef Bossuyt dat de verhalen over hongersnood (waarbij honderdduizenden mensen stierven) allemaal gelogen zijn, en dat het allemaal de schuld van de VS is; exact dus de kolder die hij ook gisteren verkondigde…  Misschien kan de PVDA eens uitleggen waarom vandaag afstand genomen wordt van wat nog niet zo lang geleden in het eigen partijblad stond? 

5 comments

 1. Kan je me enkele objectieve bewijzen voorleggen voor je insinuaties (Stalinisme en FARC connecties)?

  Terwijl je dit opzoekt kan je mogelijk ook even kijken naar wat “Ad Hominem” wil zeggen.

  Zowel Noord-Korea als de FARC kunnen op de steun van de PVDA rekenen, blijkbaar. Ik denk dat ze zich in het Pentagon langzaamaan zorgen beginnen maken.

  NVDR: Jij lijkt toch wel erg weinig van de PVDA af te weten. heb je je eigenlijk al eens in hun politieke lijn verdiept, of loop je zomaar kritiekloos achter de vlag aan? We zullen als voorbeeld Piedad Cordoba nemen. In Colombia ontzet uit haar ambt nadat bewezen was dat ze werkte voor de moorddadige terreurgroep FARC, betaald met druggeld. En wie is een dikke vriend van de PVDA? U raadt het al: http://www.pvda.be/nieuws/artikel/ontmoeting-met-piedad-cordoba-sleutelfiguur-voor-de-vrede-in-colombia.html

 2. Wat vindt dat zogezegde kunst wereldje zo geweldig interessant aan dat partijtje ?
  Hoe rooder ze worden op VRT hoe minder kijkers zij zullen houden. Dit zal onder leiding van Patrick er niet op verbeteren ! (Oplagecijfers van GVA !)

 3. Dat is juist goed. Zo worden de mensen er nog eens aan herinnerd welke verschrikkelijke maatschappijvorm deze lieden van Pvda (Amada) voorstaan. Daar is nog niets aan veranderd, hoewel ze zich anders willen voordoen. Hopelijk opent dit sommige mensen de ogen.

  1. “NVDR: De PVDA distantieert zich allicht van Jef Bossuyt omdat het optreden zo schokkend was, maar dat is weinig geloofwaardig. De man was tot voor kort nog PVDA-lijsttrekker voor West-Vlaanderen:”

   Dat klopt. Wil dit zeggen dat de persoonlijke mening van de man het officiële partijstandpunt is? De PVDA is geen totalitaire dictatuur en kent vele meningen onder haar leden, die ze natuurlijk ook mogen delen. Echter enkel in eigen naam. Dat spreekt vanzelf.
   Onder de leden van de PVDA zal wel iemand zijn die denkt dat de wereld plat is. Dit wil niet zeggen dat dat ook het partijstandpunt is.

   Nu is het wel zo dat iedereen die ook maar een klein beetje over de PVDA weet wist dat de man in Terzake dingen zei die de goedkeuring van de partij niet zouden krijgen.

   NVDR: Waarom veroordeelt de PVDA in haar reactie het regime van Noord-Korea dan niet? Antwoord: omdat ze het regime steunen. Dat mag alleen niet te breed geweten zijn, want dat kost stemmen.

   1. “Wij zijn tegenstander van elk model dat gebaseerd is op de dynastie, laat dat klaar zijn.”
    Hoe duidelijk kan men zijn?

    Trouwens, waarom zou de PVDA specifiek een veroordeling moeten uitspreken? Spreekt het niet vanzelf dat de PVDA , gezien haar constante steun zowel in woord als daad, voro democratische basiswaarden, weinig op heeft met Noord-Korea?
    Moeten andere partijen hier soms uitspraken over doen?

    En als de PVDA Noord-Korea steunt, hoe doen ze dit dan exact als ze dit in het geheim doen? Met af en toe een in Noord-Korea binnengesmokkeld briefje met daarop “Goed bezig, zene! Toffe gasten golle! Kusjes en groetjes, Alle Mannen Aan Den Afwas.”
    Wat een beeld van de realiteit…

    NVDR: de stalinistische PVDA voorstander van ‘democratische basiswaarden’? Bulderlach. Dat moet zoiets zijn als Marc Dutroux voor de rechten van het kind. Is de PVDA ook niet dik bevriend met de Colombiaanse FARC? Hoe zit het met de democratische basiswaarden van de mensen die daar jaren in de jungle gegijzeld worden?

Comments are closed.