Het stond in de Turkse krant Vatan te lezen en werd overgenomen door de Spaanse krant ABC. In 11 steden in 7 provincies wordt er een verbod ingevoerd om vastgoed nog aan niet-Turken te verkopen. Het verkoop van Turks vastgoed aan buitenlanders was verboden tot in 2003, maar toen werd er een wetswijziging gestemd.

De reden dat het verbod nu terug in voegen komt, is het overschrijden van het 10%-quotum. Vooral Britten en Duitsers hadden de laatste jaren gronden gekocht in Centraal-Anatolië. Erdogan Bayraktar, Turks minister van Milieu en Stadsplanning, liet weten dat er 96.925 eigendommen (goed voor 81 miljoen vierkant meter) verkocht zijn aan 103.604 buitenlanders .

Turkije wilt niet dat niet-Turken een aanzienlijk aantal eigendommen in Turkije bezitten. Zij geloven immers, terecht, nog altijd dat de Turkse gronden en Turkse staat in dienst van de Turken staan. “Eigen volk eerst” in de praktijk zo u wil. Het is nu, zo goed als zeker nodeloos, wachten op een veroordeling van dit beleid door Europa en/of door Europees links.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Turkije voert verstandig beleid m.b.t. vastgoed”

  1. Als ik me niet vergis was dit trouwens ook een punt van het beruchte maar visionaire ’70-puntenplan’ van het toenmalige Vlaams Blok, wat mee de drogreden vormde om een cordon sanitair rond datzelfde VB te leggen.

Trending

%d bloggers liken dit: