CD&V manipuleert Knack-verkiezing ‘Belg van het jaar’

Vanuit het CD&V-hoofdkwartier is gisteren een mail verstuurd met een oproep om de klassieke eindejaarspoll van Knack, die voor ‘Belg van het jaar’, te manipuleren.  De ‘directeur communicatie en beweging’ van de partij roept alle bestemmelingen op om voor Wouter ‘Markske’ Beke te stemmen, omdat hij toch zo lief de zooltjes van Di Rupo heeft gelikt. 

Hier is de afbeelding van de mail:

Dat politiek geïnteresseerde mensen al eens een link naar elkaar doorsturen is natuurlijk niets nieuws.  Dat zo’n link gepost en gedeeld wordt op politiek gerichte facebookgroepen is ook een klassieker.  Maar dat een directeur communicatie van een nationale partij zo openlijk mensen mailt om hen te vragen een stem uit te brengen op de belaagde voorzitter is toch zelden gezien.  Het leert ons dat je met de resultaten van internetpeilingen toch moet opletten: ze zijn voor mediamakers erg verleidelijk want erg snel en goedkoop, maar ze lenen zich dus tot manipulatie…  Het leert ons ook dat CD&V niet erg gerust is in de ‘populariteit’ van haar Walenvriendje.  En er is ook nog één leuk aspect: nu de mail is uitgelekt, riskeert Beke wel een stevige afgang als hij het niet haalt.  Ik denk dat ik ook maar eens ga stemmen bij Knack…

Een dag na de mail ligt hij met 4529 stemmen zowat 500 stemmen voor op Bart De Wever.

UPDATE: een dag na het bericht op RechtsActueel ligt Bart De Wever opnieuw op kop.

16 comments

 1. Het Vlaams Belang zou beter zijn partij opdoeken en zo de Forza Flandria écht realiseren! Want wat is de Forza Flandria eigenlijk?
  Alle Vlaamsgezinde partijen (en soortgelijke elementen in de klassieke partijen) verenigen onder 1 partij.

  Dit zou nooit werken als N-VA, VB en LDD gewoon één partij zouden vormen (VB’ers moeten maar eens inzien dat ze een barslecht imago hebben bij grote delen van de bevolking en dat met hen nooit de Vlaamse beweging weer zo groot zou zijn als ze vandaag is. Dankzij de N-VA worden die grote delen van de bevolking wél aangesproken).

  Iemand met een beetje strategisch inzicht ziet meteen hoe je dan dee Forza Flandria in theorie écht kan vormen. Namelijk door gewoon maar 1 Vlaamsgezinde partij te laten bestaan en die alle Vlaamsgezinde elementen uit de klassieke partijen in zich laten opnemen.

  Fase 1: is bijna compleet. LDD bestaat al praktisch niet meer en het VB loopt leeg.

  Fase 2: is volop bezig. Zeker na het verraad van de klassieke partijen (en hun lokale paniekkartels) lopen de Vlaamsgezinde personen uit die partijen volop over naar de N-VA.

  VB’ers, ik vraag jullie, wat is voor jullie het belangrijkst? Dat de Vlaamse onafhankelijkheid er komt of dat het VB meer stemmen haalt?
  Ik weet gewoon dat jullie ideologisch zo rechtlijnig zijn dat jullie wel beseffen dat dat eerste hetgene is waar we voor moeten strijden.

  Dus, laat ons samen onder één partij naar de onafhankelijkheid gaan. Daarna kan men nog genoeg discussiëren over hoe we intern alles regelen.

  Misschien zijn we in het onafhankelijk Vlaanderen vijanden, maar in België moeten we ons verenigen voor het gemeenschappelijk doel! Het is nu niet het moment om de migrantenkwestie boven te halen, daar is nog genoeg tijd voor na de onafhankelijkheid.

  Met de beste groeten.

 2. Ik twijfelde inderdaad tussen Beke en Dewever als ‘Belg’ van het jaar… Di Rupo is het in elk geval niet, want hij bereidt het einde van den Belgique voor. Wie wil nu zo’n verkiezing winnen? Menen die N-VA’ers het nu echt hiervoor te mobiliseren? Uiteindelijk toch maar Beke gekozen…

 3. geld man alles is te koop ze verdienen toch 15000 euro per maand

  wat denk je man ti’s naar de kloten

 4. Ik heb een echte voorkeurstem gegeven aan Bart De Wever bij de verkiezingen.
  Dit doe ik nu zeker niet meer, omdat hij het strijdperk verlaten heeft, al dan niet geholpen door de Koning en Di Rupo ! Dit neemt niet weg dat de Vlamingen niet meer voldoende vertegenwoordigd zijn in deze regering, en dat is vaandelvlucht ! Had hij aan tafel blijven zitten, dan had hij en alle Vlamingen zeker tot een beter akkoord kunnen komen. Het Staatsmanschap van Hugo Schiltz ontbreekt die man ! Daarom stem ik voor een man die wél aan tafel bleef en ook risico’s nam en er, trouwens samen met de overige Vlaamse kopstukken, het beste heeft van gemaakt, zonder die grootste partij van het land… Proficiat Wouter Beke !

  1. BDW heeft geen echte kans gekregen. Hij mocht een aantal dagen proberen. De sossen mochten daarentegen maanden lang aanklodderen. BDW was en is nog steeds eerlijk en realistisch : de nota Di Rupo was geen goede basis om verder te doen. Beke had toen niet moeten toegeven aan de Belgistische CD&V’ers. De traditionele partijen hebben Vlaanderen verraden!! Anders was er zeker een betere overeenkomst uit de bus gekomen. Een schande wederom een regering zonder Vlaamse meerderheid!! Ethisch zou iedereen bijna verplicht voor de partij van BDW moeten stemmen, tenzij je vindt dat de stem van de grootste partij van Vlaanderen en een grote strekking in dit landsgedeelte van generlei waarde is? Daarenboven – en vooral!! – is hun sociaal-economische visie volledig juist en geheel ondersteund door alle belangrijke instellingen ter wereld en door Europa. Het is kwestie van kiezen voor het verleden, de zgn. achteruitgang, maximum status quo dat sowieso op korte termijn achteruitgaan betekent of de toekomst, met moeilijke beslissingen, maar een waardig en realistisch perspectief.

   1. Alleen BDW is consequent geweest! wat zei Wouter Beke weer: wij stappen niet in de regering zonder de NVA ” tsjevestreken , laat die C maar uit CD&V! Grootste Belg: BDW met nu al een verschil van meer dan 5000 stemmen!

 5. die oproep is dan wel goed gevolgd.
  hij is BDW voorgestoken, daar waar iedereen mijlen ver achter hem bleef.
  ze (CD&B) manipuleren echt alles.
  sukkelaars

 6. Beste rechtse Vlamingen-nationalisten, geef voor één keer (en niet meer) uw stem aan Bart De Wever. Laat toch niet toe dat verraad, leugen, schijnheiligheid, een publieke beloning zou krijgeni

  1. Nu moet u mij eens vertellen waar De Wever “verraad” heeft gepleegd…

   Als er één politicus is die ons niet “verraden” heeft dan is het net De Wever!

   Verder, vrij zielige actie van de CD&V. Ik vroeg me al af waar Beke al die stemmen vandaan haalde…

   1. © 2011 Le Soir
    Datum publicatie: 14 december 2011
    Bart De Wever n’apprécie guère le silence assourdissant des francophonesface à son succès : « C’est la N-VA qui a fait baisser le score de l’extrêmedroite. (.) Le grand ennemi du Vlaams Belang, c’est moi et moi seul. Vous l’oubliez tout le temps. (.) Je n’ai jamais reçu un seul merci de la partdes francophones pour cela. »

    Hengelen naar dank bij de Franstaligen omdat hij de grote vijand is van het VLaams Belang…… ipv mee de onafhaneklijkheidsgedachte van het VB te ondersteunen (naar ik begrepen had ooit een partijstandpunt van de N-VA).

    Die uitspraak staat ook in schril contrast met wat hij in Doorbraak van de maand december verklaarde ivm het Vlaams Belang:
    ‘Los daarvan vraag ik mij sinds enige tijd af of beide partijen zich niet beter focussen op het maximaliseren van de eigen basis, in plaats van elkaar te viseren. Ik probeer al een paar jaar geen offensieve bewegingen meer te doen naar het Vlaams Belang.’

    Tja, wat is het nu eigenlijk?

  2. Schijnheiligheid, verraad , leugens sorry maar dat is waar dewever voor staat .

Comments are closed.