De Zweedse hoofdstad Stockholm zag zopas een korte maar hevige botsing tussen een kleine groep rechtse nationalisten en extreem-links Antifa-uitschot.  Zoals gebruikelijk betoogde het uitschot tegen de vrijheid van meningsuiting, en dus werden de nationalisten aangevallen met vuurpijlen en andere projectielen, waardoor diversen onder hen gewond raakten.  De rechtse optocht was een eerbetoon aan Daniël Wretstrom, een 16-jarige Zweed die in 2000 door een groep allochtonen neergeslagen en daarna met een mes vermoord werd.

Sinds de dood van Wretstrom werd jaarlijks een massaal bijgewoonde herdenkingsmars gehouden in de stad Salem rond 9 december, de dag van de moord.  Die was steeds gericht tegen de Zwedenhaat van allochtonen waarvan blanke Zweden het slachtoffer zijn en werd gesteund door de nabestaanden van Wretstrom.  Vorig jaar namen daar, tot groot ongenoegen van de politiek-correcte meute, liefst 2000 nationalisten aan deel.  De beelden daarvan, met duizenden mensen met lichtfakkels, zijn behoorlijk indrukwekkend.

Dit jaar echter besloten de traditionele organisatoren geen mars meer te houden.  Een deel van de rechtse scène wilde zich daar blijkbaar niet bij neerleggen, en organiseerde dan toch een kleine optocht, maar dan in Stockholm.  Het aantal deelnemers was beperkt, en daardoor zag Antifa dus de kans schoon om een aanval uit te voeren.


Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d