Regering-Di Rupo: 1 Waal telt voor 2 Vlamingen, Vlamingen tweederangsburgers

Het is zover, nadat CD&V, SP.a en VLD door de knieën gingen voor de Walen is een nieuwe ‘Belgische regering’ gevormd.  Laten we eens bekijken wat dat in dit land betekent.  Er werden bij de verkiezingen van 2010 voor de lijst van de Senaat 2.465.783 stemmen uitgebracht voor het Franstalige kiescollege, en liefst 4.003.320 stemmen voor het Nederlandstalige kiescollege.    Dat leidt tot een regering die bestaat uit 13 ministers, waarvan er 7 Walen zijn en 6 Vlamingen.  In België zorgt een minderheid van 2,4 miljoen stemmen dus voor meer ministers in de regering dan een meerderheid van 4 miljoen stemmen.

Maar het wordt nog beter.  Want laten we nu die 2,4 miljoen stemmen van de Franstaligen eens verdelen over die 7 ministers; dat betekent, dat 352000 Franstalige stemmen een minister opleveren.  Bij de Vlamingen moet je  4 miljoen stemmen verdelen over 6 ministers, en dat  betekent dat er pas een Vlaamse minister is per… 666666 Nederlandstalige stemmen.

In België heeft een Waal dus dubbel zoveel te zeggen als een Vlaming.  1 Waal telt voor 2 Vlamingen –  of: een Vlaming telt in België maar half, alleen een Waal telt ten volle.  Vlamingen zijn dus tweederangsburgers in hun eigen land.

O ja, die regering gaat straks de eed afleggen bij de Koning.  En dat is…  een Waal.

Wiens schuld is dit?  Is het de schuld van de Walen?  Nee.  Het is de schuld van de Vlamingen die nog steeds voor de Walenvriendjes CD&V, SP.a of VLD stemmen.  Wie dat doet krijgt wat hij verdient.