NMBS-personeel: ‘Allochtonen vernielen en verkrachten in trein, gevolgd door perscensuur’

Volgens een klein berichtje in Het Nieuwsblad van 3 november was er weer eens een akkefietje met ‘baldadige jongeren’.  Een groep van ‘Brusselse jongeren’ schopte keet toen ze vanuit Walibi op een trein naar Brussel zaten.  Volgens het Nieuwsblad werd een vrouw ‘lastiggevallen’.  Het woord ‘allochtonen’ valt in het artikel niet, de rest van de pers heeft voor zover wij weten geen woord aan de zaak gewijd.  Vandaag viel echter een mail in onze bus van een NMBS-personeelslid.  ‘Alweer een voorbeeld van zelfcensuur door de pers’, zo klinkt het. In werkelijkheid ging het om zeer zware feiten: het kapotslaan van ruiten, leegspuiten van brandblussers op passagiers, slagen en verwondingen aan passagiers, doodsbedreigingen en de verkrachting van een vrouw.

Het korte berichtje in Het Nieuwsblad van 3 november 2011 ging als volgt:

‘De spoorwegpolitie heeft maandagavond liefst zeventien jongeren van de trein geplukt in de omgeving van het station van Etterbeek. De jongeren kwamen van een dagje Walibi.  Ze schopten keet in de trein. Ze vernielden zitbanken en trokken aan het alarm. Ze vielen een vrouw lastig.  De treinbestuurder onderbrak de rit en riep de politie op. Die pakte alle zeventien baldadige jongeren, allen uit het Brusselse, op.  Na verhoor mochten ze beschikken omdat de politie niet kon bepalen wie welke vernielingen had aangebracht.  De trein stond door het incident drie uur stil. De NMBS bood de getroffen reizigers bij wijze van compensatie een gratis taxirit aan naar hun bestemming.’

Maar volgens de mail van een lid van het rijdend personeel van de NMBS ging het er heel wat steviger aan toe:

‘De werkelijke feiten vastgesteld door het rijdend personeel NMBS:  Een veertigtal allochtone jongeren had de controle overgenomen van een aantal rijtuigen, met een ware ravage als gevolg.  In de rijtuigen moesten ramen het begeven, elektrische verbindingen tussen de rijtuigen werden losgemaakt, brandblussers werden op andere reizigers leeggespoten, zitbanken werden vernield, agressie op reizigers, de treinbegeleider moest zich opsluiten vanwege doodsbedreigingen, en een vrouw werd lastiggevallen en daarna ook verkracht.  Deze zware feiten zijn onaanvaardbaar voor de reizigers en het treinpersoneel; Dat dit niet in het TV nieuws terechtkomt,  is  niet verwonderlijk, er is al jaren een  gerichte censuur.  Rijdend Personeelslid NMBS’

Wij waren er niet bij en weten dus niet wat juist gebeurd is, maar de mail lijkt ons bijzonder geloofwaardig;  het krampachtig vermijden van het woord ‘allochtoon’ in het aanvankelijke artikel lijkt ons alleszins verdacht…  Dat er zoiets bestaat als zelfcensuur bij de pers is ook een feit:  CD&V, SP.a en VLD zorgen ervoor dat onze samenleving wegzinkt in de multikulti-chaos, maar via hun vriendjes bij de pers (journalisten stemmen 80% groen-rood) trachten zij ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het weten.

Denk eraan dat jij de ergerlijke censuur en zelfcensuur van de media eenvoudig zelf kan helpen doorbreken, door onder dit artikel naast ‘share this’ op het platform van je keuze te klikken, en daaronder op ‘vind ik leuk’.  Klik de politiek-correcte censuur de wereld uit!

76 comments

 1. Dit is je reinste onzin. Ik heb hierover een wederwoord van iemand die aanwezig was op de trein. Om even in dezelfde stijl te blijven als de ‘bron’: Hij/zij zat op de trein en merkte op dat enkele jongeren mekaar aan het uitdagen waren. Het ging om enkele ‘blanke jongens’ die nogal grof deden naar een groepje ‘minder blanke jongens’. Hierop reageerden ze met de volgende woorden: ‘Het siert je niet om je zo te gedragen tegenover iemand die je niet kent’. (Lijkt me behoorlijk niet-agressief) Hierop werd het groepje ‘blanke jongens’ nogal agressief en er werd wat over en weer getrokken.

  Daar heeft een vrouw op gereageerd dat ze maar buiten moesten vechten. Die vrouw heeft daarop een klap gekregen van de ‘blanke jongens’ omdat ze haar ‘vuile bakkes’ moest houden. Op dit moment is de aanwezige persoon de treinbegeleider gaan waarschuwen, waarop die reageerde dat hij/zij er niet wou tussenbeide komen uit schrik (verstaanbaar). De politie werd gewaarschuwd en beide groepjes werden van de trein gehaald.

  Hieruit volgt mijn mening: Hij/zij die op vorig krantenartikel zijn/haar bericht heeft gestuurd, kan eender wie zijn die zich als medewerker voordoet. Ditmaal zijn het niet de ‘vuile zwartzakken’ die keet schopten. Maar onze adellijke en niet te vergeten superieure ‘blanke’ medemens.

  Crapuul is en blijft crapuul, zwart, blank, geel, rood,… Het maakt niet uit. En je vind ze overal: grootsteden, dorpjes, gehuchten, … en zowel auto- als allochtoon. Het is echter heel gemakkelijk om een minderheid te viseren. Ikzelf werk in Zaventem, ben woonachtig te Mechelen en zit geregeld in Brussel regio Jubelpark. Ja er zijn probleemgevallen, neen dit is niet enkel bij niet-Vlamingen.

  1. raar;
   quote;”Ik heb hierover een wederwoord van iemand die aanwezig was op de trein”
   quote; “Op dit moment is de aanwezige persoon de treinbegeleider gaan waarschuwen, waarop die reageerde dat hij/zij er niet wou tussenbeide komen uit schrik”

   raar dat jouw “getuigen” je niet kan zeggen of het een hij of een zij is…
   blank en minder blank= allochtoon en minder allochtoon; het woord dat net het probleem is volgens de brief schrijver, wie “Rijdend Personeelslid NMBS” is dus mss net iets meer op de trein zit dan jij en ik. (moeten jouw woord ook geloven dus waarom is de zijn/haar minder waard? )

   al zijn beiden feiten zware feiten is er volgens mij ook weer een verschil tussen slagen en verwonding en verkrachting. iets wat je in jouw getuigenis volledig nuanceer.

   quote;” Crapuul is en blijft crapuul, zwart, blank, geel, rood,… Het maakt niet uit. En je vind ze overal: grootsteden, dorpjes, gehuchten, … en zowel auto- als allochtoon. ”
   volledig mee akkoord.

   quote; “Het is echter heel gemakkelijk om een minderheid te viseren” hoop dat je dit echt als een sarcastische grap bedoel, want ik ga er van uit dat je hiermee de minder blanken bedoeld… minderheid???? lol straks ga je nog zeggen onmacht..of nog erger racistisch ingesteld blanken.
   Er van uit gaan dat iemand een vooroordeel heeft tegen minder blanken omdat hij/zij blank zijn is een akte van rasime.!!

   al bij al het blijf voor jouw, mij en de media steeds een “van horen zeggen van” waar ieder zijn eigen warden in mee vermengd.

   conclusie; media heeft altijd en zal altijd een bepaalde zelf censureren hebben en zal aan de ander kant weer ander dingen enorm opblazen .
   is mss een cliché maar de de film quote; “you can’t handle the true” is spijtig genoeg in veel gevallen waar omdat ze minder mooie zouden zijn of omdat er geen schuldige is en in sommige gevallen zou er zelfs vaak volks paniek uitbreken.

   Maar bepaalde feiten weg laten vallen om politieke reden of om reden om je “minderheid” niet te kwetsen vind ik er meer dan erover .

   Mensen moeten niet altijd alle feiten en reden weten maar vind wel belangrijk dat de feiten die ze krijgen wel juist zijn, of ze nu in het ideaal beeld passen of niet.

   Mvg
   Bruno

 2. Van Walibi komen?
  Walibi is sdert 6 november gesloten!
  Trein met 700 reizigers: Bestaat niet in de avonduren op lijn 161.
  Nergens spoor van grote vertragingen bij de NMBS op lijn 161 die dag.
  Besluit: Eén grote kwakkel!

  1. Eerste zin in artikel: “Volgens een klein berichtje in Het Nieuwsblad van 3 november …”
   U lees het goed, 3 NOVEMBER, als je nog niet eens de helft van de eerste zin uit een artikel leest, hou je dan gewoonweg stil…

  2. Het artikel dateert dan ook van 3 november, voordat Walibi volgens u werd gesloten.
   Over de rest spreek ik me niet uit, daar weet ik niks van. Over de datum daarentegen bent u wel mis.

  3. Er staat dat het een berichtje is van 3 november, dat 6 november Walibi al gesloten is hier dus niet van toepassing denk ik?
   Ik vind het erg wat er is gebeurd, als het gebeurd is.. Wetend dat ‘de allochtonen’ hier in ons land verblijven en daar blij mee mogen zijn, laat ze dit in hun land doen en ze krijgen een echte straf, in plaats van een verhoor..

 3. Dit gaat erover, die mensen zijn een fout in de maatschappij, mogelijk slechte opvoeding, mogelijk slechte gedachte gang, … het kan van alles zijn. wie zal het weten.

  Maar wat wel duidelijk is, die moeten uit de maatschappij verwijderd worden!

 4. Ras heeft hier niets mee te maken, het heeft hier te maken met je opvoeding. Je mag dan nog een ‘rasechte’ vlaming zijn (wat ik trouwens een vreselijk begrip vind want niemand kan dit daadwerkelijk 100% zijn) als je van thuis af aan verkeerd bent opgevoed (en dit gaat van niet leren met vork en mes eten tot opgevoed worden in een omgeving waar je vader je moeder slaat) zal je dit ook reflecteren naar de maatschappij toe of zal je je zo gedragen in de maatschappij. Dus stop om op mensen een etiket te plakken uiteindelijk is iedereen hetzelfde en door een ‘ras’ als schuldige te zoeken of ‘de allochtoon’ als schuldige te pakken geraken we niet veel verder daardoor wordt het alleen maar erger ( om maar een voorbeeld te nemen van die leuke man dat de ‘jood’ als probleem zag van de economische crisis, ik moet hier veronderstel ik geen tekening bij maken)

  Aja en elkaar wijzen op dt-fouten? waar slaat da op? Iedereen kan wel is schrijffouten maken, het is niet alsof jullie nu nooit meer een dt-fout maken, toch?

 5. Vandaag in het nieuws
  Prof misbruikt kleuter !!!
  En wat krijgt hij als traf ?
  2j. Voorwaardelijk !!! Ik ben er niet goed van !
  In plaats met jullie te focusen op
  Allochtonen , autochtonen , vreemdelingen enz… Red jullie kindjes van deze gruwelijke daden !!!!!!!!!

 6. om eens de problematiek in België te staven met een voorbeeld. Wie herinnert er zich nog het EK 2000 in België en Nederland? Het kwam niet uitvoerig in beeld, maar wie goed googled kan gerust vele filmpjes vinden over rellen in Brussel tussen Engelsen en allochtonen, Belgen en allochtonen, Engelen en Duitsers onderling enz…Zo bestaat er ook beeldmateriaal van 100-en allochtone gemaskerde jongeren die de Engelse hooligans opwachten in een brussels treinstation, omdat de Engelsen van Charleroi naar Brussel verhuisden voor hun volgende match. Dikke rellen waarbij de allochtonen trouwens ferm op hun zak kregen, want als er 1 groep is waartegen ze ‘t niet kunnen halen dan is ‘t wel een horde ontketende hooligans, doch dit terzijde.
  Achteraf (ook te googlelen) werd officieel cijfermateriaal vrijgegeven van het aantal arrestaties na het tornooi. 800 Engelsen, 226 Belgen, 157 Duitsers, 25 Roemenen (zwarthandel), 14 Hollanders, en …..3 Turken. (waarschijnlijk ook geïsoleerde en makkelijk te bestraffen zwarthandelaars)
  Toenertijd stond in de krant een artikel van een flik die anoniem wenste te blijven dat toenmalig burgemeester De Donnea hun verbood om ook maar 1 allochtoon op te pakken. (omdat “anders hun commissariaat zou aangevallen worden”)

  Dat is België , beste Roel en anderen. Je hoeft geen racist (wel realist) te zijn om de waarheid te durven aanvaarden.

  1. Gedeelde mening met Bonecollector! Bovendien … zeg nu zelf, na de feiten nog maar is mbt de rellen veroorzaakt door de “Congolezen” die in het brusselse betogen tegen het Kabila-gebeuren. Het zou maar is jouw auto zijn die daar geparkeerd staat terwijl je jouw dagje aan het verdienen bent, niet? Waarom altijd die agressie, vernielingen & vooral: waarom hier weeral voor iets wat zich “ginds” afspeelt?! Ronduit belachelijk! Wij Belgen doen dit toch ook niet … zouden wij is “ginds” moeten gaan betogen voor al wat hier bij ons verkeerd verloopt? Logica … echt hé …

 7. ikzelf ben ook al 2 jaar met een Marokkaanse die persé Brussel wil ontvluchten….Ze kan het gedrag van haar landgenoten niet meer aanzien, laat staan goedkeuren. Dus Roel en andere navievelingen, ik heb veel allochtone vrienden, en ze zijn zeker niet allemaal slecht, maar geloof me, in Brussel hou JIJ het geen 1 jaar uit, als zelf vele Marokkanen het niet meer kunnen aanzien….

 8. Wanneer zie ik hier eens eindelijk stavende bronvermelding staan? Tot dan geloof ik niets van wat hier staat en dus ook niet wat er zomaar in de kranten wordt neergepoot :-)
  En al die Vlaamse ‘extremisten’ zouden eens moeten leren schrijven zonder dt-fouten, dan komt hun boodtschab veel geloofwaardiger over denk ik!

   1. Sarcasme zegt u blijkbaar niets.
    Maar dat kunnen we nog niet verwachten, eerst leren correct schrijven, dan begrijpend.

 9. Waar is “Jefke” De Witte van het CGKR nu met zijn kinderlijke reacties ??
  Dat dit allemaal moet gebeuren, is dankzij onze bemoederende maatschappij.
  Hoe meer je uitspookt, hoe meer vrije burger je in België bent.

 10. Zouden wij Belgen ipv hier te discussiëren niet beter samen es op straat komen? Er zijn goede en slechte zowel bij de autochtonen als bij de allochtonen. Alleen steunen allochtonen elkaar idd meer waardoor er idd angst is naar hen toe. Terecht. Wat niet wegneemt dat autochtonen dit ook doen, miss in een minder grote groep. Sommige allochtonen echter passen zich wel aan hier in België en zijn zelfs beschaamd voor jongeren zoals deze die zulk een feiten plegen. Laat ons niet kwaad maken op elkaar, of op de allochtonen, maar op het beleid in ons Belgenlandje. Moesten wij Belgen es op straat komen zoals die allochtonen het doen NIET om de racist uit te hangen maar gewoon om de allochtonen die zulk een feiten plegen uit het land te zetten, er zouden minder racisten zijn, de ‘foute’ allochtonen die het hier idd te bont maken zouden in hun eigen landje een veel zwaardere straf mogen gaan uitzitten ipv hier na een tijdje weer hun gangetje te kunnen gaan, de allochtonen die hun aanpassen en gedragen en werken zouden minder mee-uitgescholden worden met vuile racistische opmerkingen die ze meekrijgen dankzij de ‘foute’, en dan hoeft de politie zich enkel nog bezig te houden met het Belgische uitschot.. En laat ons nu maar es denken aan hoe die verkrachte vrouw zich voelt en miss er over nadenken dat es iemand het initiatief neemt op het straat te komen tegen het BELEID en laat ons hopen dat dan minder vrouwen verkracht worden, minder mensen met angst in bepaalde buurten moet komen of op de trein en de andere jammerlijke feiten, dat we binnen 30 jaar idd niet zelf moeten moslim worden maar dat er een mooie multi-culturele samenleving kan zijn. Maar door iedereen zich op de verkeerde kwaad te maken ipv iets doeltreffends te ondernemen zal bereikt worden wat niemand wil.. En denk es niet zo zwart-wit maar grijs.

 11. Roel; ik moet eerlijk toegeven dat het al een eeuwigheid geleden is dat ik 1 persoon zoveel onzin heb weten uitkramen op dergelijk korte termijn. Van welke planeet komt gij eigenlijk?? Het is een algemeen gegeven dat de allochtonen België (KNIPKNIP) en het ergste is dat deze (KNIPKNIP) zich meer een meer verspreidt. Daar het enkele jaren geleden enkel de grootsteden waren die te lijden hadden onder deze problematiek verspreidt het probleem zich razendsnel en ik vrees dat het einde nog niet nabij is zolang onze politici pertinent weigeren om actie te ondernemen. Het is blijkbaar te moeilijk om deze ‘mensen’ hun straf te laten uitzitten in eigen land. Dat deze landen tevreden zijn dat dit (KNIPKNIP) hen niet meer ten laste is lijkt me logisch. Dat wij dan gewoon de straffen van de Arabische landen hier uitvoeren op hun onderdanen!! Steniging lijkt mij een mooie straf voor misdadigers die niet 1x uit de bocht gaan maar hier een sport van maken.

  1. Gedeelde mening met Thomas V. om te straffen naar land van herkomst. Belgische wetgeving is hier véél te mild voor. Als je handeld naar eigen geloof moet je hier ook maar naar gestraft worden. Ze mogen reeds blij zijn dat ze alle steun krijgen die de Belgische staat éénieder gunt op dit grondgebied, zelf zonder ooit hiervoor in het verleden een steentje aan hebben toegedragen. Wij worden immers ook vervolgd & beboet als we niet handsfree phonen achter het stuur, laat staan dat dit geen evenredige misdaad is in vergelijking met aangebrachte vernielingen & toegetakelde slachtoffers. Welke huidskleur je ook hebben mag maakt niet uit, wie fout is moet hiervoor boeten. Wat de concentratie vreemdelingen betreft in bepaalde regio’s is dit het grootste probleem op zich daar zij zelf hun territorium koste wat kost “beschermen” willen & zich bedreigd voelen als zelf een oud vrouwke de straat opkomt. Dat het bij de Belgen ook wel is fout durft lopen is een feit, onze priesters doen hier alle eer aan & daar mag men zich ook gerust voor schamen! Toch ben ik nog steeds van mening dat een samenleving, van welke nationaliteit je ook wezen mag … zich naar behoren moet gedragen & zich ook moet aanpassen! Leg ons jullie cultuur niet op, indien we deze willen verhuizen we zelf wel naar dat land. Het zint me van geen kant dat waar je ook gaat je die heersende agressie in de taalgang al hoort, het lijken wel opgefokte individu’s die hélaas maar al te vaak blij zijn als ze anderen provoceren. Vanwaar die afgunst naar andere volkeren toe als ze het hier naar hun zin kunnen hebben en hun oh-zo-miserabele leventje uit “land van herkomst” kunnen achterlaten? Daar ontvluchten ze de zogenaamde miserie (& toekomstloosheid) om het hier dan zelf uit te voeren?! Bovendien maken velen het voor zichzelf ook gemakkelijk, al zovele keren ging ik naar de bioscoop om “te genieten” van een movie, hélaas zo vaak verbrot door rumoermakers waar zelf de security (meestal zelf van vreemde origine) de hand niet over heeft (als ze er al iets aan willen doen, zijn immers ook alleen in het naar huis gaan ‘s avonds). Het zou zo fijn kunnen zijn mocht iedereen menslievend & respectvol met elkaar kunnen omgaan & mocht het even fout gaan, elkaar even attent kunnen maken op: beste, kan het even iets rustiger, u stoort => zonder een antwoord te krijgen van: q’es-tu’m-veux-fieux, tu me cherches?! Hoezeer we ook willen, respect moet van beide kanten komen, maar kan je het nu iemand kwalijk nemen een afkeer te krijgen als het telkens weer dezelfde individus zijn die jou frustrerende confrontaties afdwingen met soms héél ernstige gevolgen (verkrachting, roof, verminking)? I don’t think so …

 12. Echt slimme mensen zouden zo niet reageren!!! Wat jullie soms vergeten is dat het meestal om de oostblokkers gaat !!! En die zijn blank naar mijn geweten ! En wat zeggen jullie dat autochtone jongeren zulke zware feiten niet plegen !! Nie moeilijk ze wachten tot ze volwassen zijn dan halen ze hun schade in !!!!!! Dus voor jullie verder zeveren denk eerst goed na !!!! Want goed en slecht zit in ieder ras !!!!!!!!!

  NVDR: het waren dus Oostblokkers op die trein? Van Walibi naar Brussel? Ja, da’s logisch, zoals bekend zijn de meeste vreemdelingen in Brussel Oostblokkers (sarcastische zucht). Waarom geen Papoea’s? Of Eskimo’s?

  1. Eerlijk gezegt Staat de krant dagelijks met verkrachtingen van dochters en kleindochters hoe kleiner hoe liever maar daar word geen aandacht aan besteed want het word door autochtonen gebeurd
   En dat mag blijkbaar !! Sorry als ik moest kiezen door pedofiel en (der zijn er zoveel dat het de normaalste zaak is ) een kleine crimineeltje
   Dan is m’n keuze snel gemaakt ;)
   Dus nog eens rotte appels zitten in elk ras !!!!!!!

   1. die kleine crimineeltjes huwen later meisjes van gemiddeld 16 jaar , zij doen dit ook op vrijwillige basis?

   2. Uw argumentatie bedoel je Fréderic. Altijd leuk als iemand commentaar geeft op fouten en zelf fouten maakt.

   3. inplaats van op elkaar te zitten vitten op het al dan niet maken van spelfouten, die volgens mij hier helemaal niet op de eerste plaats komen, zouden jullie beter jullie moeite steken in het bovenstaande probleem. jullie kinderen beschermen is zeker een must maar HET GAAT HIER VERDOMME OVER DIT ARTIKEL. excuseer. echt verschrikkelijk hoe mensen hardnekkig hun ooglappen blijven aanhouden. allochtonen zijn een probleem, steeds meer zelfs. zou u graag in één van die wagons gezeten hebben toch? naar eigen ervaring zijn de meeste problemen op straat door hun.

   4. Over ooglappen gesproken…Loop eens door de straten ‘s avonds in studentensteden… En kijk eens welke afkomst de meeste gevechten hebben… Daar worden nooit artikels over geschreven in de krant tenzij het over comagevallen gaat (denk maar aan de hoofdrolspeler van de helaasheid der dingen). Ik kan u verzekeren dat het grootste deel Belgen zijn. Zoals meermaals vermeld…rotte appels zijn er in alle rassen en kleuren. En het lijkt mij een beetje onrelevant dat er in een artikel allochtoon staat of niet… het verandert niets… in plaats van commentaar te geven op de allochtonen geef je beter commentaar op het perscensuur…want daar gaat dit artikel over, perscensuur… want of het nu een Turk, Belg, Pool of Afrikaan was, de feiten blijven even erg.

 13. Het gaat er niet om dat het over vreemdelingen gaat, maar dat het nieuws niet alles schrijft zoals het gegaan is. Als blijkt dat wie dan ook voor problemen zorgt moet daar iets aan gedaan worden. en zolang het nieuws anders gebracht wordt, blijven de mensen ook de toestand van de maatschappij verkeerd zien. Ben daarom een voorstander van meer positief nieuws in het nieuws, zowel over Belgen en over niet Belgen. Er gebeurt ellende genoeg.

  1. Het gaat er verdorie juist wel om dat het ‘ vreemdelingen ‘ zijn !
   Doe jij dit maar eens als ‘ autochtoon ‘ !
   Je zegt het zelf en ik citeer u : ‘ als blijkt dat WIE DAN OOK ‘ voor problemen zorgt…….
   Als ze die ‘ Wie dan ook ‘ eens serieus aanpakken! En wie is over het algemeen die ‘ wie dan ook ‘ ? Effe een bedenking : er zijn ca. 11.000 gevangen in Belgie, waarvan 1/3 illegalen. van de overige 2/3 zijn de helft die ‘ wie dan ook ‘ en de rest zijn autochtonen!
   Wees maar blind en neem de ‘gemakkelijkste’ weg! Nee man, wees eens eerst objectief kritisch, en wees daarna positief!

   1. Een gedeelde mening met de heer of mevrouw Ulens H. Het blind zijn voor de realiteit & toch ondoordachte meningen en/of kritieken uitspreken omdat men de realiteit niet meer onderscheiden wil & kan … is geen oplossing! Wie of wat er ook aan de oorzaak ligt van een “probleemsituatie” … deze moeten hiervoor afgestraft worden zodat herhaling uitgesloten wordt. Laat staan dat vele slachtoffers die met geweld geconfronteerd worden enkel & alleen te horen krijgen: leer er maar mee leven … (wat als jou dit nu eens overkomt ipv een ander)?!

   2. Mag ik vragen wat het verschil is tussen “van de overige 2/3 zijn de helft die ‘ wie dan ook ‘ en de rest zijn autochtonen!”? Ik snap niet waarom je een onderscheid maakt tussen “wie dan ook” en autochtonen…tenzij je bedoelt dat de volle helft van 2/3 allochtonen zijn… Of zou dit een verkeerd beeld kunnen zijn dat u via de media hebt gekregen? dat 2/3 (volgens uw berekeningen 1/3 illegalen + 1/3 wie dan ook) van de gevangenen allochtonen zijn? Ik zie je wel geen commentaar geven als mensen beweren dat allochtonen veel makkelijker vrijkomen dan autochtonen…

 14. Heb zelf al meegemaakt allochtonen jongeren hup de trein op zonder ticket niets!
  beginnen lak klein kindjes de boel af te breken op hulp knoppen te duwen zodanig dat de treinbegeleiding die knoppen kan zitten afzetten en geen tijd hebben om zich bezig te houden met deze kindjes op de trein! Komen dan bij de jonge meisjes zitten en ze lastig vallen, als dan treinbegeleiding ze eindelijk kunnen controleren.Beginnen ze de grote jan uit te hangen…Messen bij en alles,Terwijl wat verder de iets oudere generatie zit en zelf zeiden tegen de treinbegeleider dat ze zich schaamde voor de sommige jeugd van hun cultuur…
  Dus dat zegt toch genoeg! Elke dag zit ik op de trein en elke dag hetzelfde liedje! Eenmaal in de buurt van Brussel begint de miserie!Soms vraag ik mij af waarom ze de treinbegeleiders niet meer bevoegdheden geven om deze “mensen” van de trein te smijten! Nee ze moeten hulp bellen en wat dan? een uur later zitten die kindjes gewoon op de volgende trein onnozel te doen!
  Kan hier een hele boek schrijven over gebeurtenissen in de trein waarbij allochtonen jongeren het bont maken! Maar zoals een treinbegeleider al eens tegen mij zei ze kunnen niets doen want dan zijn het racisten en kunnen zij het gaan uitleggen bij de grote baas en uiteindelijk krijgen ze toch ongelijk! Zelfs een familielid van mij die bij de politie werkt zegt het : ze kunnen er niets tegen doen of ze hebben een klacht aan hun been van racisme maar ja sinds ik de trein neem en dat elke dag zie zou je voor minder zo worden !

 15. het is te laat,een moslimstaat dringt zich op hier,binnen dit en 10 jaar zullen wij als autochtoon de allochtoon zijn en verdreven worden uit ons land

 16. Hoezéér éénieder individu op deze aardbol recht op een menswaardig leven heeft & naast dit ook recht mag hebben op een 2-de kans vind ik het meer dan welletjes geweest! Als je als illegale en/of vreemdeling het Belgenlandje binnenkomt … prijs je dan gelukkig dat je hier alle steun krijgt die jouw eigen land je niet gunnen wilt, en of het kan of niet … wees nou eerlijk: wie helpt onze minder bedeelden vanuit andere landen, wie helpt ons om de staatsschuld te ontdoen, niemand! In plaats van geld te blijven pompen in al die andere landen, in al die immigranten moet het gewoon anders besteed worden: een ticket retour voor allen die zich hier niet voegen. Als je als vreemdeling jouw eigen geloof blijft voorop stellen hoef je je ook niet Belg te laten maken op “papier” om zo van alle voordelen te kunnen genieten waar echte Belgen jarenlang voor zitten werken hebben, blijf dan gewoon in je eigen nationaliteit verder leven & ga hulp vragen in jouw land van herkomst. Vele beelden vanuit die landen wijzen altijd maar 1 richting uit: hebben geen geld, doch net genoeg om oorlogje te spelen! Neem is het voorbeeld aan andere landen/culturen waar men op andere manieren oplossing tracht te vinden. Wij hebben hier in eigen land meer dan ellende genoeg, “rekening in het rood” is nogmaals is het bewijs dat 1 op 8 kans maakt om vroeg of laat op straat terecht te komen & eerlijk: niet iedereen heeft zichzelf de das omgedaan, een scheiding, jammerlijk faillissement zijn oorzaken die je niet altijd in de hand hebt! Als ik recht uit het hart moet spreken vind ik het jammer dat men allom organisaties gaat aanprijzen die vele anderen vooruit helpen maar onze eigen mensen in de kou laat staan. België dat zo een klein landje is duikt in elk media-gebeuren wel op, nog nooit hoorde ik een organisatie uit de buurlanden om hun buurland België vooruit te helpen. Ter verduidelijking: ik ben geen racist, wel realist … ieder heeft recht op een menswaardig leven, maar leef dan jouw leven zonder een last te zijn voor de anderen om je heen!

 17. Het feit dat ze het niet vermelden vind ik op zich niet zo erg, het is het feit dat deze dingen gewoon blijven gebeuren zonder dat er iemand zich eens inzet of weerstand vertoont tegen dat stelletje achterlijk krapuul. (KNIPKNIP)

 18. Niemand spreekt nog over die verkrachte vrouw…..tzal je vriendin maar wezen.
  Ik spoor ze op en vil ze levend…..welk kleur ze ook hebben…..
  Ik veronderstel als je een vrouw verkracht dat je ook sporen achterlaat , de dag van vandaag met DNA toch relatief makkelijk te bewijzen…. Of kijk ik teveel tv misschien??

 19. Wat een ongelooflijk vies stelletje racisten zijn jullie allemaal!! Jullie maken je allemaal druk omdat niet vermeld is dat het om allochtone jongeren ging, maar niemand heeft blijkbaar enig probleem met het feit dat de politie ze gewoon weer de straat op laat gaan. Moest het niet om allochtone jongeren gaan, zou niemand ook maar enige reactie posten. Het gaat hier in de eerste plaats om een foutieve weergave van de gebeurde feiten en een absoluut foutieve aanpak van de Belgische politie. Vermoedelijk wisten de schrijvers van het artikel niet eens dat het om allochtone jongeren ging, want dan had het er ZEKER bijgestaan (en waren wss de feiten ook nog lekker aangedikt). De kranten vermelden immers doodgraag dat het om allochtone jongeren gaat, maar als blanke jongeren zoiets uithalen, zetten ze er toch ook nooit ‘autochtone jongeren’ bij?
  Iedereen die zich hier drukker maakt over het feit dat het allochtonen waren, dan over het feit dat dit nog maar eens de zoveelste stupiditeit van ons politiesysteem is: GET A LIFE & GET A BRAIN!!

  NVDR: Hahaha, lang geleden dat we bij React nog zo gelachen hebben! Sommige mensen zullen het ook nooit willen begrijpen…

  1. Roel, haal je paardekleppen af je gezicht en ga eens mee met mij, zal je eens een rondleiding geven in de buurten waar jij in je waarschijnlijk beschutte woonomgeving nooit mee te maken krijgt. Je zal mogen van geluk spreken dat je zonder scheldwoorden, duwen of trekken of een beroving er heelhuids door komt!
   ALLE dagen word ik MINSTENS 1x uitgescholden of zijn er groepen allochtone jongeren die iets afbreken bij mij in de zaak of andere klanten lastigvallen!
   Terwijl ik op 15 jaar tijd in mijn buurt niet 1 keer een scheldwoord naar mijn hoofd gekregen of een andere feit zoals ik hiervoor aanhaal met een niet allochtoon! Ik word ziek van mensen zoals u die alles minimaliseren maar zelf niet dagelijks in die omstandigheden wonen of werken! I

  2. de reactie van de heer ROEL is toch een beetje kort door de bocht . ik noem mezelf zeker geen racist en ik verkeer met iemand van marokaanse origine , toch kan ik moeilijk ontkennen ( zelfs schoon familie niet ) dat er één ernstig probleem is met allochtonen hangjongeren , dat mensen ommenduur zo rechtlijnig reageren kan ik dan ook best begrijpen . in plaats van mensen ( reactie van het volk ) te bekritizeren , zou men beter eens 1 dagje brussel organizeren en met eigen ogen de problematiek ondergaan . dat de pers en media onder censuur te leiden hebben is ook één probleem opzich . het recht op vrijemeningsuiting word hierbij met een linkse politieke invloed zwaar gemanipuleerd . wake up people : het wil niet zeggen omdat bepaalde zaken niet klinken en indruizen met persoonlijk moraal dat ze daarom minder waar is

   1. Stel eens voor, u relatie met u vriendin wordt serieus en u heeft kinderen, maar ohnee, zij gaan dan wel deels van marokkaanse origine zijn, bereidt u dan maar voor want dat worden probleemkinderen,’hangjongeren’ om het met u woorden te zeggen. Zelf u schoonfamilie is zo dus ja…

    Neen, dit heeft niets te zien met autochtoon of allochtoon dit heeft te zien met de opvoeding en de mentaliteit van thuis, het gaat hier dus over afkomst..

    En stel u nu voor je kinderen hebben die mentaliteit, ze zijn goed opgevoed. maar ze hebben is een slechte dag – zoals iedereen wel is voor heeft in zijn leven- en hij/zij botst tegen een oudere vrouw aan en loopt door zonder zijn excuses aan te bieden. wat zou jij ervan vinden als die vrouw dan denkt: ‘het is weer typisch ‘een vuile marokkaan” zou u dat aanvaarden? De kans is groot dat u kind nog scherper uit de hoek komt de volgende keer want het zal wss niet de eerste keer zijn dat hij/zij dit zal gehoord hebben,

    als iedereen zo denkt zitten we gewoon in een vicieuze cirkel ..

  3. Uw commentaar is hilarisch debiel. Iedereen weet dat blanke jongeren zulke zware feiten niet plegen. En 1 op de 10 staat ‘allochtoon’ vermeld in de krant en dat weet ge maar al te best, zelfs de kranten hebben schrik! Ik hoop dat gij ooit eens brutaal overvallen wordt door ‘n groep allochtonen, ge zult snel anders piepen…

   1. Zulke zware feiten niet plegen ?! Oh laat me niet lachen :))
    Die halen hun schade in als ze volwassen zijn serie moordenaars ! verkrachters ! Pedofielie ! Coruptie! en noem maar op !!!!
    Als je niet weet over wat je vertelt dan zwijg je gewoon !!!

  4. Racist of niet… Feit is dat vele “verhaaltjes” hier wel kloppen… Het samenklitten van de jongeren, agressief gedrag, enz… Tuurlijk, zijn er ook Belgische jongeren die zo zijn, maar er is dus duidelijk nog een verschil en iedereen hier weet wel waarover ik het heb denk ik.
   Probleem ligt op dit moment bij de politiek maar op lange termijn kan zelfs de politiek er niets meer aan doen… Terwijl de Belg nog gemiddeld 1,6 kind per gezin heeft zitten de allochtonen in België ver over ons gemiddelde… Conclusie; Nu heb je een schooltje met 1, 2 of 3 vreemdelingskes in de klas, over 30 jaar is dit omgekeerd!!
   De godsdienstoorlogen lossen zichzelf op termijn wel op; al zal het helaas in het voordeel van de Moslims zijn…

   1. 3 vreemdelingen in de klas?
    In Beringen zitten in elke lagere school minstens de helft Turken!

   2. Sarah mijn dochter gaat naar een katholieke school 14 allochtonen versus 2 autochtonen , hier in hoboken wachten ze geen 30 jaar.

   3. In welke tijd leven jullie? Emmigratie is al eeuwen aan de gang en als je mij 1 land weet te zeggen waardoor emmigratie de oorspronkelijke bewoners helemaal verdwenen zijn dan geef ik je volledig gelijk met je standpunt. En wat is het probleem van kleine allochtoontjes te hebben op school, volgens mij weten hebben die geen besmettelijke ziektes en het is juist goe dat ze op zen minst naar belgische scholen gaan, zo leren ze van kleins af aan nederlands,frans of duits te spreken, weten ze hoe ze zich moeten gedragen en kunnen ze dus op de juiste manier leren wat fout en juist is en weten ze dus ddat vechten geen oplossing is. daarna kunnen ze gaan werken en zorgen dus voor meer welvaart, bovendien helpen ze met het opvangen van de vergrijzing aangezien wij belgen gemiddeld 1 a 2kinderen per gemiddeld huishouden hebben en uit onderzoek gebleken niet genoeg is. Of zouden jullie graag gaan werken tot jullie 70? Mij niet gelaten…

    NVDR: Veel multiculturele sprookjes, die helaas niet met de feiten stroken… Zoek gerust op het net eens wat harde feiten op, je zal pijnlijk ontwaken…

  5. Kijk eens aan de linkse intellectuele elite heeft altijd een antwoord klaar. Moesten ze al deze overvloed aan intellect nu eens op de juiste manier gaan gebruiken.. De manipulering die de linkse “elite’ toepast op de allochtoon is naar mijn mening ECHT racisme.

  6. Roel jij bent wss zo een groen klootzakske die pro multikulti samenleving is
   wel je ziet hoever je het gebracht hebt met al die (KNIPKNIP) binnen te halen
   ze staan boven de wet iedereen heeft er schrik van en wees er maar zeker van dat het allochtonen zijn,wie anders dan (KNIPKNIP) zou dat doen?? think about it
   één voor één terug naar land van herkomst,dat ze ginderachter de boel maar op stelten zetten

  7. Even een vraagske : hoe noem je allochtonen die het niet eens zijn met jou en die zulke feiten , gepleegd door hun ‘ medevolk ‘ eveneens aanklagen? Zijn dat ook ‘ een stelletje vieze racisten ‘ ?

 20. wij als belgen allee de vlamingen zijn veel te braaf voor deze wereld. maak eens amok met een buitenlander gegarandeerd binnen een kwartier staan ze daar met een ganse bende. en wat doen de andere belgen vanop afstand erop kijken of er stilletjes er vanonder muizen.voor mij mogen ze blijven Maar iets kleins of groots uitsteken gewoon het land uit zetten.

 21. Onze politie doet ni liever wa kontrole houden op onze wegen zodat ze niet in de vuurlijn moeten staan tegen die vreemdelingen en ook tegen een staking komen meer agenten op straat om onze mensen het moeilijk te maken …. en onze politiekers doen of hun neus bloedt …. een echte schande is het maar ook nederland frankrijk duitsland heeft van jan ; kunnen de landen dan niet de handen in elkaar steken om dat gespuis te lijf te gaan

  1. ‘ om dat gespuis te lijf te gaan’? Misschien moeten we een tabel maken waar duidelijk is aangeduid dat fransmannen, duitsers, belgen, nederlanders,.. het elitaire ras zijn. ‘Die allochtonen’ staan dan duidelijk helemaal onderaan, we maken een internationale handgroet voor de elitaire westerlingen natuurlijk, we maken wetten waar duidelijk instaat dat ze niet op het voetpad mogen lopen en als ze het dan toch ni door hebben steken we ze in gettowijken en beginnen we een 3de wereldoorlog? Jah hoe kunnen we anders dat gespuis te lijf gaan? (Jij mag de leider zijn, maar je mag wel geen klein zwart snorretje hebben en donker haar dat is niet origineel he?) Wat dacht je anders daar van?
   Het is toch maar gespuis, mensen die zo een reacties geven zijn gespuis vind ik eerder..

   NVDR: Kwestie van interpretatie, maar wij hadden begrepen dat ‘gespuis’ verwijst naar mensen die zich gedragen op treinen zoals gemeld wordt in de mail van een rijdend personeelslid van NMBS. Mocht ‘gespuis’ enkel verwijzen naar allochtonen dan hadden we het wellicht niet gepubliceerd.

 22. Het is te laat….20 jaar geleden heeft Filip Dewinter een boek geschreven: We zitten op een Tijdbom
  Niemand heeft gereageerd….Nu is de Tijdbom aan’t tikken Kan alle ogenblikken ontploffen….Nog geen Reactie…Cordon Sanitair….Neem de oorzaak weg….en niet de Gevolgen….Nog geen Reactie….Waar rook is is ook vuur….Het is te laat….Ben blij,dat ik een Vlaming ben…..De waarheid kwetst en wordt bestraft…Dank u….

 23. Media en justitie zijn totaal in de handen van mei 68 links en dus zal de allochtone relschopper en verkrachter telkens gepamperd worden. Links wil de maatschappij vernielen en gebruikt daar de moslims en de allochtonen voor.

 24. wie er dan moet werken??? ja wij zelf verdomme, zijt ge daar soms te schoon voor, … gij durft wat schrijven, man man,.. gij zijt zeker zo een belg die gewoon maar langs de kant gaat zitten als er iets gebeurd…

 25. weg uit belgie met dat tuig ….. belgisch paspoort afpakken en straf in eigen land laten uitzitten en de politiek moet zijn volk beschermen als de politie dat niet kan…… zij worden door ons betaalt….. WEG MET DAT TUIG !!!

   1. … ken je het verschil wel tussen Politie en Justitie… probeer de politie maar eens te motiveren als er toch geen gevolgen komen… alleszins niet voor de brave jongeren die te weinig kansen krijgen en blablabla… deftig politie-optreden wordt onmiddellijk afgestraft door comité P terwijl Justitie geen maatregelen treft. Vorige week werd een inbreker gepakt op heterdaad door gemotiveerde politiemensen, deze zelfde inbreker werd een half jaar geleden ook gepakt en er werd toen zelfs geschoten, en jawel opnieuw zal deze snel terug vrij zijn. Welke flik gaat deze een derde keer willen pakken en hier een halve dag PV’s voor typen… tijd om de realtiteit onder ogen te zien jongens…

   2. Euh… heb jij eigenlijk wel door dat de politie niet verantwoordelijk is voor het vrijlaten van die “mensen”? Ze hebben inderdaad wel wat macht, maar echt niet zo veel hoor! Dat is Justitie die dat beslist. Politie pakt ze op en schrijft de vaststellingen neer en… Justitie laat ze gaan! Dus Roel, vooraleer je hier de ‘grote Jan’ uithangt … weet eerst eens wat je zegt!!!!!!

 26. Ook in Nederlandse treinen ben ik op bepaalde trajecten, vooral vanuit en naar Utrecht, getuige geweest van baldadige allochtone jongeren die vrouwen lastigvielen, diefstal en vernieling pleegden, alsmede passagiers uitlokten. Dat laatste heeft er in één geval toe geleid dat de betreffende allochtonen hun vrienden opbelden die bij aankomst een Nederlander totaal in elkaar hebben geslagen.

  Ik heb toen als enige passagier in een overvol treinstel (sic!) de politie trachten te bellen, maar dat is in Nederland eigenlijk nutteloos.

 27. Wat een verrijking die multiculturaliteit, dames en heren. Wat een verrijking.

 28. Vind het veel erger dat die belgen op die trein niet eens hielpen. :)

  1. wederom ze geven er gewoon niet om ik ben zelf een allochtoon die eigenlijk de meeste allochtonen niet kan heben … en ben als beste afgestudeerdi in belgie in nederlands…. ik heb gemerkt dat ze er gewoon niet geven of bang zijn om iets te ondernemen …
   zo heb ik zelf al met allochtonen ruzie gehad omdat ze een veertig jarige vrouw aan het lastigvallen waren met de zin:ik heb 50euro heb je even en bijna van de trap duwden … ze kwam net van cafe terug en wou gewoon naar huis maar dit is geen leven meer als je zelfs in jee eigen stad niet meer veilig bent…(op de plek is ook duidelijk een politie camera geplaatst….de groenplaats in antwerpen)

  2. die allochtonen hebben meestal wapens bij. en als ze al met 40 waren. wat kan je er dan tegen doen. het is algemeen bekend dat allochtone gevaarlijk zijn. en niet weten van ophouden. moest ik er gezeten hebben. ik zou ook mooi blijven zitten hebben. of me verstopt hebben in de wc. ik weet hoe ze zijn. en ik ga ze liever uit te weg. en als het een trein van walibi was, dan waren het vooral jongeren die op de trein zaten.

  3. dat is ook zo, we worden door ons eigen volk het mes in de rug gestoken, gewoon een laf volkje…erg dat ik dat moet zeggen…

 29. Wat er op de trein is gebeurd, is totaal onaanvaardbaar, maar er staat er niks op, of de politie hierin is tussen gekomen ja of neen, en aub mensen hou de politiek er buiten, het is al erg genoeg.

  1. wa zegt gij nu allemaal…. Politiek is de hoofdzaak van dit alles….
   Der moet van hogerhand meer aandacht gegeven worden aan die allochtonen
   met die vuile linkse zever zijn we niks hier!!!
   het word eens tijd dat die manne es een groepke blanke tegen hun krijge…
   ma da zal nie gebeure, waarom nie? omdat de vlaming ne loser is, wij laten ons door iedereen op onze kop zitte…
   da heeft hier alles met politiek te maken

 30. Ik had die mail ook al gekregen, dus het zal wel juist zijn zeker!
  Laat ons samen (KNIPKNIP de Reactschaar)….. en hoe sneller, hoe liever.

  1. Al degene die hier een misdaad plegen zouden ze moeten terugsturen naar het land van herkomst.Daar zullen ze niet lachen met de politie omdat die veel,veel strenger is.Dit soort daden kunnen niet meer door de beugel gezien worden.Ofwel opsluiten ofwel terug naar land van herkomst en de Belgische nationaliteit afnemen voor altijd.

   1. Dan lopen hier welgeteld nog 10 vreemdelingen rond. Wie moet er dan werken om de vergrijzingskosten op te vangen volgens onze politiekers …

Comments are closed.