Rechts Actueel sprak met Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter naar aanleiding van zijn nieuw pocketboekje dat vandaag in de media werd aangekondigd. We schotelden hem enkele informerende, doch ook kritische vragen voor aangaande zijn boekje en de problematiek omtrent immigratie en multicultuur. Leest u vooral zelf even mee.

U schreef een nieuw boek(je). Vinden we in dit boekje een nieuwe benadering van de islamisering of wordt de eerdere partijlijn aangaande dit onderwerp verder doorgetrokken?

Het pocketboekje ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ is een initiatief van Steden Tegen Islamisering i.s.m. met het Vlaams Belang. Uiteindelijk betreft het een ‘dhimmigids’ waarbij we in tien zogenaamde lessen de kafirs (ongelovigen) op een cynische manier inlichten hoe zij zich het beste overleven in een samenleving gedomineerd door de islam. Het boekje telt ook een tiental cartoons van Fré. Deze publicatie maakt deel uit van een campagne waarbij 500.000 pamfletten verdeeld worden in het merendeel van de Vlaamse grootsteden waarna de ‘dhimmigids’ kan besteld worden.

Het boekje telt amper 56 pagina’s. Mogen we dit pocketboekje dan beschouwen als een campagnegadget naar aanleiding van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in 2012?

Uiteraard is de ‘dhimmigids’ een propagandamiddel maar het is meer dan dat. Met dit pocketboekje en de dito campagne willen we vooral toch ook zoveel mogelijk mensen mobiliseren en sensibiliseren rond het thema van de islamisering. Maar laten we niet flauw doen… uiteraard maakt het boekje deel uit van de campagne voor de verkiezingen van 2012. Heel veel Vlamingen ergeren zich aan de islamisering van hun wijken en steden.

Alhoewel de interesse voor de islam groeit is het overgrote deel van de Vlamingen zich absoluut niet bewust van het totalitaire en discriminerende karakter van de islam. Voor veel Vlamingen is de islam nog een ver van hun bed show, iets wat zich afspeelt in Noord-Afrika of het Midden-Oosten terwijl we iedere dag opnieuw geconfronteerd worden met de islamisering van onze eigen steden. Hopelijk opent het boekje en de campagne de ogen van heel wat mensen!

Het boekje is het zoveelste in de rij tegen de islamisering. Wat met de thema’s ‘migratie’ en ‘multicultuur’? We denken aan de boeken ‘Immigratie, de tijdbom tikt’ en ‘Baas in eigen land’, eveneens van uw hand, waar geen vervolg op is gekomen. Zijn deze thema’s van de agenda verdwenen?

Het Vlaams Belang heeft inderdaad het thema van de islamisering hoog op de agenda geplaatst. Net zoals we dat in het verleden gedaan hebben met de thema’s immigratie en multicultuur. Uiteindelijk zijn de massa-immigratie en de multicultuur het paard van Troje van de islam gebleken. Het feit dat we nu onze pijlen op de islamisering richten betekent echter niet dat we de thema’s immigratie en multicultuur zouden verwaarlozen.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2012 pak ik immers uit met een boek en film met als thema ‘Immigratie–invasie: de kolonisatie van Europa!’. Het wordt een boek en vooral een DVDfilm (die samen aangeboden zullen worden) die zich concentreert op het immigratiethema en ook de samenhang tussen immigratie-multicultuur en islam duidelijk maakt. Wees gerust… het Vlaams Belang heeft het immigratie- en multicultuurthema niet afgestoten. Dit zal uitdrukkelijk blijken uit de initiatieven die wij in de nabije toekomst zullen nemen.

In Antwerpen leeft er naast de grote groep moslims ook een grote groep Oostblokkers (voornamelijk Polen) wiens gemeenschap dezelfde methodes toepast als diegen die u de moslims verwijt: eigen wijken met eigen winkels inclusief opschriften in het eentalig Pools. Ook de zwarte gemeenschap in Antwerpen telt zeer vele werklozen en gelukszoekers en als we naar de drugproblematiek in Antwerpen kijken stellen we vast dat het gros van de ‘loopjongens’ zwarten zijn. Zijn voor het Vlaams Belang deze (en nog vele andere) immigratieproblemen niet naar de achtergrond verdwenen sinds de intensieve campagnes tegen de islamisering?

We moeten toch een onderscheid durven maken tussen de islam-immigranten en de Centraal-Europese inwijkelingen. Het Vlaams Belang is – in tegenstelling tot de N-VA – altijd gekant geweest tegen de toetreding van Roemenie en Bulgarije, zeg maar de landen van herkomst van de romazigeuners en tegen de toetreding van andere landen zoals Polen tot de EU. Dit alles neemt echter niet weg dat de volkeren van deze Oost- en Centraal-Europese landen deel uitmaken van onze Europese beschaving.

We delen met deze wel een aantal waarden en normen en hun manier van leven wijkt niet ingrijpend af van de onze. Dit alles betekent echter niet dat we zouden moeten zwijgen over de criminaliteit gepleegd door roma’s, het zwartwerk van de Polen of de overlast veroorzaakt door Roemenen, Albanezen en Bulgaren. Het klopt trouwens dat de Poolse gemeenschap zich uitdrukkelijk profileert via eigen winkels, clubs, … en zich daardoor inschakelen in de multicullogica waarbij iedereen ‘integreert’ met behoud van de eigen identiteit.

De Afrikaanse gemeenschap in Antwerpen is een ander paar mouwen. De overlast veroorzaakt door Afrikanen die voornamelijk in het drugmilieu actief zijn staat grotendeels los van de Oost- en Midden Europese immigratie. Het Vlaams Belang heeft de problemen van overlast veroorzaakt door Oostblokkers en Afrikanen nooit verwaarloosd. Onlangs nog voerde het Vlaams Belang in Antwerpen-Noord nog actie tegen de drugsoverlast waarbij we vooral de Noord-Afrikanen hebben geviseerd.

Deze week heb ik hard uitgehaald in het Vlaams Parlement naar de romazigeuners en de toetreding van Roemenie en Bulgarije tot de EU. Mijn uitspraken over de roma met de R van rovers, de O van overlastjunkies, de M van messentrekkers en de A van agressievelingen werd me echt niet in dank afgenomen.

Het Vlaams Belang heeft echt wel oog voor de immigratieproblematiek. Maar het zou fout zijn om alles op één hoopje te gooien. De islam en de multicul zijn politiek-ideologische problemen terwijl de massa-immigratie vooral een praktisch probleem is. Uiteraard zijn de drie thema’s aan elkaar gelinkt maar een aparte benadering van elk van de thema’s is noodzakelijk. Het stoppen van de massa-immigratie is één ding. Het terugdringen van de islam heeft ook – maar niet alleen – met de massa-immigratie te maken. De islam moet bestreden worden als politieke ideologie terwijl men via een kordaat en efficiënt immigratiebeleid de massa-immigratie aan banden kan leggen.

Meer over het boekje via www.fdw.nu.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “[VRAAGGESPREK] Filip Dewinter stelt nieuw boekje voor: we stelden hem enkele kritische vragen”

 1. Ik wens u het beste om de mensen de ogen te openen, u doet het op een goede en duidelijke manier, al jaren. Hulde daarvoor. En in reactie op Neanderlander zou ik willen zeggen, als Nederlander, De agenda van de PVV is de verborgen agenda van Israel, de PVV bestaat uit mensen die zelf lak hebben aan de wet, het overgrote deel zit op de kosten van onze belastingcenten op het pluche van de Tweede kamer en doet helemaal niets! Dion Graus, dat is toch een schandaal? De volksbeweging in Vlaanderen strijd met open vizier en een ieder werkt daar ook echt voor. De PVV is een schandvlek voor iedere ware Nederlander.

 2. Overigens ….

  Ook op onze blog “burgerjournalisten” besteden wij aandacht aan het boekje van Filip Dewinter

  http://burgerjournalisten.wordpress.com/2011/11/18/filip-dewinter-in-voetsporen-geert-wilders/

 3. Wij hopen van harte dat ook België net als Nederland een serieus tegenwicht gaat bieden tegen de oprukkende islamisering in het land. Aan al diegenen die nog steeds denken dat het niets uitmaakt, zie wat Geert Wilders en zijn PVV reeds hebben bereikt en de Partij voor de Vrijheid groeit nog verder door. Met veel verdriet zien wij dat in België het licht langzaam uitgaat, als de burgers nu NIETS doen, dan moet voor het ergste gevreesd worden.

  Good luck

 4. […] Lees ook het interview met Filip Dewinter dat Rechts actueel met hem had.  Beoordeel dit: Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink. ← Zoetermeerse bevolking slachtoffer van arrogante regentencultuur […]

 5. Reconquistadores de Amberes

  Goed zo, ik dank u in naam van onder andere en niet alllen die ;
  – Karel Martel
  – Godfried van Bouillon en de Kruisvaarders
  – de helden van de Spaanse Reconquista
  -de helden van de slag van Lepanto

 6. […] Lees hierover ook het vraaggesprek dat ik gaf aan Rechts Actueel. Klik hier. […]

Trending

%d