Internationaal initiatief tegen ‘plaasmoorde’ op Afrikaners in Zuid-Afrika

Sinds de bevolking van Zuid-Afrika het apartheidssysteem heeft afgeschaft is de aandacht van de internationale media weggeëbt, maar de situatie voor het Afrikanervolk, ook bekend als de ‘boeren’, is er sindsdien alleen maar op achteruit gegaan.  Sinds 1994 werden meer dan 3.000 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika, vaak in gruwelijke omstandigheden. Groepjes zwarte overvallers rijden naar afgelegen boerderijen en vermoorden mannen, vrouwen, bejaarden en kinderen; het fenomeen staat bekend als ‘plaasmoorde’. Ook de vele aanvallen op boerderijen zonder dodelijk gevolg zorgen voor een klimaat van angst.

De situatie is zo zorgwekkend dat de in Washington gevestigde NGO Genocide Watch in september 2011 de status van Zuid-Afrika verhoogde van fase 5 (polarisatie) naar fase 6 (voorbereiding).

Een hoofdrol in het creëren van die sfeer van angst en geweld is het ANC. Julius Malema, de leider van de ANC-jeugdorganisatie en volgens het zakenblad Forbes één van de invloedrijkste jongeren in Afrika, laat regelmatig het lied “Dubhula iBhunu” (“Kill the Boer”) op bijeenkomsten zingen. Dat jonge zwarten daarna de daad bij het woord voegen hoeft dus niet te verwonderen.  Landbouworganisaties klagen dat de aanvallen tegen boerderijen niet ernstig genoeg worden genomen door de politiediensten en de regering.

Philip_claeysEuropees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) neemt nu een internationaal initiatief om deze moordpartijen onder de aandacht te brengen. Hij dient daartoe en schriftelijke verklaring in samen met de Europese parlementsleden Andreas Mölzer van de Oostenrijkse FPÖ en Fiorello Provera van de Italiaanse Lega Nord.

De parlementsleden benadrukken hun bekommernis over het geweld in Zuid-Afrika, ongeacht de etnische afkomst van de slachtoffers; wijzen echter op het systematische karakter van de aanvallen tegen blanke boeren; en verzoeken de Hoog Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid de bezorgdheid van het Europees Parlement over te maken aan de regering van Zuid-Afrika, en aan te dringen op maatregelen die de veiligheid bevorderen.

Alle Europese parlementsleden krijgen nu drie maanden de kans om deze blijk van bezorgdheid over de moordpartijen tegen de Afrikaners te onderschrijven. ‘Ik ben bijzonder benieuwd hoeveel ‘strijders tegen apartheid’ nu ook gaan tekenen tegen de misdaden waarvan het Afrikanervolk het slachtoffer is’, aldus Philip Claeys.

Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang in het Europees Parlement aandacht vraagt voor de moordpartijen tegen de Afrikaners. In september 2010 werd de Zuid-Afrikaanse president Zuma in het parlement kritisch ondervraagd door Philip Claeys.  Het videoverslag daarvan is hieronder te zien, alsook een uitvoering van het lied ‘Kill the Boer’ door Malema…

One comment

  1. Die Boere (afrikaners) is besig om uit te sterf, gaan ons ooit n nageslag oorhe? Ek woon in Suid Afrika en ons weet wat hier aangaan, die ANC ontken al die moorde, maar ons is baie bly ander lande besef dat ons teen die tempo wat ons mense vermoor word daar geen Boer oor gaan wees nie.

Comments are closed.