Nederland exporteert succesvol haatzaai-wetgeving

Elk jaar keert het gulle Nederland 45 miljoen euro aan ontwikkelingsgeld uit aan Rwanda. Gelukkig is het niet altijd meer het geval dat men een blanco cheque krijgt, maar er wordt af en toe wel degelijk enigszins gericht geld gegeven. 10 miljoen van het bedrag hierboven, wordt namelijk besteed aan het optuigen van het juridische systeem terplaatste. En de resultaten hiervan zijn gelukkig al zeer snel zichtbaar.

Mevrouw Victoire Ingabire kwam ooit naar Nederland als asielzoeker, keerde een tijdje geleden terug om haar land Rwanda mee te helpen opbouwen. Echter toen ze aan het democratische proces wilde deelnemen, door zichzelf verkiesbaar te stellen, werd ze opgesloten. Aanklacht? Ze zit in de cel wegens haatzaaien. Het lijkt er echt meer op dat ze kritiek op het huidge regiem heeft, althans dat vond de verslagever van RTL Nieuws die zich aldaar bevind.

Het is wel opmerkelijk dat de strafwetgeving van Nederland, naast de hele Centrumstroming, bloggers, kritische filmers en nog velen meer, nu ook buiten Nederland een slachtoffer maakt. Het komt wel op een goed moment, net nu in Nederland Geert Wilders en Gregorius Nekschot zijn vrijgesproken en het opsluiten van maatschappijcritici in Nederland nu echt meer ‘bon ton’ is.

Voor Ingabire is haar terugkeer echter veranderd in nachtmerrie, want ze zit al maanden vast en ze kan naar aller waarschijnlijkheid rekenen op meerdere jaren gevangenisstraf.