Naar aanleiding van nieuwe acties die worden aangekondigd onder de naam ‘Occupy’ haalt het KVHV-Gent zwaar uit naar het hele gebeuren.  ‘De voorbije weken konden we kennismaken met de zogenaamde Occupy-beweging. 1% van de bevolking zou teren op de arbeid van de 99% anderen. Kapitalisten versus proleten, communistische opgewarmde 19de-eeuwse kost. Extreemlinksen plachten te spreken in naam van die 99% werkenden. Wie die lieden eens goed bekijkt, vraagt zich af of dezen eigenlijk ooit een dag in hun leven gewerkt hebben, of überhaupt van plan zijn dat ooit te doen’, zo klinkt het.

‘Onlangs raakte bekend dat deze vogelverschrikkers zullen neerstrijken in de Universiteit Gent. Men plant een Occupy-protest tegen het zogenaamde ‘elitaire’ onderwijs dat onbetaalbaar is voor velen. Nochtans kan elke Vlaming voor 550€ zich inschrijven. Een verwaarloosbaar bedrag in vergelijking met het buitenland, om over studiebeurzen nog maar te zwijgen. Verder klaagt men de kwaliteit van het onderwijs aan. Een diploma zorgt voor meer kansen in het leven. Dus moet iedereen maar een diploma krijgen. Socialistisch onderwijsbeleid op zijn best. De kostprijs is niet het probleem, wel de kwaliteit die men ervoor terugkrijgt, precies veroorzaakt door de socialistische onderwijspolitiek van internationalisering en nivellering.

Links zit gevangen in zijn ouderwetse dogma’s en biedt geen antwoord. Het liberaal-kapitalistisch model is gebaseerd op vrije markten. Sociale, culturele, politiek en ethische grenzen belemmeren de vrije markt. Het liberaal-kapitalistisch model moet dus per definitie globaliseren. Dit veroorzaakt massamigratie, multicul, sociale en ecologische roofbouw.

Het socialistisch model is identiek. Sociale, culturele, politiek en ethische grenzen zijn zogenaamd constructen van boze kapitalisten om de proleten aller lande te verdelen. Bijgevolg moeten deze grenzen afgebroken worden, en moet per definitie geglobaliseerd worden, met als gevolg: massamigratie, multicul, sociale en ecologische roofbouw.

Het conflict tussen liberalisme en marxisme is er in wezen geen. Het is een schijnconflict tussen twee ideologieën die de mens fundamenteel als economisch wezen zien: universeel gelijk, universeel inwisselbaar, universeel maakbaar.

Tegenover dit model, plaatsen wij, nationaal-conservatieve studenten van het KVHV, een waar alternatief. De mens is meer dan een economische productie- en consumptiefactor. De mens is een sociaal en cultureel wezen, specifiek, deel uitmakend van een volksgemeenschap. Enkel binnen de grenzen van deze gemeenschap kunnen rechten en vrijheden gerespecteerd worden, kunnen vrije burgers zich ontwikkelen, kan echte solidariteit bestaan. Enkel binnen de grenzen van de gemeenschap kan sociaal verantwoord en ecologisch duurzaam economisch leven tot stand komen. Nationalisme en democratie, nationalisme en vrijheid, nationalisme en sociale rechtvaardigheid, dat zijn de antwoorden voor de toekomst op de vragen uit het verleden.

Occupy university? Niet in onze naam!’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “KVHV: ‘Occupy university? Niet in onze naam!’”

 1. Gewoon rustig afwachten …
  Ook dit waait voorbij ;-)

 2. Verder vind ik jullie Bert Deckers een prima schrijver, dat mag ook s gezegd worden. Hij ziet heel goed dat liberalisme en marxisme in wezen niks van elkaar verschillen, het zijn 2 ideologieën die de mens reduceren tot een consumptie-eenheid: Afrikaan, Moslim of bestrijder van het kapitaal: Mac Donalds vreten ze allemaal.

  UPDATE: Het is natuurlijk zo dat deze tekst gebaseerd werd op een persmededeling van KVHV Gent. Edoch, bedankt voor het compliment!
  Mvg,
  Bert Deckers

 3. De haarboeren en sandalendragers van Occupy waren opvallend stil zolang het gehate kapitalisme hen rijkelijk voorzag van uitkeringen, studiebeurzen en subsidies allerhande.

 4. De – zeer terechte – Occupy beweging wordt hier misbruikt voor een totaal ander doeleinde.

  Ongecontroleerd kapitalisme door speculanten, banken en investeringsfondsen (die enkel geïnteresseerd zijn in het maximaliseren van hun winst) hebben geleid tot de huidige economische crisis.

  Tegen de Occupy beweging zijn is dus ehm … niet zo logisch ;o)

  Een oud-KVHV’er

 5. De Occupy beweging heeft wel een punt als ze zeggen dat het grootkapitaal steeds meer macht verwerft en op sommige vlakken zelfs vrij spel krijgt zonder dat er maatschappelijke eisen tegenover gesteld worden door de politiek. Hun oplossingen zijn echter naar goeie linkse traditie nog erger dan de kwaal.

  Men kan zich trouwens afvragen in welke mate de bredere Occupy beweging akkoord is met het feit dat hun concept en zelfs naam hier gebruikt werden door de ALS, terwijl internationaal steeds gehamerd werd op a-politieke koepelverenigingen. Dat hier de maskers afvallen en een trotskistische partij openlijk de leiding neemt zegt genoeg.

Trending

%d bloggers liken dit: