De Morgen, de krant voor linkse lulletjes, heeft afgelopen weekend bij hoogste uitzondering eens iets lezenswaardigs gepubliceerd.  Douglas De Coninck, jarenlang tevergeefs jager op vermeende extreem-rechtse komplotten rond de Bende van Nijvel en elk ander onopgelost misdrijf, heeft na decennia journalistiek eindelijk de Loge ontdekt.  En onthult zelfs dat de Loge invloed heeft bij gerecht en politiek.  Klein probleem: dat wisten wij al lang.  En Douglas blaft wel, maar bijt niet.

In een zelden geziene bui van journalistieke bevlogenheid heeft zowaar de VRT het schandaal in het Hasseltse politiekorps uitgebracht.  Hasselt is een stinkend rood bolwerk van vriendjespolitiek en gesjoemel, waarin de erfenis van Stevaert en Slangen bepaald onfris ruikt.  De Morgen onthult nu de ‘Logelink’:  zowat alle betrokkenen in het recentste schandaal zijn actief lid van de Hasseltse Loge ‘La Tolérance’ (nomen est omen).

De advocaat van de stad Hasselt die de klokkenluiders wilde veroordeeld zien, advocaat Hugo Lamon, een van de hoofdactoren in de Panorama-reportage, is logebroeder.  Michel Beckers, de politieofficier die een examen zou vervalst hebben ten gunste van een dochter van een vriend, is een vooraanstaand lid van Le Tolérance. In het organigram is hij één van de vier afgevaardigden die de  Hasseltse werkplaats mogen vertegenwoordigen op nationale bijeenkomsten van de  ‘Grootloge van België’, de irreguliere loge die politieke beïnvloeding normaal vindt.

De vader van Eva Sweeck, voor wie het examenresultaat zou vervalst zijn, is ook lid.  De lijst bevat ook de naam van Raymond Nelissen, advocaat-generaal bij het arbeidshof in Hasselt.  Lid van La Tolérance is Guido Hermans, een van de verantwoordelijken bij de Machiels Group, het bedrijf waarmee de stad Hasselt recent een door de Vlaamse regering gecontesteerde overeenkomst afsloot over de verkoop van de terreinen van Pukkelpop.  Willy Claes is ‘adviseur’ bij die groep, terwijl diens dochter Hilde Claes de sjoemelverkoop van de weide doordrukte.

Op eerste zicht lijkt De Morgen hier een straf verhaal te hebben;  als die ledenlijst echt is – bij De Morgen weet je dat nooit- wordt de kwalijke invloed van de Loge in dit land, vooral in overheidsdiensten en het gerecht, stevig blootgelegd.

Maar toch zijn er een paar bedenkingen te maken.  Waarom brengt De Morgen dit zo voorzichtig?  Een titel op de voorpagina ‘De Loge beïnvloedt Hasseltse affaire’ zou meer passend geweest zijn;  Het kleinste vermeende ‘rechtse’ vergrijp wordt op die manier gebracht…  En waarom publiceert De Morgen die ledenlijst gewoon niet?  Bang voor een proces?  Zo ja, zou dat dan geen mooie testzaak worden om te zien of Logelidmaatschap eindelijk als maatschappelijk relevant beschouwd wordt?

Ook moet vastgesteld worden dat De Morgen rijkelijk laat is.  Toen het Vlaams Belang vanaf 2006 vervolgd werd in een poging de partijfinanciering af te nemen, heeft de partij verzoeken ingediend zowel bij Raad van State als Grondwettelijk Hof om duidelijkheid te krijgen over het Logelidmaatschap van magistraten.  Die verzoeken werden op een stuitende manier van tafel geveegd door de hoogste rechtscolleges met de bewering dat dit ‘niet relevant’ is, terwijl het een publiek geheim is dat de Loge én beïnvloeding wenst, én in die rechtscolleges sterk vertegenwoordigd is.  Er waren daarover persberichten;  De Morgen noch De Coninck hebben er ooit één letter aan besteed.  Was de mogelijke berechting van een grote democratische partij in het Europa van de 21e eeuw door een geheime broederschap dan niet interessant genoeg?

En ook vandaag durven Douglas De Coninck en De Morgen wel blaffen, maar ze bijten niet.  Want de Logerol in Hasselt is natuurlijk maar het topje van de ijsberg.  De sinistere rol van de Loge speelt in tal van grote dossiers, waarvan de vorming van Verhofstadt’s paarse coalitie destijds er maar één is;  het zou zéér de moeite lonen voor een echte krant en echte journalisten om die eens uit te spitten.  We hebben bv. nog steeds geen sluitende verklaring gekregen, waarom Logebroeder van La Tolérance Steve Stevaert in 2005 hals-over-kop zijn politieke activiteit afbrak om zich jarenlang te gaan begraven in onopvallende functies.  ‘Gezondheidsredenen’, zoals toen nogal lachwekkend beweerd werd?  Of één of ander megaschandaal dat het daglicht nog niet gezien heeft?  Wij tippen op het laatste…

Voorwaarts dus, De Morgen:  Madani Bouhouche is intussen overleden en Robert Beijer heeft intussen bekend dat hij geen extreem-rechtse, maar een agent in dienst van de extreem-linkse DDR was.  Na alle sprookjes over X1, notaris X en de Bende van Nijvel kan Douglas De Coninck dus eindelijk eens iets écht relevant uitspitten.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1341121/2011/10/29/Hasseltse-politiebaas-ging-op-reis-met-drugsbaron-en-kwam-ook-daarmee-weg.dhtml

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “De Morgen en spokenjager Douglas ontdekken De Loge”

  1. Claudine Lapeire

    Niet moeilijk dat de Morgen voorzichtig is. Loge broeders beschermen elkaar. Yves Desmet samen met Steve Stevaert op reis in Cuba, zegt genoeg!

  2. “Na alle sprookjes over X1, notaris X en de Bende van Nijvel kan Douglas De Coninck dus eindelijk eens iets écht relevant uitspitten.”
    Wat een manier om te eindigen! Invloed van de loge erkennen, maar speken van de “sprookjes over X1, notaris X en de Bende van Nijvel”. Opvallend selectief, is het niet? Wat zijn die sprookjes dan wel? Dat een links journalist als De Coninck één en ‘t ander onterecht in verband brengt met ‘extreem-rechts’ maakt pedonetwerken en Gladioterreur niet minder werkelijk. Dit onderwerp -de ‘loden jaren’ in België en de infiltratie van radicaal rechts door inlichtingsdiensten- vraagt om een artikel…

  3. Is Hilde CLaes de dochter van Willy ? Welwel de republikeinse socialisten beginnen de smaak van dynastieën(zoals die voor alcohol) echt te pakken te krijgen. Net zoals ze de grond voor de voeten van de Vorst Albert kussen om België en het socialistische potverteren toch maar te kunnen behouden. De loge is een obscurantistisch gedoe, waar bijv. ook de Getuigen van Jehovah, de Mormonen en Scientology zijn uit voortgekomen. Met allerlei potsierlijke rituelen die qua onnozelheid niet moeten onderdoen voor die van de door de socialisten zo geliefde Mohammedanen. En zulke lui zitten op de hoogste plaatsen in justitie en ambtenarij? Arm België…

Trending

%d