VIDEO Ook Ierland stelt zich vragen bij allochtone invasie

Op weinig plaatsen in Europa leeft het nationalisme zo trots en sterk als in Ierland, maar helaas is het door tal van historische omstandigheden eerder ‘links’ gekleurd.  Toch beginnen ook in Ierland nationalisten zich stilaan vragen te stellen bij de allochtone invasie die Europa overspoelt; een recente video bewijst dat.

In de zopas geposte video wordt een historische toespraak van Padraig Pearse, de door de Britten geëxecuteerde leider van de Paasopstand in Dublin in 1916, gecombineerd met beelden van talrijke allochtonen die rondlopen in de buurt van het historische General Post Office (GPO) in O’Connell street in Dublin, waar Pearse de onafhankelijkheid van Ierland uitriep en er samen met honderden anderen met zijn leven voor betaalde.  De wapperende Ierse vlag op het gebouw staat sindsdien symbool voor Ierland’s eigenheid – waarbij de auteurs niet ten onrechte de vraag opwerpen, wat daarvan overblijft als half Afrika mag binnenstromen…