Vlaamse vakbond VSV onderhandelt met buitenlandse vakbond over erkenning

Terwijl het ACV uit alle macht probeert om de belastingbetaler te laten opdraaien voor zijn Dexia-verliezen, timmert de pas opgerichte Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) rustig verder aan de weg naar een alternatief.  Zopas werd een eerste email-nieuwsbrief verzonden, en er lopen onderhandelingen om een officiële erkenning te bekomen van een buitenlandse vakbond.   

In juli van dit jaar werd door een groep Vlaamsnationalisten, waaronder onze REACT-medewerkers Rob Verreycken en Bert Deckers, de nieuwe Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) opgericht.  Na zoveel jaar monopolie en oubollig belgicisme van ABVV, ACV en ACLVB is het tijd dat er begonnen wordt met de uitbouw van een alternatief, zo klonk het.

Zopas werd een eerste email-nieuwsbrief verstuurd die de Vlamingen oproept zich in deze fase aan te melden als sympathisant van de vereniging:  dat kan door een mail te sturen naar info@vlaamsevakbond.org, zich in te schrijven op de email-verzendingslijst op www.vlaamsesolidairevakbond.org, of door aan te sluiten bij de facebookpagina.  De eerste email-nieuwsbrief bevat nuttige informatie voor Vlaamse bouwvakkers, maar ook een stevige uithaal naar de verantwoordelijken van de eurocrisis: die mag volgens de VSV niet betaald worden door de Vlaamse werknemers.

De VSV is intussen ook druk in onderhandeling met een erkende buitenlandse vakbond, om zelf erkend te worden als afdeling in Vlaanderen.  Met een dergelijke erkenning op zak wil de VSV dan in mei volgend jaar eigen kandidaten indienen voor de sociale verkiezingen; als de Belgische staat die dan afwijst, omdat enkel ABVV, ACV en ACLVB een monopolie hebben, dan wordt de Belgische staat voor de rechter gedaagd wegens discriminatie en miskenning van de Europese spelregels.  De VSV is dus een initiatief dat verder te volgen valt!