Khadaffi-aanhangers laten van zich horen

Gisteren lieten de aanhangers van Khadaffi van zich horen in Tripoli. Tientallen van hen trokken de straten op, de meesten gewapend met spandoeken, sommigen met AK’s, om hun steun aan Khadaffi te laten horen.

De Libische Nationale Overgangsraad reageerde hierop door heler wijken van Tripoli af te sluiten en met zware machinegeweren net over de huizen van de inwoners te schieten. Niet zozeer om vijandelijke strijders te treffen, maar om de inwoners te intimideren. Journalisten meldden ook hoe zij zagen dat bewapende pick-ups van de Overgangsraad de wijken in reden, begleid door Allah uh Ackbar-geroep. Uiteindelijk zouden twee Khadaffi-aanhangers en één strijder van de Overgangsraad sneuvelen in de gevechten.

Het moge duidelijk zijn dat Khadaffi niet de dictator is die het westen er van wilt maken en nog steeds een zekere aanhang heeft onder de bevolking. Al is die bevolking stil in haar verzet wegens de represailles van de Overgangsraad naar Khadaffigezinden toe.