De ijskoude les van de Seghwaert-moskee

De onverbiddelijke logica die afgelopen donderdagavond op tafel werd gegooid door de lokale Wethouder Speel van Zoetermeer galmt nog na. Dat mensen geloven is belangrijk en het geloof maakt onderdeel uit van onze samenleving. En wanneer er binnen de stad een aantal mensen zijn die een bepaald geloof aanhangen, dan mogen ze voor zichzelf gebedshuis bouwen. Nu zijn er blijkbaar 7.000 moslims in Zoetermeer en dat houdt in dat er dus een tweede moskee komt. Er is geen speld tussen deze redenering te krijgen.

Je kunt er natuurlijk grappig over doen, omdat er nergens in Nederland vastligt wat nu precies wel of niet een religie is. Wellicht kun je 3.500 kannibalen bij elkaar krijgen om tezamen de kannibalen-religie weer nieuw leven in te blazen. De mogelijkheden zijn er i.i.g. om hier in Zoetermeer (of elders in Nederland) een gebedshuis te gaan bouwen. Probleem zal misschien zijn dat anders dan islamieten de kannibalen waarschijnlijk geen rijke suikeroom in Afrika hebben zetelen.

Maar de situatie is natuurlijk allesbehalve grappig. Deze redenering maakt pijnlijk duidelijk hoe aantallen gaan spelen en wat de gevolgen hiervan zijn, als reactie op de immigratie-invasie die heel West-Europa toekomt. Vanaf het moment dat Den Uijl (PVDA) hier in Nederland op het lumineuze idee kwam dat de gastarbeiders hun gezinnen mochten over laten komen, is het hard gegaan. Nederland telt inmiddels rond de 1 miljoen moslims en er is met het huidige beleid enkel maar zicht op een stijging van dit aantal.

Wat hier in de regio betreft is het natuurlijk ernstig, veel mensen in Zoetermeer komen oorspronkelijk uit Den Haag en zijn er weggegaan omdat het er in hele delen niet leefbaar meer is. Zoals geweten, is heel Zuid-West Den Haag inmiddels bevolkt met mensen van een Afrikaanse achtergrond. ‘Hier is een nieuwe wereld gecreëerd. De moskee , het halal restaurant, de Turkse krant, alles vindt de allochtone bewoner hier.‘ – Van Lanschot tegenover Knack.be, februari 2011 over Transvaal en de Schilderswijk.

Het is dus wrang, dat je eerst verhuist en vervolgens jaren later weer met dezelfde ellende te maken krijgt. Maar de aantallen stijgen en de logica van Wethouder Speel wordt overal toegepast en dus blijven uiteraard ook het aantal moskees maar toenemen. Er is dan ook geen enkel zicht dat dit anders zou worden en dus is een dergelijke moskee op die plaats ook iets wat we konden verwachten. (Al is het maar omdat Wethouder Speel zelf niet in de wijk Seghwaert woont)

Gisteren liep ik nog even in mijn oude woonwijk Rokkeveen via de Nelson Mandelabrug langs het standbeeld van Mahatma Ghandi. U leest het goed, dat zijn twee personen die hier hoog staan aangeschreven. De eerste schoot zijn wapen leeg op de (blanke) burgerbevolking van Zuid-Afrika als lid van een zwarte militie. De tweede preekte tolerantie naar zijn eigen Hindoe-bevolking terwijl de moslims aldaar op dezelfde ogenblik even hun woongebieden zuiverden van de Hindoes.

Deze personen zijn misschien niet eens zomaar gekozen. Ze verbeelden hoe de huidige bestuurselite bereid is de eigen bevolking genadeloos op te offeren, voor de door hen uitgedokterde samenleving. Dát lijkt me de bedenkelijke les van de Seghwaert-moskee.

3 comments

 1. Eigenlijk koestert de linkse en dus pro-islamitische elite in Zoetermeer dezelfde diepe minachting voor haar eigen bewoners, als de bestuurlijke elite van de gemeente Dordrecht……
  Want nog geen maand geleden las ik dus dit artikel in de Telegraaf:

  Artikel in de Telegraaf van woensdag 21 september:

  Raadsels rond bestemmingswijziging schoolpand

  Dordtenaren vrezen komst moskee.

  door Sebastian Schramm

  Dordrecht, woensdag
  Onder bewoners van de Indische Buurt Noorden nieuwbouwwijk Lanen van Oranje in Dordrecht is grote onrust ontstaan over de aanvraag voor een bestemmingswijziging voor een islamitisch centrum.

  Omwonenden hekelen het gebrek aan informatie van de kant van de nieuwe eigenaren van het monumentale schoolgebouw aan de Oranjelaan. Ook bij de gemeente krijgt het buurtcomité vooralsnog nul op het rekest over de exacte plannen. “Wij willen duidelijkheid over wat ons te wachten staat”, zegt bestuurslid Freek Kars van het buurtcomité.
  De Dordtse gemeenteraad heeft begin dit jaar ingestemd met de verkoop van het pand voor bijna anderhalf miljoen euro aan de Stichting Seda, die destijds aankondigde dat er in het gebouw culturele activiteiten en huiswerkbegeleiding zullen worden georganiseerd.
  Uit stukken in het bezit van deze krant blijkt echter dat niet welzijnsorganisatie Seda maar de Stichting Islamitisch Centrum Dordrecht (SICD) de nieuw eigenaar is. Zij valt onder de overkoepelende Stichting Islamitisch Centrum Nederland, die in het aanleren van de islamitische geloofspraktijk en islamitische leer als één van haar belangrijkste doelstellingen beschouwt.
  Het gebouw aan de Oranjelaan, dat momenteel grondig wordt verbouwd, zal volgens een woordvoerder van de nieuwe eigenaar ook dienst gaan doen als moskee. “Al onze activiteiten zullen van de Wijnstraat naar de Oranjelaan verhuizen”. Het pand aan de Wijnstraat van SICD in de binnenstad van Dordrecht is begin deze maand te koop gezet. en wordt nu nog gebruikt als moskee.
  In de vorige week gepubliceerde aanvraag voor een bestemmingswijziging voor het nieuwe pand wordt gerept over een bijeenkomstgebouw en logies. De zegsman ontkent met klem dat in het gebouw ook een internaat wordt gevestigd. “Wij spreken over naschoolse opvang”.

  Mobiliseren

  Op een steenworp afstand van het monumentale pand aan de Oranjelaan staat het nieuwbouwwijkje de Lanen van Oranje. Bewoners zijn zich inmiddels aan het mobiliseren om de bestemmingswijziging tegen te houden.
  “Er is ons altijd voorgehouden dat de bestemming schoolgebouw niet zou veranderen. Niemand heeft er hier problemen mee als lokalen voor huiswerkbegeleiding en culturele activiteiten worden gebruikt. Als er daadwerkelijk een moskee komt, voel ik me flink bekocht” vertelt één van hen.

  Mijn reactie

  Die linkse elite vertoont zo´n stugge en venijnige koppigheid,
  zo´n neerbuigende en diepgekoesterde minachting jegens de wens en de wil van het volk,
  dat ze blijkbaar alleen nog maar te stoppen zijn door een Breivik de Tweede, Breivik de Derde etc.

 2. Zoals schrijver van bovenstaande tekst eigenlijk al terecht constateert:

  De linkse elite koestert een diepe minachting voor de wil en wensen van de oorspronkelijke bewoners / Nederlanders.

 3. wordt het geen tijd voor georganiseerd verzet om de bedreigde vrijheid te verdedigen? Onze (voor)ouders hebben hun leven geofferd voor onze vrijheid. Islam=einde vrijheid!

Comments are closed.