Kamerlid Peter Logghe (VB) overvallen in Brussel-Centraal

Voor Peter Logghe, Westvlaams kamerlid voor Vlaams Belang, eindigt de week in mineur.  Nauwelijks had hij gisteren weer eens de media gehaald met één van zijn vele parlementaire vragen, in dit geval eentje over het grote aantal diefstallen van ivoor, of hij werd zelf het slachtoffer van… diefstal.

Terwijl hij op het perron van Brussel-centraal even de reistabel raadpleegde, en zijn koffertas even naast zich op de grond zette, ging een dief er in een oogwenk met zijn tas inclusief laptop vandoor.  ‘Het moet bliksemsnel gegaan zijn’, aldus Logghe.  ‘Na amper enkele seconden keek ik rond me heen, maar ik heb de dief zelfs niet meer gezien.  Ook omstaanders hadden niets gemerkt…’

Met de laptop verliest Peter maanden werk.  ‘Er zaten een heleboel dossiers en parlementaire vragen in, klaar om ingediend te worden’, zucht hij.  ‘De dief heeft daar niets aan, maar voor mij wordt het dit weekend zoveel mogelijk bijwerken.’  Peter deed meteen aangifte, maar kreeg meteen te horen dat ‘hij er niet teveel van moest verwachten.’  Alsof daar nog enige twijfel over bestond in dit land…

Het voorval vestigt nog maar eens de aandacht op de onveiligheid in Brussel, specifiek op het openbaar vervoer.  Brussel-centraal is een doolhof waar dieven overal in- en uitraken, zonder enige noemenswaardige beveiliging.  Het is ook de plek waar in 2006 Joe Van Holsbeeck door Roma-zigeuners werd doodgestoken voor een MP3-speler.  Op internationale treinen die Brussel naderen wordt in 4 talen gewaarschuwd, niet om te zeggen dat er dieven kunnen zijn, maar met de melding: ‘Er zijn daar dieven’.  De camerabewaking is weinig waard, als ze niet gekoppeld is aan ploegen die meteen kunnen optreden, en als er al eens een dief gepakt wordt is die dankzij het Belgisch gerecht eerder vrij dan de politieman die het PV opstelt…

Dankzij CD&V, Groen, SP.a en VLD krijgt Brussel er binnenkort een half miljard euro Vlaams geld bij, zonder dat er enige ernstige hervorming van het veiligheidsbeleid in Brussel komt.  Laptopdieven hebben dus nog een mooie toekomst voor zich.