De poen van uw pensioen

‘Waar is de poen van uw pensioen? In de pocket van Mohammed!’, zo zei Filip Dewinter het ooit op een Vlaams Belang-congres. Maar meer en meer mensen beseffen ondertussen dat de poen van hun pensioen ook verdwijnt in andere zakken.

Bijvoorbeeld de oudere heer die naar aanleiding van de capriolen van Dexia een microfoon van een VRT-journalist onder de neus kreeg. Dit om te vragen of hij zijn geld van de bank was gaan halen. Hij antwoordde onder meer: ‘Ik heb een paar jaar geleden al eens enorm veel geld verloren met pensioensparen, omdat dat aandelen waren. Ik wist dat zelfs niet.‘ Een antwoord dat boekdelen spreekt! Hoeveel mensen zouden weten dat er ook met pensioenfondsen gespeculeerd wordt?

Ondertussen verschenen in de kranten lezersbrieven en getuigenissen van mensen die in het Dexia-debacle €10.000, €20.000 of meer verloren. Voor een CEO van een bank peanuts, maar voor een gemiddelde werknemer een pak geld.  Jaja, de tijd van de bankrovers lijkt voorbij; nu is het de tijd van de roofbanken! Met dank aan het neoliberale credo van het vrije verkeer van kapitaal en de deregulering van de kapitaalmarkt.

2 comments

 1. De poen van mijn pensioen, zit in de linkse multi-islamculturele ‘schoen.’
  Het pak van mijn pensioen ,zit in de Europese ‘zak.’
  En de zak van mijn pensioen, zit in de Euro-economische ‘kak’

 2. Als ik nu nog verlies heb ik geen geld meer, niets meer, zei hij er nog bij.
  Het monster “staat” ging voor jullie zorgen, ja zolang je het monster bleef voeden.
  Als het alles opgevreten heeft wat het vroeg zal het u opvreten, dat is inerend aan een monster.
  Diegene die nu juichen omdat het monster een jong gebaard heeft, zouden dit beeld van deze gepensioneerde man voor ogen moeten houden als het monsterjong enkele jaren oud is.
  o ja, de naam van het pasgeboren monsterjong is staatshervorming.

Comments are closed.