Voorlopig geen moskee in het Westland

De islamiseringsmachine is eventjes tot stilstand gebracht. In de gemeente Westland – dat tussen Rotterdam en Den Haag zit geklemd – heeft de gemeente geen toestemming gegeven voor de bouw van een nieuwe moskee. De vereniging die de moskee daar wil neerzetten is vervolgens naar de Raad van State gestapt en deze steunt nu dus de Gemeente Westland, zo bleek recent uit een oordeel (september 2011) van de Raad.

De moskee had in de nieuwe Naaldwijkse wijk Hoogeland moeten komen. De gemeenteraad voerde ruimtelijke bezwaren aan, d.w.z. ruimtelijke ordening, invulling van het gebied – met als reden dat de Moskee er niet kon komen. Tevens was er een zeer grote tegenstand bij de omwonenden, verschillende lokale politieke partijen en actiegroepen zoals Voorpost. Ook dit gegeven vond de Raad van State belangrijk en liet het meewegen in haar oordeel.

In december van het jaar 2010 werd op enkele kilometers afstand te Rotterdam de grootste moskee van West-Europa geopend, namelijk de Essalam-moskee. Ze heeft een koepel van 25 meter en twee minaretten van elk vijftig meter en staat in Rotterdam- Zuid. De donateur is ene sjeik Hamdan bin Rashid Al-Makhtoum uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook de andere buurtgemeente Den Haag kent rond de vijftig moskeeën. Maar in het Westland stond er nog geen moskee en dat was uiteraard tot ergernis van de islamisten en hun kompanen. Voorlopig blijft dat dus zo.

One comment

Comments are closed.