U zal het uiteraard niet in de media terugvinden, maar vandaag is het exact 440 jaar geleden dat een Europese vloot het Osmaanse Rijk stopte in z’n opmars. Het stopte de islamitische opmars en behield Italië van een Osmaanse invasie.

Paus Pius V had opgeroepen tot een Heilige Liga tussen de christelijke staten. Onder een gezegend banier voer de verenigde Europese vloot op 14 augustus 1571 uit. Zij zouden de Osmanen ontmoeten op 7 oktober, waarbij beide vloten het beval hadden gekregen de confrontatie aan te gaan. Voor de slag had de Kerk de christenen aangeraden de rozenkrans te bidden om zo de Maagd Maria haar zegen af te smeken. Het leidde tot een prachtige overwinning, waarbij de Osmaanse vloot werd vernietigd en meer dan 12.000 christelijke galeislaven uit Osmaanse handen werden bevrijd. De Osmanen hadden geen problemen met het bouwen van nieuwe schepen, maar het verlies van zo’n groot aantal ervaren zeelui en soldaten weerhield ervan om Europa binnen te vallen via Italië.

Waarom is dit belangrijk om te herdenken? Omdat Europa nogmaals bedreigd wordt, maar niet enkel door de migratiestromen. De strijder bij Lepanto vochten voor hun Europese cultuur en vertrouwden op God om hen bij te staan. Onderlinge geschillen werden bijgelegd en verenigd trokken ze op tegen de Osmaanse vijand. Wat een verschil met het hedendaagse Europa. Onze christelijke culturele wortels moeten uitgegraven worden volgens sommigen, wij mogen niet meer trots zijn op onze verwezenlijkingen en een strijd voor de eigenheid is volgens anderen dan weer racisme.

Gedenk de slag bij Lepanto, wij Europeanen hebben niets te vrezen zolang wij geloven. Maar met de geestelijke uitholling die wij vandaag de dag meemaken, is zelfs dat al te veel gevraagd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “440 jaar geleden overwon het Christelijke Europa”

  1. Het begrip “De tweede Turkse belegering van Wenen” sluit aan bij een veroveringspoging van Wenen door troepen van het Ottomaanse rijk in het jaar 1529, genaamd “De eerste Turkse belegering van Wenen”. Deze tweede Turkse belegering was een belegering van de stad Wenen van 14 juli tot 12 september 1683 door troepen van het Ottomaanse rijk. Wenen werd verdedigd door troepen van het Heilige Roomse Rijk (Oostenrijk, Sachsen, Beieren, Baden), Polen-Litouwen, de republiek Venetië en de kerkstaat. Na talrijke mislukte veroveringspogingen, de komst van een ontzettingsleger en de daarop volgende Slag bij Wenen trokken de troepen van het Ottomaanse rijk zich verslagen terug.

    “Gouden Appel”- zo noemden de Turken elk van de vier christelijke hoofdsteden, die bekroond werden door een gouden wereldbol: Constantinopel, Boeda, Wenen en Rome. De verovering van de eerste “Gouden Appel” was het christelijke Constantinopel (sinds 28 maart 1930 Istanboel) in het jaar 1453 door de Ottomanen, die een einde maakte aan het1000-jarige Byzantijnse Rijk.

    328 jaar gelden lukte het de Poolse koning Jan Sobieski III. als opperbevelhebber van de keizerlijke, Poolse, Saksische en Zuid-Duitse troepen een driemaal zo sterk leger van de Ottomanen in de Slag bij Wenen vernietigend te verslaan en daarmee voor zijn islamisering te behoeden.

Trending

%d bloggers liken dit: