Bijna 1000 euro voor asielzoeker, 925 euro voor Vlaamse gepensioneerde

In Sint-Niklaas voeren SP.a en CD&V in het OCMW een echt sinterklaasbeleid waarbij sociale steun vrijwel zonder voorwaarden wordt rondgestrooid. Het OCMW trekt daardoor als een magneet steeds meer allochtonen aan, die nu al 70% van het OCMW-cliënteel vormen. De gevolgen voor de gemeentekas zijn catastrofaal: De uitgaven explodeerden in 2010 tot boven de 9 miljoen euro sociale steun, dat is liefst 1,5 miljoen euro meer dan in 2009!

Een waar gebeurd verhaal, waarin ik enkel de naam verander, als illustratie. Fatima kwam als asielzoeker in België aan einde 2010.

Omdat SP.a en CD&V de verkeerde keuze maakten een asielcentrum te vestigen in de Kasteelstraat, werd Fatima vanuit Brussel daarheen gestuurd. Na 6 maanden mocht ze dat pand verlaten, en klopte ze aan bij het OCMW. Op eenvoudige aanvraag betaalt het OCMW haar voortaan 770 euro steun per maand uit, zolang haar asielaanvraag loopt. Vele jaren dus.

Maar daar eindigt het niet. Fatima wil graag in Sint-Niklaas wonen. Dat wordt moeilijk, denkt u, zo zonder spaargeld, maar geen probleem: het OCMW geeft Fatima 1000 euro ‘installatiepremie’ cadeau. De wet verplicht helemaal niet om dat uit te betalen, maar SP.a en CD&V vinden dat asielzoekers belastinggeld moeten krijgen om vooral in Sint-Niklaas te kunnen blijven…

Maar daar eindigt het niet. Want dankzij die premie kan Fatima nu ook beroep doen op de Vlaamse huursubsidie van 200 euro per maand. Fatima ontvangt dus vanaf nu 770 euro + 200 euro = 970 euro per maand. Ter vergelijking: in Vlaanderen heeft een gepensioneerde na een leven lang werken en bijdragen gemiddeld 925 euro per maand….

Maar daar eindigt het niet. Fatima kan nu ook aanvragen indienen voor de rijkgevulde cadeaumand van het OCMW. Tickets voor de cinema of voor Bobbejaanland, gratis toegangstickets voor recreatiepark De Ster, korting op openbaar vervoer en toegang tot musea, aansluiting bij een ziekenkas, ziekenhuisfacturen, brillen, tandprothesen? Het kan allemaal.

In de OCMW-raad verzet alleen Vlaams Belang zich tegen dit waanzinnige beleid, dat op termijn onhoudbaar en onbetaalbaar is. Maar SP.a en CD&V houden koppig vol. De gevolgen voelt iedereen: De belastingbetaler van Sint-Niklaas betaalt met 8,5% de op één na hoogste gemeentebelastingen van Vlaanderen…

2 comments

  1. Dit soort toestanden kunnen alleen blijven bestaan in een particratie. Dat is niet meer dan een coalitie met minderheid partijen. om de meerderheid buiten spel te zetten. Een particratie is het tegengestelde van een democratie. Willen wij komaf maken met de particratie dan is er moed nodig heel veel moed. wij hebben mensen nodig die willen opkomen voor een directe democratie.
    meer info krijg je bij luyken.erwin@gmail.com stel gerust uw vragen. voor mij teld de meerderheid de stem van het volk.

Comments are closed.